24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU, mai câștigăm și noi?

CSU, mai câștigăm și noi?

Sorin Cârţu şi Emil Săndoi trebuie să găsească formula câştigătoare dacă vor aprecierea celor din tribune (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Sorin Cârţu şi Emil Săndoi trebuie să găsească formula câştigătoare dacă vor aprecierea celor din tribune (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova întâlnește duminică, de la ora 18.30 (Digi Sport / Dolce Sport), pe stadionul „Extensiv“, pe Astra Giurgiu, partida contând pentru etapa a treia din Liga I. Începutul nefast de campionat, „averea“ alb-albaștrilor constând într-un singur punct după disputele cu FC Botoșani și Dinamo, îi duce pe fani și pe reprezentanții clubului cu gândul la isprava de anul trecut, când după șase etape „tronau“ doar două puncte în dreptul grupării din Bănie. Directorul tehnic Sorin Cârțu a subliniat însă că duminică vom obține prima victorie.
„Noi ne dorim victoria. Ne-am gândit la ea și la partidele trecute și ați văzut care au fost rezultatele. Trebuie să câștigăm acest meci, pentru că trebuiesc recuperate punctele pierdute foarte ușor în primele două etape. S-a creat un disconfort, pe care nu-l meritam, ținând cont de ceea ce am prestat și pentru cum ne-am pregătit pentru începutul acestui campionat. La fotbal nu se întâmplă întotdeauna ceea ce-ți propui, intervine și reacția adversarului, șansa acestuia. Una peste alta, au fost meciuri din care nu am luat punctele pe care ni le-am dorit și pe care le-am fi meritat. Am văzut-o pe Astra ieri-seară (joi, în Liga Europa – n.r.), dar sunt meciuri diferite între ceea ce va fi duminică și ce a jucat cu Inverness sau cu ASA Târgu Mureș. Vedeți și voi că au fost schimbări în joc la trei-patru zile de la meciul de campionat. E și normal, pentru că a fost alt specific. Meciul de duminică e unul de campionat și va fi, cu siguranță, o altfel de abordare“, a spus Cârțu, într-o conferință. „Astra are un lot destul de bun, are și calitate, și cantitate, și își poate permite orice fel de schimbare. Eram foarte surprins când vedeam că unele echipe tratau superficial meciurile internaționale, pentru că ar fi urmat un meci mai important în campionat. E cam aiurea să te bați un an întreg ca să prinzi un loc de cupă europeană și apoi să te odihnești sau să practici acea metodă de rotație a jucătorilor. Când joci în cupele europene trebuie să pui «pe masă» tot ce ai mai bun. Din punctul ăsta de vedere, se pare că Astra a folosit cea mai bună echipă și ceea ce și-au propus au realizat. Nu este un avantaj pentru noi faptul că ei au jucat în Liga Europa. Când ești o echipă care lupți pentru cupele europene și ajungi acolo, trebuie să iei în calcul și oboseala“, a completat Sorin Cârțu.

Acka, Popov și Târnăcop – apți de joc

Strategul CSU a vorbit și despre situația jucătorilor accidentați, dar și despre nou-sositul Hristo Zlatinski. „Au făcut antrenament normal, mai puțin Achim, care are o leziune fibrilară și are o pauză mai mare. În rest, îi vom avea pe Acka, Popov și Târnăcop, ne putem baza pe ei. Zlatinski nu a venit cu o stare de antrenament deosebită, i-am făcut niște teste și lui, și lui Madson, dar ei sunt la o capacitate de 35%. S-ar putea să fie pe bancă, deocamdată nu ne-am decis. Mai avem și astăzi (vineri – n.r.) antrenament, și mâine (sâmbătă – n.r.) și abia apoi ne vom decide dacă îi vom lua în lotul de 18. Ivan este tot într-o postură din asta. Teste i-am făcut și lui, ca să vedem exact la ce stare fizică sunt și unde trebuie să acționăm, ce fel de antrenamente să abordăm cu ei. El nu a făcut pregătirea, a trebuit să stea, ca să se refacă. E greu când nu faci pregătirea de vară alături de echipă. Individual nu poți să atingi parametrii optimi. Plus că restul au trecut prin niște meciuri de pregătire… O să găsim soluții în privința celor care sunt în urmă cu pregătirea“, a spus Cârțu, recunoscând că Nicușor Bancu nu este în formă: „O să-și intre în formă copilul. Vom insista în continuare cu el, pentru a-l ajuta să-și revină. A trecut prin momente grele și mai are până să ajungă la parametrii optimi“.
„Sorinaccio“ a spus că nu este exclus să mai apară fotbaliști noi la echipă și nu regretă despărțirile de Adrian Avrămia, Adrian Cârstea și Andrei Sin: „Dacă ajutau echipa, rămâneau aici. În momentul actual, echipa trebuie să aibă un lot de 23 de jucători, pe care trebuie să-l anunți la începutul campionatului și cu ăla defilezi. Ei degeaba rămâneau, pentru că nu erau în ăștia 23 și nu puteau să joace. E ca în cupele europene, trebuie să anunți o listă. Mazarache este în cei 23, din moment ce este aici. E o aiureală faptul că trebuie să ai un lot atât de mic, ținând cont că a mai apărut și o competiție nouă, Cupa Ligii. Nu mi se pare normal, dar dacă așa ne este impus, ne conformăm. Probabil că e făcută regula pentru limitarea numărului de străini, nu știu care a fost ideea. În detrimentul calității, întotdeauna s-a mers pe cheltuieli mai mici. Gândește-te că s-a desființat un campionat (tineret speranțe – n.r.) și «ucizi» niște juniori de 16-17 ani. Când termină junioratul, nu mai au unde să se ducă să joace“.

„Speram la o altă stare de spirit“

Tehnicianul craiovean ia în calcul și schimbarea mai multor jucători din primul unsprezece față de jocul cu Dinamo, recunoscând că este dezamăgit de parcursul de până acum și îngrijorat de faptul că elevii săi și ai lui Emil Săndoi nu marchează. „Nu știu momentan dacă vor fi schimbări majore în primul unsprezece. Dacă vorbim strict de joc, pot spune că sunt nemulțumit de rezultatele înregistrate. Echipa a arătat destul de bine când a dezvoltat jocul sau cum s-a apărat în multe momente. Dar, până la urmă, rezultatul contează, și punctele pe care le ai în clasament. Ele te țin în funcție și îți dau posibilitatea să joci în cupele europene. Că joci spectaculos sau mai puțin spectaculos, nu-ți plătește contractul. Mă așteptam la alt parcurs în primele două etape. De asta sunt și dezamăgit, pentru că am muncit mult și eu, și colegii mei din conducerea tehnică, și băieții. V-am mai spus-o: dacă ne dorim ceva anul ăsta, este să nu mai avem ghinion și să primim de la un meci exact ce merităm, în funcție de ce prestăm. Speram la o altă stare de spirit. Cine știe, poate se reeditează performanța de anul trecut cu cele 19 meciuri fără înfrângere, dar pentru asta îți trebuie continuitate și consistență în ceea ce faci. Degeaba vrei, dacă nu ai continuitate și ai doar momente de reverie, când ești superficial în fața porții. Craiova are câțiva atacanți, nu au marcat până acum, dar o vor face de acum înainte. La partida cu Dinamo, am folosit niște jucători care nu mai jucaseră de mult, Ferfelea, Curelea, Dumitraș, care vine după o operație. Curelea, spre exemplu, nu mai jucase de la meciul cu Chiajna, din turul campionatului trecut, de prin octombrie. Am zis să ne bucurăm de calitățile lor, să-i folosim în interesul echipei, și atunci îi încerci, cu toate că este un meci oficial. Dacă ne referim strict la jocul cu Dinamo, la noi a fost pe minus ce a intrat de pe bancă. Fotbaliștii care au intrat pe parcurs nu ne-au ajutat prea mult, așa cum au făcut-o Fai sau Lazăr pentru adversari. E un stres pentru noi că nu am marcat“, a recunoscut Sorin Cârțu, care crede că stadionul „Extensiv“ pare să poarte ghionion echipei sale: „Sunt nouă meciuri jucate și la șase din ele nu am înscris. La unul am făcut 1-1 și la două am bătut cu 3-0 echipele din Cluj. Au fost mai ghinioniste ca noi“.

Curelea mizează pe o victorie contra Astrei

La întâlnirea cu mass-media a fost prezent și atacantul Costin Curelea, care a spus că duminică se vor opri rezultatele nefaste. „Nu mă gândesc să se repete isprava de anul trecut, când după șase meciuri aveam doar două puncte. Sper să câștigăm acest meci și să nu mai fim în acea postură, să nu mai trăim cu emoții după începutul de campionat. Cu Astra nu va fi ușor, cu siguranță, dar cred că am arătat destul de bine ca joc în primele două meciuri. Ne-a lipsit ceva, într-adevăr, dar fiind un campionat echilibrat, diferențele sunt foarte mici. Poate o mai bună concentrare acolo, în fața porții, ne-ar fi adus mai multe puncte. Am văzut meciul Astrei de aseară (joi – n.r.), dar nu mi-a spus foarte multe, au vrut în primul rând să-și îndeplinească obiectivul. Vom lupta și vom câștiga acest meci“, a punctat Costin Curelea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS