3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKarateka din Bănie, de 17 ori pe podium la Europene

Karateka din Bănie, de 17 ori pe podium la Europene

Karateka craioveni au obţinut rezultate remarcabile în Turcia
Karateka craioveni au obţinut rezultate remarcabile în Turcia

Cei mai buni karateka din Europa au participat, weekendul trecut, la Campionatul European de karate shotokan (WSF) la Istanbul (Turcia).
Este vorba de 1.438 de sportivi din 18 țări, printre ei aflându-se și sportivi craioveni. Aceștia s-au remarcat din nou pe plan internațional, câștigând 17 medalii, dintre care două titluri europene. Reprezentanții Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ s-au întors acasă cu zece medalii. Isabel Călărașu (kumite individual, shobu ippon, cadete) și Ana Maria Gornoviceanu (kumite individual, shobu ippon, 12-13 ani) au cucerit medaliile de aur. Alexandra Rombu este dublă medaliată cu argint, la junioare, la individual și cu echipa, în timp ce Aldana Lupeanu și Mădălina Vasile au urcat de mai multe ori pe podium, la categoria 12-13 ani. Aldana a obținut o medalie de argint la kumite individual shobu ippon și două de bronz, la kata individual și cu echipa de kumite din care au mai făcut parte Mădălina Vasile și Ana Maria Gornoviceanu. La rândul său, Mădălina Vasile a avut o prestație remarcabilă, pe lângă bronzul la echipe, reușind să mai obțină alte trei medalii de aceeași culoare la individual (kumite, kata, kumite shobbi ippon).
CS Universitatea Craiova a avut trei reprezentanți în Turcia, la seniori, care au obținut cinci medalii de bronz, după cum urmează: echipa de kata (Ionuț Mitrică, Gabriel Iordache, Eric Șoș), Ionuț Mitrică (kumite individual shobu ippon și kata individual), Gabriel Iordache (kumite individual shobu ippon) și Eric Șoș (kumite individual shobu ippon). Antrenorul Geri Mitroi este mulțumit de rezultatele obținute la această ediție a Europenelor: „A fost o competiție grea. Unii sportivi chiar ne-au depășit așteptările, în timp ce alții nu au reușit să se mobilizeze. Al treilea club craiovean participant, CS Bushi (antrenor Ionel Totâlcă), a deplasat în Turcia două fete, ambele reușind să urce pe podium. Ana Maria Stănucă a devenit vicecampioană europeană la kumite individual shobu ippon, 12-13 ani, iar Bianca Manta a obțint medalia de bronz cu echipa de kumite (12-13 ani).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS