12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal – În sfârşit, victorie pentru CSU!

Fotbal – În sfârşit, victorie pentru CSU!

Stephane Acka a încercat să marcheze apelând la execuţii pretenţioase (foto: Alexandru Vîrtosu)
Stephane Acka a încercat să marcheze apelând la execuţii pretenţioase (foto: Alexandru Vîrtosu)

Formaţia CS Universitatea Craiova s-a impus, scor 2-0, în partida disputată astăzi, pe stadionul „Extensiv”, în compania echipei Concordia Chiajna, contând pentru etapa a 5-a din Liga I. Alb-albaștrii au deschis scorul prin Alexandru Băluță, care a reluat cu capul, de la opt metri, o centrare venită de pe stânga, de la Vătăjelu (’53). Rezultatul final a fost stabilit de Hristo Zlatinski cu un lob de la zece metri, după o pasă excelentă de la Mateiu (’81).

CSU Craiova: Bălgrădean – Dumitraș, Popov (‘7, Izvoranu), Acka, Vătăjelu – Băluță, Mateiu, Zlatinski, Ferfelea (’51, Ivan) – Bawab (’67, Madson), Rocha. Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.

Concordia: Matache – Bărboianu, Sârghi, Tincu, Bucurică – Serediuc, Madeira, Giurgiu, M. Cristescu (’58, Constantinescu) – R. Răducanu (’55, Țâră), M. Dina (’66, Purece). Antrenor: Marius Baciu.

Cartonaşe galbene: Rocha ’68 / Madeira ’90+2.

Au arbitrat: Iulian Călin – Aurel Oniţă, George Florin Neacşu; Iulian Dima.

Observatori: George Ionescu, Romulus Chihaia.

În etapa următoare, CS Universitatea Craiova va evolua tot pe teren propriu contra grupării FC Viitorul, întâlnirea fiind programată miercuri, de la ora 17.30.

 

Emil Săndoi, fericit

 

Antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a recunoscut că elevii săi nu au făcut o partidă foarte reuşită, dar s-a bucurat foarte mult pentru victorie.

„Este prima victorie, o aşteptam. Cred că am fi meritat să câştigăm şi jocurile de până acum şi am meritat-o şi astăzi. Dacă mă gândesc la evoluţiile de dinainte şi cea de astăzi cred că am jucat mai bine atunci, dar ăsta este fotbalul. Acum am reuşit să câştigăm, n-aş spune că după o partidă modestă, dar nu la nivelul celorlalte de până acum. Trebuie să ne gândim că am obţinut două rezultate pozitive, pentru că şi egalul de la Târgu Mureş a fost important. S-a văzut şi acum că am început temători, pentru că încrederea ţi-o dau rezultatele, dar meritam să câştigăm. Chiajna este o echipă disciplinată, dar de foarte puţine ori a pus în pericol poarta noastră. În prima repriză am avut o ocazie foarte clară a lui Ferfelea, apoi Băluţă, în a doua repriză am avut prin Mateiu una de singur cu portarul, dar o centrare foarte bună a lui Vătăjelu şi apariţia lui Băluţă şi apoi lobul lui Zlatinski au decis acest joc. Acum, cu cinci puncte am mai urcat şi noi în clasament şi sperăm să continuăm ascensiunea. Sperăm să legăm iarăşi rezultatele bune şi mai puţin contează cu cine jucăm sau unde. Aduceţi-vă aminte şi campionatul trecut că făceam calupuri de trei sau patru partide şi în majoritatea cazurilor am luat şapte-nouă sau chiar zece puncte şi eu zic că o să urcăm în continuare. Aveam nevoie de o victorie astăzi”, a declarat Emil Săndoi.

„Ne-am propus ca în aceste trei meciuri să obţinem maxim de puncte. Partida cu Chiajna am câştigat-o, urmează jocurile cu Viitorul şi Poli Timişoara“, a punctat mijlocaşul Alex Băluţă.

 

Baciu: N-am avut suficientă forţă în atac

 

De partea cealaltă, tehnicianul Concordiei Chiajna, Marius Baciu, s-a împăcat greu cu înfrângerea suferită.

„A fost un meci plăcut. Cred că în prima repriză a fost un joc echilibrat, am aşteptat echipa Craiovei şi speram să o prindem pe contraatac, dar n-am avut suficientă forţă cum ne-am fi dorit în atac. Aveam nevoie de mai mult curaj şi cred că puteam mult mai mult şi astăzi cum puteam şi în alte jocuri. Am primit primul gol prea uşor, mi s-a părut că a fost marcat dintr-o poziţie de offside, iar după aceea am jucat puţin, am avut iniţiativa şi dacă eram mai lucizi cred că puteam egala. Pe final a fost o greşeală neforţată şi aşa s-a scris istoria acestui joc. Nu cred că a fost mai proaspătă Craiova, dar a reuşit să câştige”, a spus Baciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS