24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTadici cu nemulțumirile, Craiova cu punctele

Tadici cu nemulțumirile, Craiova cu punctele

Gheorghe Tadici a fost nemulţumit de mai multe aspecte ale jocului de la Craiova şi consideră că handbalistele de la SCM (în albastru) nu meritau să câştige (Foto: Claudiu Tudor)
Gheorghe Tadici a fost nemulţumit de mai multe aspecte ale jocului de la Craiova şi consideră că handbalistele de la SCM (în albastru) nu meritau să câştige (Foto: Claudiu Tudor)

Antrenorul Gheorghe Tadici nu a putut accepta că echipa sa, HC Zalău, a fost învinsă miercuri la Craiova, de SCM, cu scorul de 33-32, într-un meci cu un final încins. După ultimul fluier al arbitrului, fostul selecționer, care, de altfel, protestase pe tot parcursul meciului, a continuat șirul apostrofărilor la adresa brigăzii de arbitri și a observatorilor. De altfel, antrenorul formației sălăjene a făcut și o contestație, în urma unei faze petrecute în ultimele secunde ale partidei din Polivalentă. Eliminată două minute, jucătoarea Craiovei, Laurise Landre, nu a părăsit terenul şi s-a alăturat colegelor sale aflate în zid pentru aruncarea de la 9 metri.
„Dacă a rămas în zid, înseamnă că este viciere de rezultat și motiv de protest. Rezultatul nu se va modifica, dar măcar să se ia măsuri împotriva celor care au greşit“, și-a justificat fostul selecționer gestul. În replică, antrenoarea gazdelor, Simona Gogârlă, a spus că jucătoarea franceză a fost prinsă de tensiunea partidei: „Probabil au fluierat foarte repede, Laurise nu a reușit să iasă sau în tensiunea din finalul jocului a rămas în teren și nu a știut ce să facă. Sper și nu cred că vom avea probleme, nu a fost intenționat“.

Fostul selecționer a găsit vinovații pentru insucces

Managerul echipei din Zalău a mai spus că echipa sa merita victoria și a dat vina pe mai mulți factori.
„După aspectul meciului şi după cum a decurs jocul, trebuia să câştigăm partida de la Craiova. Au fost însă mai multe aspecte care au contribuit la acest rezultat, începând de la public, continuând cu maniera de arbitraj până la prestaţia anumitor jucătoare din echipa noastră. Am înscris 32 de goluri, dar am încasat 33, ceea ce este nepermis într-un meci cu echipa din Craiova. Cel puţin opt goluri ale gazdelor nu le-am înţeles, iar arbitrii le-au validat“, a declarat Gheorghe Tadici, citat de publicația Magazin Sălăjean.

„Am luat goluri ușoare, a fost lipsă de agresivitate“

Revenind la joc, Simona Gogârlă s-a bucurat pentru primul succes stagional, dar și-a arătat nemulțumirea vizavi de exprimarea echipei sale în faza defensivă și speră că handbalistele nu vor mai repeta aceleași greșeli în partida următoare, de la HCM Vâlcea, programată mâine.
„Ne-am impus cu foarte, foarte mari emoții. Este un succes important pentru moralul nostru, pentru meciul viitor. Mulțumesc publicului care ne-a susținut indiferent de scor. Îl așteptăm cu mare drag și la Vâlcea. E important să îl știm aproape de noi. Mergem să jucăm bine, mult mai bine în apărare și să venim cu punctele. Am luat goluri destul de ușoare, poate o lipsă a concentrării, de colaborare, nu au vorbit mai mult în apărare la schimbul de om, sau lipsa de agresivitate, pentru că le-am dat voie adversarelor să se apropie de noi și să arunce de la o distanță foarte mică, 7 metri, unde este foarte greu ca portarul să apere. Am avut și puțin noroc și îi mulțumesc lui Dumnezeu că s-a terminat așa“, a declarat Gogârlă. Alexandra Georgescu a fost principala marcatoare în tabăra olteană, cu șapte reușite. Jucătoarea a executat fără greșeală loviturile de la 7 metri.
„A fost o victorie cu emoții, dar am luptat până la sfârșit și am câștigat. A fost un meci frumos, spectaculos. Publicul ne-a ajutat. Sperăm să continuăm cu victoriile. Au fost emoții, dar am reușit. Doamna profesoară mi-a acordat încredere și m-au susținut și colegele. Echipa a început să se lege, ne simțim una pe alta, se vede și în jocul nostru“, a spus tânăra handbalistă la finalul jocului.

Ane Eidem s-a despărțit de Craiova

Ane Eidem a părăsit Sala Polivalentă cu lacrimi în ochi,  dar şi cu un imens buchet de trandafiri (Foto: Arhiva personală)
Ane Eidem a părăsit Sala Polivalentă cu lacrimi în ochi,
dar şi cu un imens buchet de trandafiri (Foto: Arhiva personală)

Norvegianca Ane Eidem a fost doar spectatoare la partida cu HC Zalău, ea urmând să părăsească echipa craioveană, spre supărarea fanilor, cărora le-a intrat la inimă. După meci, carismatica jucătoare a poposit minute bune la sală pentru a face poze cu suporterii, iar unul dintre fanii săi i-a oferit un imens buchet de trandafiri albi. Nordica pleacă de la SCM pentru a face recuperare medicală în țara natală. Și-a suspendat contractul cu formația din Bănie, la care a evoluat un sezon, nu crede că va mai reveni la Craiova în această ediție de campionat, dar a lăsat o portiță deschisă pentru o eventuală revenire în viitor.
„Niciodată nu spun niciodată! Sunt copleșită de numărul mare de mesaje pe care le-am primit de la fani. Aș vrea să îi îmbrățișez pe fiecare dacă s-ar putea. Nu voi reuși, dar le voi fi recunoscătoare pentru susținerea pe care
mi-au oferit-o. Pentru fanele mele mai mici, în special handbalistele de la grupele de juniori, le spun să îndrăznească să fie diferite, să-și găsească propriul drum în viață, pentru că ele sunt viitorul“, a fost mesajul postat de Ane Eidem pe un site de socializare.
Celelalte rezultate înregistrate în runda a doua: HCM Baia Mare – Măgura Cisnădie 39-28, U Alexandrion Cluj  – Corona Brașov 28-27, HCM Roman – HCM Vâlcea 32-26, CSM Ploiești – Dunărea Brăila 26-25, CSM Unirea Slobozia – Rapid București 29-25, CSM București – Alba Sebeș 36-25.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS