20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi cu nerv, dar fără goluri

Derbi cu nerv, dar fără goluri

Vătăjelu şi colegii săi au avut multe ocazii de gol, dar tabela a rămas nemodificată până la final (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Vătăjelu şi colegii săi au avut multe ocazii de gol, dar tabela a rămas nemodificată până la final (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova şi Pandurii Târgu Jiu au remizat sâmbătă seară, scor 0-0, pe stadionul „Extensiv“, la capătul unui joc frumos, cu destule ocazii de poartă, în special din partea gazdelor, contând pentru etapa a 12-a din Liga I.
CSU Craiova: Bălgrădean – Achim, Popov, Acka, Vătăjelu – Mateiu, Zlatinski, Bancu (’61, Băluță) – Ivan, Bawab (’80, Curelea), Rocha (’75, Măzărache). Antrenor: Emil Săndoi.
Pandurii: Mingote – Ungurușan, Filipetto, Vasco, Momcilovic – Săpunaru (’80, Pițian), Droppa – Răduț (’76, Ciucur), Nicoară (’70, V. Munteanu), Nistor – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.
Cartonaşe galbene: Zlatinski ’66 / Săpunaru ’24, Hora ’37, Nicoară ’69, Mingote ’83.
Au arbitrat: Marius Avram – Sebastian Gheorghe, Vladimir Urzică; Horia Mladinovici.

Oaspeţii, mulţumiţi cu punctul obţinut

Antrenorul echipei Pandurii, Edi Iordănescu, a afirmat că este mulţumit de rezultatul înregistrat în Bănie. „Am mai pus un punct la clasament, un punct muncit, însă este meritul băieţilor, pentru că au avut o stare de spirit corectă, au avut determinare şi atitudine. În cele mai multe momente au reuşit să respecte partitura defensivă. Sigur că au fost şi ocazii de partea Craiovei, însă ne aşteptam la asta. Craiova are jucători de la mijloc în sus cu extrem de multă calitate, mobili, cu fantezie, cu viteză, care pot face diferenţa. Am încercat prin densitate, printr-un bloc compact, să anulăm eventualele spaţii pe care le-ar fi putut specula. Faptul că am câştigat un punct ne bucură, ne-am atins obiectivul, în special pentru jocul ăsta, pentru că ne-am propus minimum să păstrăm distanţa faţă de CSU. Legăm o serie de şase meciuri fără înfrângere, în ciuda faptului că suntem o echipă în formare, cu aproximativ 50% din lot nou. Mi-aş dori mai mult pe faza ofensivă, pe atacul poziţional, la fel şi pe tranziţie. Noi ne-am propus un obiectiv intermediar, de minimum 18 puncte în prima parte a campionatului, şi deja l-am depăşit. Mai este o etapă, din care încercăm să scoatem cât se poate de mult, care să ne confere anumite avantaje pentru partea a doua a campionatului“, a declarat Edi Iordănescu.
Şi jucătorii gorjenilor consideră punctul obţinut ca fiind unul meritat. „Îmi felicit colegii pentru punctul obţinut. Craiova a avut multe ocazii. Cred că ne-am speriat puţin la început de acest meci pentru că ştiam că vom întâlni o echipă foarte bună. Pandurii până acum a fost o echipă care tot timpul a avut mingea, tot mereu a atacat, dar pe acest teren nu am reuşit. Muncim să câştigăm fiecare meci pentru a ajunge în play-off“, a spus Cristi Săpunaru.
„A fost un meci bun, am vrut toate cele trei puncte, dar nu a fost posibil decât un egal. E bun, ne menţine la distanţă de Craiova. Nu
ne-am adaptat la teren, gazonul a fost foarte greu“, a afirmat Pedro Mingote.

Săndoi: Nu ştiu exact dacă Pandurii a avut vreo ocazie

În tabăra gazdelor a fost supărare mare, antrenorului Emil Săndoi şi elevilor săi nevenindu-le să creadă cum de au putut irosi atâtea ocazii fără să marcheze.
„A fost una din partidele bune pe care le-am făcut. Păcat că suferim în faţa porţii. E incredibil, ratăm din toate poziţiile. Am reuşit să blocăm aproape toate punctele forte ale adversarului. Nu ştiu exact dacă Pandurii a avut vreo ocazie, dar asta nu înseamnă că nu sunt o echipă disciplinată, care acoperă bine toate zonele terenului. Îi felicit pe băieţii mei pentru că s-au dăruit din primul până în ultimul minut. Am stat foarte bine şi defensiv, nu am dat nici o şansă adversarului. Avem de suferit la finalizare, ne creem foarte multe ocazii de gol şi nu reuşim să înscriem. Astăzi, aproape toţi jucătorii noştri din toate compartimentele au avut ocazii de a marca. Îmi pare rău pentru efortul depus de băieţi, mulţi au intrat incomplet refăcuţi. Sunt mulţumit de evoluţia lor, mai ales dacă ţinem cont că am avut trei meciuri în şase zile şi au dus bine şi acest joc din punct de vedere fizic“, a declarat Emil Săndoi.
„Am făcut un meci foarte bun, cred că cel mai bun până acum. Am avut atâtea ocazii, dar nu a intrat în poartă. Cu Petrolul am avut o singură ocazie şi am luat trei puncte. Aşa e în fotbal. Ne-am propus patru puncte în două meciuri, am luat unul azi, acum sper să batem la CFR Cluj. Trebuie să îndeplinim obiectivul: accederea în play-off“, a subliniat Alexandru Mateiu.
„A fost un 0-0 viu, cu mari ocazii, dar, din păcate, nu am reuşit să le fructificăm. După cum s-a jucat, am pierdut două puncte. Dar putem recupera la CFR Cluj și să urcăm cât mai mult în clasament“, a opinat Stephane Acka.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS