10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Satelitul“, pus la încercare

„Satelitul“, pus la încercare

_DSC0054

Oficialii CS Universitatea Craiova și-au mai descrețit puțin frunțile după succesul trupei lui Săndoi și Cârțu obținut în fața Concordiei Chiajna, dar nu au timp prea mult la dispoziție ca să se relaxeze, pentru că săptămâna este foarte încărcată. În prim- plan intră și echipa a doua a clubului, care va susține astăzi, la Ișalnița, de la ora 17.30, confruntarea cu Minerul Motru, din turul trei al Cupei României. Pentru trupa lui Daniel Mogoșanu este un adevărat test de maturitate, pentru că din lot lipsesc Laurențiu Popescu, Angelo Iuga, Andrei Burlacu și Alin Manea – plecați la lotul național Under 19 al României pentru un stagiu de pregătire la Cheile Grădiștei (5-15 august), iar de la prima echipă nu se știe dacă vor veni ajutoare.
„Va fi un meci dificil, pentru că am înțeles că Minerul Motru are alt nivel, are un lot și mai bun decât celelalte două formații pe care le-am eliminat (ACS Viitorul Municipal Craiova și CSO Filiași – n.r.) și am patru jucători plecați la lotul național, plus încă doi cu probleme medicale, fiind vorba despre Ciocoteală și Cojocaru. Nu știu dacă vine cineva de la echipa mare, să vedem. Oricum, noi am jucat și amicalul cu CN «Dinicu Golescu» Câmpulung fără acești șase fotbaliști ca să vedem cum ne descurcăm“, a declarat antrenorul „satelitului“, Daniel Mogoșanu, pentru GdS.
„Să știți că și noi avem probleme de lot și nu știm pe cine vom da la «satelit» sau dacă vom da. Se pare că Popov are probleme ceva mai mari și nu va evolua cu Viitorul, astăzi (ieri – n.r.) va face o ecografie și o să știm exact despre ce e vorba la el. Indisponibil este și Curelea, Târnăcop este cu semnul întrebării, Kay are și el probleme musculare și ați văzut că nu a fost în lot nici acum, cu Chiajna, și e incert și el. Probabil că o să meargă Jurj și alți tineri, dar nu pot spune în prezent cine. Mâine dimineață (astăzi – n.r.) vom lua o decizie în acest sens. Oricum, e puțin probabil să dăm mulți jucători“, a explicat antrenorul primei echipe a CSU, Emil Săndoi, pentru GdS.
Ținând cont de cele două declarații, unsprezecele lui CSU II ar putea arăta astfel: Tomşa – Marcu, Hreniuc, Drăghici, Gârbiţă – Petre, Georgescu, Armăşelu, Scarlat – Jurj, Căle.

Optimismul primează

Cu toate absențele din lot, Silviu Bogdan, managerul centrului de copii și juniori și al echipei „satelit“ de la CS Universitatea Craiova, a punctat că obiectivul este calificarea în șaisprezecimile Cupei României.
„Ne urmăm drumul spre șaisprezecimi, sper să iasă o partidă bună. Minerul Motru este o echipă bună, cu tradiție în fotbalul românesc și ne confruntăm cu lipsa celor patru jucători care sunt la echipa națională Under 19, dar ceilalți copii care vor veni în locul lor trebuie să-i suplinească cu brio. Sunt convins că valoarea lotului nostru își va spune cuvântul și o să câștigăm acest joc“, a afirmat Silviu Bogdan, pentru GdS.
Optimist s-a arătat și fundașul Vlad Marcu (foto la minge), acesta subliniind că el și colegii săi sunt foarte bine pregătiți.
„O să fie un meci greu, dar sigur o să învingem. Când spun asta mă bazez pe faptul că avem o echipă bună, cu jucători valoroși și suntem bine pregătiți. Dacă trecem de Motru, în șaisprezecimi am putea întâlni o echipă de Liga a II-a, ceea ce înseamnă o provocare și mai mare“, a spus Marcu, pentru GdS.

Mihai Cernica: Ne vom juca șansele

De partea cealaltă, președintele echipei Minerul Motru, Mihai Cernica, știe că statutul de nou promovată în Liga a III-a nu face din CS Universitatea II Craiova o victimă.
„Este un joc oficial și îl tratăm ca atare. Întâlnim o nou promovată, dar în nici un caz nu se va putea face comparație între CS Universitatea II și celelalte echipe din Liga a III-a, dovadă rezultatele din Cupă de până acum și cele din barajul cu Pandurii Cerneți. S-a văzut ce forță are. E clar că jocul de mâine (astăzi – n.r.) nu se compară cu ce s-a jucat până acum, pentru că e școala fotbalului de la Craiova, este echipa a doua a CSU și ne va fi foarte greu, mai ales dacă vor beneficia și de ajutorul câtorva fotbaliști de la prima echipă. Oricum, noi vom veni și ne vom juca șansele“, a spus Cernica, pentru GdS.
Acesta a explicat apoi problemele de la clubul său ce nu-i permit să se gândească la revenirea în Liga a II-a: „Sub nici o formă nu ne gândim la promovare anul acesta. Sunt probleme financiare foarte mari și sperăm să se rezolve până la începerea campionatului. Am pierdut foarte mulți jucători, au plecat deja în străinătate, nici măcar nu mai continuă în fotbal, mulți practică alte meserii. Am trăit proasta experiență din Liga a II-a de anul trecut, a fost o umilință, pentru că n-am fost pregătiți. Din păcate, am rămas doar o echipă de tradiție, însă sperăm să redevenim respectați în viitor. Acum sunt probleme financiare, de lot, sperăm să le rezolvăm, dacă nu va fi grav pentru noi. Nu am reușit să facem achiziții nici acum, ducem lipsă de juniori, pentru că nu mai avem grupele de republicani, la care am renunțat tot din cauza problemelor financiare. Sunt promisiuni că ne-am redresa, dar până atunci durează ceva timp“.

Ion Alecu: Avem un lot numeric restrâns

La rândul său, tehnicianul „minerilor“, Ion Alecu, a admis că lotul său este destul de „subțire“, dar că își dorește calificarea în faza următoare a Cupei României.
„Va fi o partidă dificilă ținând cont că avem un lot numeric restrâns și avem dificultate și la jucătorii sub 19 ani. Este al treilea meci din Cupă pe care îl disputăm, am eliminat pe Gilortul Târgu Cărbunești cu 4-0 și am câștigat cu 5-1 pe «Termo» din Severin cu Pandurii Cerneți, și ne dorim să continuăm tot așa. Legat de campionat pot spune că nu sunt speranțe de promovare. Jucătorii sunt într-o situație foarte delicată, nu și-au luat salariile din aprilie. Din echipa de anul trecut, în afară de Bănică, Nueleanu, Nicoloff, Ghighilicea și Schintee nu mai e nici un jucător, toți sunt noi. Sperăm să mai achiziționăm fotbaliști în perioada următoare. Datoria noastră este să muncim și să o scoatem la capăt cu ce avem. Știu că ne așteaptă un joc foarte greu la Ișalnița, dar vrem să ne prezentăm onorabil, să facem cinste competiției“, a punctat Ion Alecu, pentru GdS.
Lotul echipei Minerul Motru numără doar 15 jucători: portari: Nicușor Bănică, Eugen Șerban; jucători de câmp: Cosmin Nueleanu, Dragoș Inclăzan, Ionuț Schintee, Răzvan Nicoloff, Gabriel Cruceru, Cosmin Gavrilescu, Claudiu Ghighilicea, Crinel Jianu, Adrian Fotescu, Silviu Pruteanu, Andrei Cerbu, Gheorghe Tudoran, Valentin Hanu.

UPDATE: Sorin Cârţu şi Emil Săndoi au decis să trimită la „satelit” doi jucători, pe Marius Briceag şi Simon Mazarache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS