11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBravo, aşa vă vrem!

Bravo, aşa vă vrem!

Andrei Ivan (nr. 16) a adus bucuria în sânul grupării alb-albastre (foto: csuc.ro)
Andrei Ivan (nr. 16) a adus bucuria în sânul grupării alb-albastre (foto: csuc.ro)

Jucătorii formaţiei CS Universitatea Craiova au demonstrat ieri seară, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, că sunt în revenire de formă. Alb-albaştrii au învins cu 1-0 pe Petrolul, la capătul unei evoluţii bune, într-un duel contând pentru etapa a 11-a din Liga I şi au urcat pe locul şapte în clasament. Unicul gol al meciului a fost reuşit de Andrei Ivan, care a punctat cu un şut de la opt metri lateral dreapta, după o fază iniţiată tot de el (’2).

Petrolul Ploieşti: Pecanha – Beţa (’76, Varga), Benga, Genev, Porret – Marinescu, Bucşa – Peteleu (’41, Farina), Zoubir, Nepomuceno (’63, Tamuz) – Moussa. Antrenor: Eusebiu Tudor.

CS Universitatea Craiova: Bălgrădean – Achim, Kay (’50, Acka), Popov, Vătăjelu – Ivan (’59, Băluţă), Mateiu, Zlatinski, Rocha – Bawab, Curelea (’84, Herghelegiu). Antrenor: Emil Săndoi.

Cartonaşe galbene: Porret ’54, Beţa 66’, Moussa ’87, Benga ’94 / Zlatinski ’56, ’93, Rocha ’62, Mateiu ’83, Acka ’94.

Cartonaş roşu: Zlatinski ’93.

Au arbitrat: Marcel Bârsan – Florin Păunescu, Vlad Bârleanu; Dan Florin Dreve.

Observatori: Constantin Ştefan, Mihai Stancu.

Pentru CS Universitatea Craiova urmează un meci împotriva moldovenilor de la SC Bacău, în 16-imile Cupei României, confruntarea fiind programată miercuri, de la ora 16.30, pe terenul echipei din Liga a II-a.

 

Săndoi, mulţumit de joc şi de rezultat

 

Antrenorul formaţiei CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, s-a arătat mulţumit de realizările elevilor săi la Ploieşti, dar îngrijorat de noile accidentări apărute în lot, Kay, Andrei Ivan şi Bawab părăsind terenul cu probleme medicale.

„Am reuşit să înscriem relativ repede şi mă bucur foarte mult pentru Ivan, a făcut o partidă foarte bună. Îmi pare rău că s-a accidentat pe parcurs, iar mâine (astăzi – n.r.) o să vedem un buletin al analizelor medicale. Sperăm să nu fie ceva grav, pentru că avem 18 jucători mari şi laţi, şi pentru meciul de Cupă am chemat doi jucători de la echipa a doua. Ne-am mai creat câteva ocazii de a marca pe parcurs şi cred că am fi putut să mărim diferenţa în primele 15-20 de minute. Am avut o posesie destul de bună, adversarii nu s-au apropiat periculos. În a doua repriză, odată cu trecerea timpului, am fost nevoiţi să cedăm deliberat teren, am fost obligaţi să facem două schimbări din cauza unor accidentări (Kay şi Ivan – n.r.). În ultimele etape nu am mai avut ghinionul teribil să ratăm atât de mult. Este a treia victorie consecutivă, am urcat şi în clasament, ne-am apropiat de locurile de play-off şi sperăm să obţinem cât mai multe puncte în continuare”, a declarat Săndoi, nefiind afectat de pierderea lui Hristo Zlatinski, care a văzut cartonaşul roşu în prelungiri: „La Zlatinski nu e nici o problemă, o să stea în Cupă. Oricum, în jocul de Cupă nu vrem să folosim toţi jucătorii, o să rulăm puţin lotul”.

 

Ivan: Sper să continuăm ascensiunea

 

Atacantul Craiovei, Andrei Ivan, i-a liniştit pe fanii din Bănie, afirmând că nu este grav accidentat şi a explicat că declaraţiile făcute de portarul Petrolului, Pecanha, l-au motivat foarte tare.

„Am suferit o entorsă, dar sper să-mi revin repede şi să joc la Bacău, dacă nu, cu Târgu Jiu. Am fost foarte concentrat pentru acest meci. M-a motivat ce mi-a transmis Pecanha înainte de joc, sunt bucuros că am marcat al doilea gol consecutiv şi sper să o ţin tot aşa. Vreau să mai rămân la Craiova încă un sezon şi apoi să plec în afara ţării. Sper să continuăm ascensiunea ca echipă”, a spus Andrei Ivan.

 

Curelea: Vrem să redevenim echipa de anul trecut

 

Bucuros şi optimist s-a arătat şi atacantul Costin Curelea. Acesta a punctat că lucrurile nu s-au schimbat deloc după plecarea lui Sorin Cârţu, singura diferenţă fiind că echipa a avut mai mult noroc şi că este foarte important să existe continuitate în evoluţii şi rezultate.

„Cu siguranţă că vrem să redevenim echipa de anul trecut. Ne dorim să intrăm în zona play-off-ului, pentru că acolo ne este locul. Credem că am practicat încă de la începutul campionatului un joc bun, dar nu am reuşit să câştigăm din mai multe motive. Ne facem în continuare jocul şi se pare că acum am şi marcat şi astfel am câştigat. Era important să legăm victoriile şi vom evolua cu un moral bun în continuare. Lucrurile nu s-au schimbat de la plecarea lui Sorin Cârţu, dar probabil că a apărut şi norocul. Noi am tot zis că în primele etape am avut mult ghinion. A rămas Emil Săndoi la echipă şi este practic acelaşi lucru. Nu-i simţim lipsa lui Sorin Cârţu, pentru că ştim că este alături de noi. A trecut pe la noi, la antrenamente, ne-a îmbărbătat şi probabil că discută cu Emil Săndoi. Sperăm să fie în continuare alături de noi, măcar cu sufletul. A fost în avantajul nostru că am marcat foarte repede, s-a schimbat puţin jocul, apoi a trebuit să ţinem mai mult de minge şi să jucăm la rezultat, dar am mai avut ocazii şi puteam să mai înscriem un gol sau două”, a explicat Costin Curelea.

Fostul căpitan al echipei îşi doreşte victorii şi miercuri, în Cupă, cu SC Bacău, dar şi sâmbătă, în Liga I, cu Pandurii Târgu Jiu: „Sigur că este un obiectiv pentru noi Cupa României. Vom merge la Bacău direct de aici, de la Ploieşti, încercăm să ne odihnim şi să câştigăm. Cu siguranţă va fi un meci greu, dar vrem să ajungem cât mai sus şi, de ce nu, să câştigăm trofeul. Apoi jucăm cu Pandurii, care este una dintre echipele pe care noi ne dorim să o scoatem din play-off şi să intrăm în locul ei. Va fi greu, pentru că şi ei sunt în formă, dar până la urmă jucăm acasă şi uitaţi ce suporteri frumoşi avem, cum vin şi ne încurajează şi în deplasare, şi atunci avem un avantaj”.

 

Bawab: Ne aşteptam la un meci de luptă

 

Thaer Bawab, unul dintre cei mai buni jucători ai CS Universitatea Craiova la Ploieşti, a afirmat că se aştepta la un joc greu contra Petrolului, dar că punctele au intrat firesc în contul echipei sale.

„Sper să nu mă fi accidentat grav la ultima fază a meciului. Am pus gheaţă la genunchi şi sper ca verdictul medicului să fie bun. Ştiam că situaţia Petrolului este foarte complicată, e pe ultimul loc, şi ne aşteptam la un meci de luptă, mai ales că jucam pe un teren prost. Noi veneam după două victorii şi ne doream foarte mult un nou succes şi am făcut un meci superb cred eu. Trebuia să ne revenim, ştiam ce trebuie să facem şi din fericire am luat cele trei puncte. Trebuie să ne concentrăm acum pe meciul de miercuri, pentru că şi Cupa e foarte importantă, ne poate duce în Liga Europa şi cred că pentru noi e un obiectiv. Apoi ne vom pregăti pentru meciul cu Pandurii, care o să fie foarte greu, dar sperăm să fie bine, pentru că vom juca pe stadionul nostru şi cu suporterii noştri”, a subliniat Bawab.

Galerie foto (csuc.ro):

Bawab

Vatajelu

Mateiu

gol

Ivan bucurie

Bawab 1

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS