10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIvan, în atacul „Generalului“

Ivan, în atacul „Generalului“

Andrei Ivan (la minge) ar putea deveni o soluţie pentru atacul României în amicalul cu Italia (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Andrei Ivan (la minge) ar putea deveni o soluţie pentru atacul României în amicalul cu Italia (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Selecționerul României, Anghel Iordănescu, a anunțat lotul pe care se va baza pentru amicalul contra reprezentativei Italiei, programat marți (17 noiembrie), de la ora 21.45, pe stadionul „Renato Dall’Ara“ din Bologna. Între tricolori se regăsește și atacantul CS Universitatea Craiova, Andrei Ivan, care a avut evoluții remarcabile în acest campionat, marcând de trei ori și oferind trei pase decisive în cele 12 partide disputate.
„Sunt în cantonamentul naționalei mari și pot spune că sunt fericit pentru această convocare. Trebuie să recunosc că nu mă așteptam. Îmi doresc să și debutez, chiar dacă e vorba doar de un meci amical. Ar însemna enorm pentru mine. Dacă aș reuși să și marchez ar fi fantastic, dar nu vreau să mă gândesc acum la asta și să las lucrurile să vină de la sine. Știu că trebuie să rămân concentrat și să nu dezamăgesc dacă mi se oferă șansa să joc contra Italiei“, a declarat atacantul Andrei Ivan, pentru GdS.
„Am spus-o de multe ori în ultimul timp: Ivan este cel mai bun atacant român din Liga I la ora actuală. Nu m-a surprins convocarea lui, pentru că are niște calități extraordinare, a muncit mult și evoluțiile lui din ultimul timp îl recomandau la echipa națională. Sunt convins că va face o treabă bună“, a punctat antrenorul CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, pentru GdS.
Alături de Andrei Ivan au mai fost chemați sub tricolor următorii fotbaliști: portari: Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Sunderland), Silviu Lung jr. (Astra); fundaşi: Alexandru Măţel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheş (Napoli), Dragoş Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moţi (Ludogoreţ), Răzvan Raţ (Rayo Vallecano), Valerică Găman (Astra), Cristian Săpunaru (Pandurii), Steliano Filip (Dinamo); mijlocaşi: Mihai Pintilii (Hapoel Tel-Aviv), Andrei Prepeliţă (Ludogoreţ), Ovidiu Hoban (Hapoel Be’er Sheva), Lucian Sânmărtean (Al Ittihad), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Maxim (Stuttgart), Adrian Popa (Steaua), Vlad Achim (Viitorul); atacanţi: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Claudiu Keşeru (Ludogoreţ), Florin Andone (Cordoba), Constantin Budescu (Astra), Ioan Hora (Pandurii).

Iordănescu încă savurează calificarea la Euro

Anghel Iordănescu a susținut ieri o conferință de presă în care a vorbit despre amicalul cu „Squadra Azzurra“, dar și-a început discursul cu o trecere în revistă a calificării la CE din 2016.
„Aş vrea să vă spun că ne bucurăm enorm pentru calificarea la Euro. E o mare performanţă dacă ne raportăm la condiţiile din fotbalul românesc. Trebuie să trec în revistă faptul că am reuşit să ne calificăm fără înfrângere, să primim cele mai puţine goluri. Faptul că suntem calificaţi direct, la patru puncte de eterna rivală Ungaria, înseamnă o performanţă“, a spus Iordănescu, menţionând că actuala înţelegere cu FRF va expira după amicalul cu Italia, pe 18 noiembrie, iar noul contract nu a fost încă semnat.
Despre meciul cu Italia, „Generalul“ a spus: „Cu Italia e primul joc de pregătire. I-am cerut preşedintelui FRF să avem cât mai multe meciuri amicale la acest nivel, cu adversari puternici. I-am spus că aş dori să jucăm cu Anglia, Germania, Belgia și cu Spania. Înţeleg că se fac demersuri acum pentru un joc cu Spania. Am mai avut o discuţie despre programul de pregătire din iarnă, am solicitat un turneu cu jucătorii din ţară din dorinţa de a aduce fotbaliști noi la echipa naţională. La meciul din Italia, eu cred că stadionul va fi plin şi îmi doresc să fie cât mai mulţi români. Italienii au încă o echipă puternică, sunt mulţi jucători cu experienţă, şi faptul că s-au calificat la pas din grupa din care au făcut parte spune multe. Noi ne dorim să avem o prestaţie bună“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS