14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, la un pas să învingă pe Steaua

Pandurii, la un pas să învingă pe Steaua

Mihai Răduț (în alb) a marcat împotriva Stelei, fosta sa echipă
Mihai Răduț (în alb) a marcat împotriva Stelei, fosta sa echipă

Formaţia Pandurii Târgu Jiu a terminat la egalitate, scor 1-1, partida disputată ieri seară, pe Arena Naţională, în compania Stelei, în etapa a 15-a din Liga I. Oltenii au deschis scorul în minutul 5, când Mihai Răduţ a şutat de la opt metri lateral dreapta, după o combinaţie cu Nistor şi Nicoară. Gorjenii au avut şansa de a face 0-2 în minutul 76, dar şutul lui Ioan Hora a nimerit bara. Bucureştenii au smuls egalul pe finalul jocului, când mijlocaşul ghanez Muniru Sulley a marcat în urma unei faze fixe (’86), chiar în ziua în care a împlinit 23 de ani.

Steaua: Niţă – Alcenat (’62, Papp), Varela, Toşca, Guilherme – Kharja, Filip (’77, Muniru), Stanciu (’62, Tade) – A. Popa, Chipciu, Hamroun. Antrenor: Dumitru Dumitriu.

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Vasco Fernandes, Săpunaru, Momcilovici – Mrzljak, Droppa – Nicoară (’68, Ciucur), Nistor, Răduţ (’85, Grecu) – Hora (’77, Wellington). Antrenor: Edward Iordănescu.

Cartonaşe galbene: Alcenat ’24, Kharja ’45, Filip ’60, Tade ’64, Hamroun ’90+2 / Unguruşan ’24, Săpunaru ’54, Wellington ’82.

Au arbitrat: Alexandru Tudor – Adrian Radu Ghinguleac, Ovidiu Artene – Horia Gabriel Mlladinovici.

Observatori: Irina Mîrţ, Viorel Anghelinei.

Pandurii a ajuns la nouă meciuri consecutive fără înfrângere, înregistrând cinci victorii şi patru egaluri.

 

Edi Iordănescu, ironic

 

Tehnicianul pandurilor, Edi Iordănescu, a afirmat că rezultatul nu reflectă realitatea din teren, punctând că echipa sa merita victoria.
„Din punctul meu de vedere am pierdut două puncte astăzi şi nu cred că sunt subiectiv când spun acest lucru. Am organizat foarte bine faza defensivă, dar mă supără faptul că am primit gol pe un moment static. Până acum primisem un singur gol din fazele fixe, dar a venit acest gol pe o eroare de marcaj. Îi felicit pe jucători pentru modul în care au controlat jocul. Am avut momente în care ne puteam desprinde şi să tranşăm victoria, aşa cum era justificat. Ne respectăm adversarii, dar şi jucătorii noştri merită mai mult respect, pentru că scriu istorie pentru acest club în acest moment! Îmi cer scuze celor cărora nu le-au ieşit biletele la pariuri în această seară! Jocul nostru ne permite să sperăm la îndeplinirea obiectivului: calificarea în play-off. Sunt convins că vom avea multe momente de bucurie în etapele viitoare, pentru că echipa are o exprimare coerentă”, a declarat Edi Iordănescu, la Digi Sport.

 

Răduţ: Am controlat jocul, puteam să mai înscriem

 

Autorul golului pandurilor, Mihai Răduţ, consideră că Pandurii arată ca o echipă de primele şase locuri.

„Am controlat jocul din primele minute. Nu ştiu dacă ei au avut vreo ocazie de a marca. E dureros. Avem obiectivul de a intrat în play-off şi am arătat şi în această seară că avem o echipă competitivă pentru primele şase. În tur eram nepregătiţi, câţiva jucători veniseră de doar câteva zile, au avut inspiraţia de a marca repede. În seara asta noi am controlat jocul, am înscris, puteam să mai înscriem, dar n-am mai făcut-o. Am încercat să stăm sus, să controlăm jocul, să avem iniţiativă. Ştiam că avem echipă cu calitate, sper că s-a văzut şi în seara asta”, a spus Răduţ.

 

Săpunaru, nervos

 

Fundaşul oltenilor, Cristi Săpunaru, a explicat conflictul avut cu un fan stelist şi a punctat că Pandurii se poate bate la titlu.

„Am luat un gol pe o greşeală impardonabilă. Nu avem voie să luam un gol pe faza fixă pentru că suntem echipa cu cea mai bună talie din campionatul nostru. Sper să mai joc cât mă ţin picioarele. Am văzut pe la televizor cum diferiţi specialişti nu ne includ în grupul formaţiilor care se bat la titlu. Eu cred că am demonstrat că avem forţă să ne batem pentru campionat. M-a deranjat un imbecil care m-a înjurat de copil… Putea să mă înjure pe mine, nu pe copilul meu!”, a afirmat Săpunaru.

 

Muniru: Egalul nu e rău pentru noi

 

De partea cealaltă, marcatorul Stelei, Sulley Muniru, a spus că se aştepta la un meci dificil şi că egalul este foarte bun.
„Când se marchează repede, devine complicat pentru noi. Acest rezultat e mai bun decât o înfrângere… Am vrut doar să-mi fac jocul, să ajut echipa. E bine pentru mine că am înscris şi am ajutat echipa să ia un punct. Pandurii e o echipă bună, joacă foarte bine şi au jucători de calitate. Acest rezultat de egalitate nu e rău pentru noi. Steaua nu a avut noroc, noi suntem supăraţi că nu am câştigat meiciul. Dar aşa e în fotbal, e foarte greu să joci când primeşti gol rapid, a declarat Sulley Muniru.

 

Adi Popa: Până ne-am adaptat s-a terminat meciul

 

Şi mijlocaşul Stelei, Adi Popa, se mulţumeşte cu punctull obţinut.

„Suntem dezamăgiţi de rezultat, nu am jucat ce trebuia. Am fost surprinşi, până ne-am adaptat s-a terminat meciul, chiar dacă pe final puteam să câştigă, puteam pierde şi la scor. Am obţinut un punct şi trebuie să-l luăm ca atare, etapa aceasta am câştigat un punct faţă de Astra. Este prematur să vorbim despre titlu, vom vedea când va începe play-off-ul. Mergem să ne pregătim pentru săptămâna viitoare, avem meci peste trei zile”, a explicat Adi Popa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS