14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanca Ștefania Priceputu, cea mai bună luptătoare din Europa

Craioveanca Ștefania Priceputu, cea mai bună luptătoare din Europa

Ștefania Priceputu a  cucerit titlul european
Ștefania Priceputu a cucerit titlul european

În luna decembrie a anului trecut, luptătoarea craioveană Ștefania Priceputu primea distincția de „sportiva anului în Dolj“, în cadrul Galei Sportului Școlar, organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Dolj. Imediat după ce a coborât de pe scenă, sportiva de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ și CSM Craiova a făcut o promisiune. „Anul acesta, fiind la prima participare la Mondiale, am pierdut medalia din cauza emoțiilor, dar sper ca la anul să vin la gală cu medalia la gât“, spunea atunci luptătoarea care ocupase locul cinci la Campionatul Mondial.
Și s-a ținut de cuvânt. După ce în luna iulie urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatul Mondial de Lupte pe plajă de la Mangalia, joi Ștefaniei i-a cântat din nou imnul național, după ce a cucerit medalia de aur la Campionatul European rezervat cadeților, găzduit de Subotica (Serbia). Susținută frenetic de antrenorii craioveni Vali Boboșca și Petre Banciu, Priceputu a participat în limitele categoriei 43 de kilograme și a făcut o competiție de poveste, în care a câștigat aurul continental într-o manieră categorică. Olteanca a avut un parcurs impecabil, în care a pierdut doar două puncte. În finală, s-a distrat cu adversara, Veronica Ryabolova (Ucraina), pe care a învins-o cu 7-0.
În semifinale, sportiva de la LPS-CSM Craiova a învins-o pe azera Anyur Jamalova, cu 6-2, după ce înainte trecuse de Kinga Kapica (Polonia), cu 10-0 și de Anna Kurczova (Slovacia), cu 6-0. Evoluția entuziasmantă a Ștefaniei a fost apreciată și de președintele Federației Române de Lupte Libere, Răzvan Pârcălabu, care a lăudat-o printr-o postare pe o rețea de socializare. „Ștefania Priceputu este cea mai valoroasă cadetă a Europei! Un aur muncit, după o finală în care și-a arătat clasa de luptătoare! O victorie clară pentru care merită toate cuvintele noastre de laudă!“, a notat Pârcălabu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS