17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSîrba, dezamăgit de situația de la Federația Română de Box

Sîrba, dezamăgit de situația de la Federația Română de Box

După încheierea Mondialelor de juniori, antrenorul craiovean Marcel Sârba (foto medalion) şi-a arătat nemulţumirea vizavi de mai multe aspecte, în principal de cele legate de antrenorul lotului naţional şi de situaţia financiară a Federaţiei Române de Box
După încheierea Mondialelor de juniori, antrenorul craiovean Marcel Sârba (foto medalion) şi-a arătat nemulţumirea vizavi de mai multe aspecte, în principal de cele legate de antrenorul lotului naţional şi de situaţia financiară a Federaţiei Române de Box

Pugiliștii români s-au întors cu două medalii, una de aur și una de bronz, de la Campionatul Mondial de juniori din Rusia. Craiova a fost reprezentată de trei sportivi, Florin Gabriel Dinu (categoria 50 kg), Viorel Fîciu (60 kg) și Maicăl Constantin (70 kg), toți de la Clubul Sportiv Municipal (CSM), dar nici unul nu a izbutit să urce pe podium.
Florin Gabriel Dinu, medaliat cu argint la europenele din luna mai, nu a mai reușit să urce pe podium și la Mondiale. Craioveanul care are dublă legitimare cu CFR Marfă IRLU a obținut o victorie, în fața englezului Thomas Roberts (scor 3-0), apoi a fost eliminat de un francez, Enzo Grau, după o victorie la puncte (2-1).
Antrenorul lui Dinu, Marcel Sârba, a spus ieri pentru GdS că sportivul său merita victoria în disputa cu sportivul din Hexagon. „Eu și băiatul considerăm că a fost o decizie eronată. Dinu trebuia dat câștigător“, a spus Sârba. Acesta a completat că antrenorul care a condus lotul de juniori, Ilie Captari, nu l-a ajutat deloc pe sportivul din Bănie: „Nu îi spunea nimic sportivului, nici o indicație, doar îi zicea «fii bărbat!». Eu am fost supărat și pe metodele lui de pregătire și de faptul că jignește băieții și i-am zis, și el s-a răzbunat pe elevul meu“.

Supărare mare

Sârba, fost participat la Jocurile Olimpice, este dezamăgit și de situația de la Federația Română de Box, mai exact de problemele financiare. „Dacă nu se vor debloca banii la federație, vom depinde mereu de alții și nu este bine. Am făcut memoriu la Leonard Doroftei, în care îi spuneam despre problema lui Dinu cu Ilie Captari, el mi-a zis că va lua măsuri. Vorbise să vină lotul național la București, dar vicepreședintele Lauruc a spus că el plătește pregătirea lotului și că el comandă și cine este antrenor la lotul de juniori. Într-un cuvânt, Doroftei nu este respectat, pentru că nu el plătește participarea la competiții. După ce s-au întors din Rusia, sportivii au fost duși la Iași și lăsați așa. Au luat taxiuri să ajungă la tren. Trebuie să se schimbe ceva, să se deblocheze banii de la minister“. Marcel Sârba este supărat și pe situația din Craiova. „Dinu nu și-a primit de două luni indemnizația de la CSM. Eu sunt în șomaj de la CFR Marfă IRLU și m-am dus peste tot în țară după el pe banii mei. Acum, că s-a făcut secție de box la clubul primăriei, m-am dus și eu să întreb cum stă treaba, să îmi depun documente de angajare, și cei de acolo mi s-au părut reticenți. Nu știu ce să mai fac. Am adus atâtea medalii pentru orașul Craiova, Dinu a adus argintul european pentru CSM… Dacă nu vom fi ajutați, nu îmi rămâne decât să îl transfer la alt club din țară. Nici premierea de la minister pentru argintul european nu i-a venit… Copilul este demoralizat, nu mai voia să meargă nici la Cupa Românei, care va avea loc în această toamnă“, a încheiat Sârba.

Fîciu a câștigat un meci

Și Viorel Fîciu a obținut o victorie. Talentatul pugilist a avut liber în primul tur, apoi s-a impus în meciul cu filipinezul Roland Jr. Chavez, la puncte (2-1). Din păcate, în partida următoare, Fîciu a fost învins de Mairambek Kaikyev (Kârgâstan), cu 3-0.
Debutant la o competiție de anvergură, Maicăl Constantin a stat în primul tur, apoi a fost învins de kazahul Daulet Sauzhev, la puncte (scor 3-0), Cu toate acestea, antrenorul lui Maicăl, Constantin Cucu (Box Club Universitatea) este mulțumit de prestația pugilistului. „Sportivul meu a avut o prestație bună spre satisfăcătoare. Sunt mulțumit de ce a făcut acolo. S-a văzut că are multe lacune și mai are de învățat, dar merita să ajungă acolo. Și-a arătat valoarea la turneul de calificare din România. Tatăl său a făcut eforturi să facă rost de bani pentru Mondiale și sperăm că se vor face deconturile și își va recupera banii. Avem o generație care promite. Este, dacă vreți să-i spunem așa, «Generația Doroftei», pentru că acest lot s-a constituit când a venit el președinte la federație. Boxul românesc are și prezent, iar, dacă vom avea grijă de acești copii, vom avea și viitor“, a spus Cucu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS