12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanca Ioana Ninulescu, campioană în „Regatul Cailor“

Craioveanca Ioana Ninulescu, campioană în „Regatul Cailor“

ioana ninulescu campioana cal quasar

Sportivi de renume, cai de milioane și multă măiestrie, toate acestea au fost adunate la Clubul Sportiv „Regatul Cailor“ din satul Varlaam, comuna Adunații Copăceni (județul Giurgiu), acolo unde s-a încheiat duminică Finala Campionatului Național de sărituri peste obstacole.
Printre performeri s-a numărat și sportiva craioveană Ioana Ninulescu, care a făcut echipă foarte bună cu calul Quasar. Sportiva legitimată la clubul Equitim Craiova a devenit campioană națională la categoria copii, impunându-se într-o manieră categorică. Ioana este pregătită de cunoscutul antrenor Ovidiu Podaru, care își amintește că de un sfert de deceniu nu a mai ajuns un titlu de campion în Bănie.
„Ioana a avut un parcurs excelent în acest sezon. A luat numai locurile 1, 2 și 3 în etapele de calificare, iar acum a câștigat într-o manieră categorică. A fost singura care a realizat traseul fără nici un punct de penalizare. Podiumul a fost completat de Ştefania  Schuman Stoica (clubul CSA Steaua), cu calul Paula, iar pe locul trei s-a clasat Octavia Ilișoi (Şcoala “Felix Topescu” – Dinamo), cu calul Charlotte.
A trecut un sfert de secol de când un sportiv din Craiova nu a mai obținut un titlu de campion. Atunci, Cătălin Bâldea, care și el este acum la Equitim, devenea dublu campion pentru CSM Craiova, club la care eu am stat 50 de ani“, a explicat Ovidiu Podaru. Acesta a lăudat condițiile oferite de baza sportivă „Regatul Cailor“.
În urma prestației sale, Ioana Ninulescu a fost selecționată în lotul României pentru a participa la Campionatul Balcanic de echitație, sărituri peste obstacole, din Grecia. Din păcate, a fost prea din scurt, iar sportiva nu va putea merge. „A fost o conjunctură nefavorabilă. Ne-au anunțat ieri că se pleacă astăzi, or, noi nu aveam timp să potcovim calul, să-i facem analizele, plus alte pregătiri de care era nevoie“, a completat Ovidiu Podaru, antrenor care s-a dedicat o viață întreagă creșterii cailor. Ioana este elevă în clasa a opta la Colegiul Național „Carol I“ și, cum școala are prioritate în fața pasiunii pentru echitație, tânăra se va concentra acum pe învățătură. Și sora mai mare a Ioanei, Andreea, practică același sport și a obținut în trecut rezultate notabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS