Acasă Sport Cătălin Burlacu: Vom oferi craiovenilor spectacol meci de meci

Cătălin Burlacu: Vom oferi craiovenilor spectacol meci de meci

Veteranul Cătălin Burlacu a acceptat o nouă provocare, la SCM-U Craiova
Veteranul Cătălin Burlacu a acceptat o nouă provocare, la SCM-U Craiova
Veteranul Cătălin Burlacu a acceptat o nouă provocare, la SCM-U Craiova

Cătălin Burlacu, unul dintre cei mai buni jucători din istoria baschetului românesc, va îmbrăca în sezonul viitor tricoul echipei SCM-U Craiova. Fostul căpitan al multiplei campioane CSU Asesoft Ploieşti, echipă desfiinţată de curând, a acordat ieri un interviu GdS.
GdS: Cătălin, cum ai ajuns să semnezi cu SCM-U Craiova?
Cătălin Burlacu: În primul rând mi-a plăcut gândirea şi managementul clubului, a directorului Marius Barcan, dorinţa de performanţă a oraşului Craiova şi susţinerea şi siguranţa pe care le oferă primăria sporturilor de sală. Asta m-a făcut să mă apropii de această echipă, de acest concept.
GdS: Bănuiesc că nu ai dus lipsă de oferte.
C.B.: Da, dar nu vreau să dau nume, aş crea rivalităţi. Îi respect pe cei care m-au ofertat, dar au fost şi echipe de la care mă aşteptam să am oferte şi nu le-am avut. Din străinătate am fost solicitat să fiu antrenor secund.
GdS: Care vor fi obiectivele echipei în noul sezon?
C.B.: Ştiu obiectivele, dar nu le anunţ până la conferinţa de presă. Acolo vom spune exact ce gânduri şi ce planuri avem, însă cu siguranţă pot asigura suporterii că vom lupta, vom da totul pe teren şi vom crea o emulaţie mult mai mare decât a fost până acum la Craiova.

„Vor fi mai multe locomotive într-un singur tren“

GdS: Până acum, clubul craiovean anunţase doar noul antrenor, Popovic. Se va crea o echipă în jurul tău, vei fi „locomotiva“, pentru că bănuiesc că sunt discuţii şi cu alţi jucători despre care tu ştii?
C.B.: Se va crea o echipă nu numai în jurul meu, vor fi nume consacrate, jucători foarte buni, cu experienţă, calitate individuală şi de grup. Vor fi mai multe locomotive într-un singur tren, ca să mă exprim aşa.
GdS: Ce înseamnă pentru tine acest nou drum, la o echipă care nu este de talia Ploieştiului?
C.B.: Poate însemna mult. Este o echipă cu stabilitate, care îşi doreşte performanţă. Nu a obţinut-o până acum, dar poate începe un nou drum. Va fi o emulaţie pentru nişte ani, pentru că odată pretenţiile ridicate este greu să cobori. Dacă se vrea un parcurs bun pe termen lung, acesta ar putea fi un început bun.
GdS: Ai 38 de ani, cum este să joci an de an la cel mai înalt nivel?
C.B.: Pentru mine importantă este motivarea şi dorinţa să joc.
GdS: Ce mesaj ai pentru iubitorii baschetului din Craiova?
C.B.: Vreau ca publicul să vină în număr mare să ne susţină pentru că vor avea cu siguranţă spectacol meci de meci.

Carieră fabuloasă

Cătălin Burlacu evoluează pe postul de pivot, iar palmaresul său este impresionat. Jucătorul de 38 de ani, originar din Iaşi, are 11 titluri de campion cu CSU Asesoft Ploieşti, mai multe trofee de Cupa României, Cupa Italiei şi FIBA Eurocup. De-a lungul carierei a evoluat la formaţiile West Petrom Arad, Brandt Hagen, BC Kalev/Kramo, Scandone Avellino şi în două rânduri la Asesoft Ploieşti.

Exit mobile version