22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM-U, bătută și în campionat de Steaua

SCM-U, bătută și în campionat de Steaua

Djurasovic (în alb) a marcat 19 puncte (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Djurasovic (în alb) a marcat 19 puncte (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Baschetbaliștii de la SCM-U Craiova au suferit sâmbătă prima înfrângere din acest sezon al Ligii Naționale, după trei victorii consecutive. Și a fost cu atât mai dureroasă cu cât oltenii au fost depășiți, pe teren propriu, de Steaua CSM Bucureşti, cu scorul de 75-64 (12-8, 17-20, 25-18, 21-18).

Rade Dzambic a pășit cu emoție pe parchetul Polivalentei
Rade Dzambic a pășit cu emoție pe parchetul Polivalentei
Rade Dzambic a fost aclamat de publicul craiovean
Rade Dzambic a fost aclamat de publicul craiovean

Spectatorii din Polivalentă au creat o atmosferă incendiară, iar primul angajament al partidei, unul onorific, a fost făcut de Rade Dzambic, fostul idol al suporterilor craioveni, care s-a retras din cariera de jucător, iar clubul oltean a dorit să-i mulțumească pentru tot ce a făcut pentru echipa SCM-U. „Turbo“ Rade a fost primit cu aplauze, iar gazdele i-au oferit un tricou cu numărul 10 și o minge cu autografele jucătorilor. Corul Liceului de Arte a cântat imnul României și toată lumea era pregătită să sărbătorească a patra victorie consecutivă. Numai că steliștii au plecat din nou învingători din Bănie. La final, publicul a aplaudat jucătorii craioveni, dar i-a huiduit pe cei trei arbitri, care în unele momente-cheie ale partidei au avantajat bucureștenii.
Cătălin Burlacu regretă că la cât de frumoasă a fost atmosfera în tribune, el și colegii săi nu au putut oferi fanilor o victorie: „Ne-am făcut jocul în apărare până la jumătatea sfertului patru și ne-am precipitat mult prea mult la construcție, neprețuind mingile așa cum a făcut adversarul. Steaua este o echipă cu jucători care știu să stea în teren, dar este de învins. Trebuia să profităm de lacunele lor și nu am făcut-o. Publicul a fost minunat. Le mulțumesc și le promit victorie cu Mediaș“.
Pentru Craiova au evoluat Bozovic (6p), Djurasovic (19), Micic (12), Burlacu (18), Grubor (2), Negoiţescu, Ciotlăuş, Stănescu, Popescu (7) şi nou-venitul Covington, care a evoluat 16 minute, fără să marcheze vreun punct.

Virgil Stănescu, președintele bucureștenilor, a lăudat și el atmosfera de excepție din tribune: „E frumos să joci cu așa public, chiar dacă nu a ținut cu echipa noastră. Așa trebuie să arate un meci de baschet. Întotdeauna a fost o plăcere să vin să joc la Craiova“. În etapa următoare, SCM-U va juca tot acasă, cu Gaz Metan Mediaş, partida fiind programată miercuri, 28 octombrie.
În etapa următoare, SCM-U va juca tot acasă, cu Gaz Metan Mediaş, partida fiind programată miercuri, 28 octombrie.

Galerie foto realizată de Alexandru Vîrtosu și Daniela Mitroi-Ochea:

_DSC0160

 

_DSC0156

 

_DSC0154

_DSC0151

_DSC0138

bozovic aruncare

burlacu patrunde

covinton2

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS