16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportToamna se numără... medaliile

Toamna se numără… medaliile

Geri Mitroi, directorul Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, a felicitat-o pe Ștefania Priceputu pentru performanțele sale și a promis că va face toate demersurile ca multipla medaliată să fie recompensată așa cum se cuvine (Foto: Lucian Anghel)
Geri Mitroi, directorul Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, a felicitat-o pe Ștefania Priceputu pentru performanțele sale și a promis că va face toate demersurile ca multipla medaliată să fie recompensată așa cum se cuvine (Foto: Lucian Anghel)

Luptătoarea craioveană Ștefania Priceputu a avut o vară încărcată. Tânăra de 15 ani a participat la competiții de anvergură, turnee internaționale, Campionatul Mondial și Campionatul European, și s-a întors de fiecare dată acasă cu medalia atârnată la gât.
Profitând de pauza de o săptămână de la antrenamente, Ștefania a mers ieri la Liceul cu Program „Petrache Trișcu“ din Craiova și i-a arătat directorului Geri Mitroi medaliile strânse în ultimele luni. „După o vară în care am muncit și nu prea am avut mult timp de distracții, m-am ales cu o recoltă bogată de medalii. Acum le-am pus la gât și am venit cu ele la școală“, ne-a spus medaliata cu aur la Mondialele pe plajă, la Europenele pe saltea și medaliată cu bronz la Mondialele pe saltea, acestea din urmă desfășurate la finalul lunii trecute în Bosnia.
În luna decembrie a anului trecut, când Ștefania Priceputu primea distincția de „sportiva anului“ în Dolj, în cadrul galei organizate de ISJ Dolj, Geri Mitroi prevedea că luptătoarea de la „Trișcu“ va avea un 2015 cel puțin la fel de bun. Acum, după opt luni, directorul a spus că Ștefania este asemenea tuturor românilor, o luptătoare care se descurcă în aproape orice condiții: „Mi-am dorit aceste rezultate pentru Ștefania, dar nu credeam că le va obține atât de repede, deși clasările pe podium la turneele internaționale ne dădeau speranțe la rezultate asemănătoare. Asta ne caracterizează pe noi românii, suntem luptători, în ciuda atâtor probleme și greutăți pe care încercăm să le depășim. Transpunem acest lucru și în plan practic“.

„În afară de medalii și diplome nu am primit nimic“

De aproape două luni, de când obține medalii pe bandă rulantă, Ștefania Priceputu a primit multe mesaje de felicitare, îmbrățișări și strângeri de mână, dar ar avea nevoie de mai mult, mai ales că are o situație materială precară și locuiește într-o cameră la CSM Craiova. Visează la o locuință doar a ei, la bănuți pentru hăinuțe. „Cum s-a schimbat viața mea după aceste rezultate? Acum sunt mai cunoscută, colegii mă apreciază, mama și antrenorul la fel. În afară de medalii și diplome, nu am primit nimic până acum. Cam degeaba… Munca mea se duce. Ar trebui să se implice cineva. Nu mulți au performanțele mele“, a spus cu voce scăzută sportiva.
Geri Mitroi i-a dat speranțe, spunând că va face toate demersurile legale ca Ștefania să fie recompensată: „Vom face demersurile necesare pentru a beneficia de tot ce poate să-i ofere primăria. De ce să nu primească o locuință, poate și o sumă de bani?! În plus, elevii cu rezultate deosebite primesc burse și bineînțeles că și Ștefania va beneficia de această bursă“.
Pe 13 septembrie, campioana legitimată la LPS „Petrache Trișcu“ și CSM Craiova va fi prezentă la SportFest (ediția a doua), un eveniment organizat de către DJST Dolj în centrul orașului, prin care vor avea loc demonstrații și concursuri ale cluburilor sportive.

Speranțe pentru un cămin

De multe ori, sportivii campioni au fost copii veniți de la țară. LPS „Petrache Trișcu“ nu a beneficiat până acum de un cămin pentru a le oferi cazare, iar acest lucru a constituit un impediment. Geri Mitroi a spus ieri că proiectul unui cămin pentru „Trișcu“ prinde contur. „Suntem în curs de finalizare a demersurilor, ușor-ușor cred că se va realiza. Se strânge documentația, înainte de a se trece în etapa finală, de construcție. Acest cămin ne-ar ajuta în crearea unei baze de selecție mult mai largi“, a adăugat directorul de la „Trișcu“.

„Neatenția din semifinale a costat-o“

Antrenorul Valentin Boboșca nu a putut fi alături de eleva sa la Mondialul din Bosnia și spune că un moment de neatenție a făcut ca Ștefania să nu prindă finala. „Putea repeta rezultatul de la Europene, când a luat aurul, dar neatenția din semifinale a costat-o. Va munci în continuare. Are o săptămână liberă, apoi vor începe pregătirile pentru Campionatul Național pe echipe, unde va concura pentru CSM. Sper ca rezultatele ei să atragă cât mai mulți copii la sală, la mișcare, apoi să-i calce pe urme. Îi așteptăm, nu este nici o taxă“, a spus Boboșca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS