5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIliev, la ora promisiunilor

Iliev, la ora promisiunilor

Valentin Iliev a venit cu gândul de a ajuta Craiova să prindă un loc cât mai bun în clasament (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Valentin Iliev a venit cu gândul de a ajuta Craiova să prindă un loc cât mai bun în clasament (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a susținut ieri o conferință de presă în care managerul general Felix Grigore și antrenorul Emil Săndoi l-au prezentat suporterilor pe noul membru al familiei alb-albastre: fundașul bulgar Valentin Iliev.
„În familia CS Universitatea Craiova a mai venit un membru, Valentin Iliev, un jucător care, prin valoarea și experiența lui, ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivul. Cunoaște Craiova foarte bine, i-a fost dor de suporterii craioveni și de aceea negocierile cu el nu au fost deloc grele. Din contră, au fost ușoare. A semnat un contract până la finalul sezonului, cu posibilitate de prelungire pentru încă un an“, a declarat managerul formației oltene, Felix Grigore.
„Îl felicit că a venit la CS Universitatea. Mie mi-a plăcut foarte mult de Valentin și în perioada precedentă în care a evoluat în România. Este un jucător periculos în fața buturilor adverse și asta este important pentru noi. Avem mare nevoie de jucători care să înscrie, nu contează compartimentul din care fac parte. Are numărul 33, iar eu toată viața am jucat cu 3 și mi-a purtat noroc. Sper ca el să fie și mai norocos“, a completat Emil Săndoi.

„Voi da totul pentru ca echipa să-și atingă obiectivele“

La rândul său, fotbalistul de 35 de ani a punctat că se bucură mult că a venit la un club mare și că va face tot posibilul ca să ajute la îndeplinirea obiectivului.
„CS Universitatea Craiova este un club mare, de tradiție, care nu trebuie comparat cu Ludogorets sau cu orice altă echipă. M-a sunat președintele (Felix Grigore – n.r.), colegii mei bulgari (Popov și Zlatinski – n.r.) mi-au confirmat că lucrurile merg bine la club, așa că am venit cu inima deschisă. În acest moment nu sunt 100% apt din punct de vedere al pregătirii, dar avem un preparator fizic foarte bun și sunt sigur că voi ajunge repede la un potențial bun. După pauza competițională voi fi apt. Mă simt bine și îmi doresc să joc cât mai mult. Este important ca toți, împreună, să dăm totul pe teren astfel încât echipa să urce în clasament, să ajungă cât mai sus. Vreau să câștigăm fiecare meci, nu doar pe cel cu Steaua. Fiecare gol pe care l-am marcat până acum este special pentru mine, dar cel mai important nu e să marchez eu, ci să câștige echipa“, a spus Valentin Iliev, explicând de ce a ales tricoul cu numărul 33: „În România am jucat cu 4 și 14, acum am ales 33 pentru că este un număr divin, este vârsta lui Iisus“.
Iliev nu se teme de concurența din defensivă: „Am văzut ultimul meci de campionat, iar Acka și Popov au arătat că sunt fotbaliști foarte buni. Este bine că avem concurență, ne motivează pe toți. Cine va intra în teren și cine va sta pe tușă decide antrenorul“.

Săndoi: Jucăm la victorie la Cluj

În cadrul întâlnirii cu mass-media, antrenorul Emil Săndoi a prefațat și întâlnirea de duminică, din Ardeal, de la ora 21.00, cu CFR Cluj, ultima a turului de campionat.
„Ne dorim victoria cu CFR Cluj. Nu va fi ușor, dat fiind că întâlnim o pretendentă la locurile de play-off, a cărei situație este puțin neclară. Nu se știe încă dacă vor primi sau nu cele șase puncte. Noi venim după patru rezultate pozitive, iar în ultimele trei jocuri nu am primit gol. Din păcate, am avut de suferit în avanposturi, unde nu reușim să fim pragmatici, realiști, cu sânge rece. Am lucrat mult la finalizare în această săptămână și sper să se vadă roadele. Sunt puțin invidios pe anumite echipe, care-și creează două-trei ocazii de gol și câștigă, iar noi am avut 21 de ocazii și am făcut 0-0 cu Pandurii. În deplasare până acum am făcut partide bune, avem două victorii, două remize și o înfrângere nemeritată la Dinamo. La Cluj vom avea, în primul rând, avantajul gazonului, de Liga Campionilor. Ne pare rău că lipsește Zlatinski. Era într-o formă bună. Nu va reveni nici Madson, dar sunt convins că vor fi supliniți bine cei care vor intra în locul lor“, a declarat Săndoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS