20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictoria, obligatorie cu ASA Târgu Mureş

Victoria, obligatorie cu ASA Târgu Mureş

Nicuşor Bancu speră să repete evoluţia bună din meciul cu Dinamo şi în jocul cu ASA (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Nicuşor Bancu speră să repete evoluţia bună din meciul cu Dinamo şi în jocul cu ASA (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a oscilat ca rezultate în ultimul timp, dar jocul din retur a primit notă bună chiar și când s-a pierdut meciul, cum a fost cazul la Botoșani. Alb-albaștrii dau târcoale locurilor de play-off, iar ca să intre în hora celor mai bune șase formații trebuie să câștige neapărat întâlnirea cu ASA Târgu Mureș, una dintre contracandidate, programată duminică, de la ora 14.00, pe stadionul „Extensiv“.
Alb-albaștrii sunt de părere că un succes ar facilita prim-planul la play-off, însă rezultatul întâlnirii cu ardelenii, oricare ar fi el, nu este decisiv, astfel că trebuie să asude cu folos până la sfârșitul sezonului regulat.
„Mai sunt zece etape de disputat, nu este un joc decisiv. Probabil că ultima etapă va fi decisivă, dar asta nu înseamnă că meciul de duminică nu este foarte important pentru configurația clasamentului. Este o partidă între două echipe care aspiră la o prezență în play-off, formații bune ale campionatului, pe care sperăm să o câștigăm. Oricum, până la finalul sezonului regulat avem de disputat zece finale. Jucătorii s-au pregătit bine, îmi va fi greu să aleg primul 11. Cu Dinamo atmosfera a fost fantastică. Ne-am dori ca și la acest joc stadionul să fie la fel de plin, iar susținerea necondiționată. Cu suporterii alături putem învinge orice adversar. Cei de la ASA au trei suspendați (Gorobsov, Ivan Gonzalez şi Balic – n.r.), dar să nu-i plângem pentru că la absențe noi suntem, de departe, campioni detașați în acest sezon. Oricum, ei au un lot cu jucători experimentați, care pot suplini absențele. Brandan a fost căpitanul nostru, și-a făcut datoria față de club. Atât Sorin Cârțu și eu, cât și conducerea am dorit să continue aici. Este jucător profesionist și a dorit altă experiență. Drept urmare, acum îl vom trata ca pe un adversar și vrem ca după jocul de duminică el să regrete că nu a rămas la Craiova“, a declarat Emil Săndoi.
Pe lângă vechii accidentați, Izvoranu și Acka, gruparea din Bănie ar putea să nu-l aibă la dispoziție nici pe Bawab, care nu s-a pregătit cot la cot cu restul alb-albaștrilor. Incert este și bulgarul Valentin Iliev, în timp ce Ivan este suspendat.

Bancu: Vrem să facem un meci bun

Mijlocașul Nicușor Bancu este convins că CS Universitatea Craiova poate participa în play-off, iar pentru asta trebuie să obțină puncte atât în meciul cu Târgu Mureș, cât și cu celelalte adversare.
„Nu este un meci decisiv cu ASA, mai sunt zece etape. Trebuie să luăm fiecare partidă în parte și să obținem cât mai multe puncte, și sunt convins că la final vom fi în primele șase locuri. Nu mă mai bântuie ratarea din finalul meciului de la Târgu Mureș. Și atunci am vrut să dau gol, dar portarul a ieșit și a închis unghiul. Dacă voi avea prilejul să răzbun acea ocazie, sper să o fac duminică. Ne dorim toți să facem un meci bun, să câștigăm și să mulțumim suporterii. Mă bucur că am revenit în primul 11, dar va trebui să muncesc mult în continuare pentru a-mi păstra locul“, a afirmat Nicușor Bancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS