11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii, gata să bage campioana în ședință

Gorjenii, gata să bage campioana în ședință

Mihai Răduţ (în alb) vrea să marcheze şi în poarta Stelei după ce a făcut-o contra Timişoarei (Foto: Arhiva GdS)
Mihai Răduţ (în alb) vrea să marcheze şi în poarta Stelei după ce a făcut-o contra Timişoarei (Foto: Arhiva GdS)

Pandurii Târgu Jiu a început noul sezon nesperat de bine ținând cont de lipsa omogenității instalate în urma numeroaselor plecări și veniri. Victoria de la Timișoara nu le-a adus doar prima poziție, ci și un moral excelent înaintea partidei cu Steaua, care este programată sâmbătă, de la ora 21.00 (Digi Sport / Dolce Sport), pe stadionul „Municipal“ din Drobeta Turnu Severin. Edi Iordănescu și compania sunt deciși să continue tot cu un rezultat pozitiv, fie el și un egal, și astfel să demonstreze că formează o echipă de viitor și că obiectivul stabilit, accederea în play-off-ul Ligii I, este justificat.
„La prima vedere, e cel mai important joc pentru că întâlnim Steaua, cea mai titrată echipă din țara noastră, campioana din ultimii trei ani. Pentru mine, personal, este un meci de campionat, de trei puncte. Nu am de plătit polițe, am pierdut finala Cupei Ligii în fața lor, însă noi i-am învins în campionat, când aveam nevoie mare de puncte. Iar acum va fi un joc care se va disputa după alte date, ambele echipe sunt pe început de sezon, Steaua are un avantaj în sensul că are mai multe meciuri oficiale decât noi. La ultimul joc, de la Trencin, au avut o exprimare mai bună, sunt în progres vizibil, așa că la ora jocului cu noi se va ridica la un nivel înalt. Noi venim după un joc în care am câștigat, deși nu am jucat așa cum ne-am dorit, dar m-a interesat eficiența. Avem moral, încredere, suntem într-un moment în care reconstruim echipa. Sper să fie stadionul plin. Jucăm la Severin, știu că avem suporteri acolo, contează că va veni și Steaua. Vor fi mulți spectatori și asta face bine fotbalului“, a declarat Edi Iordănescu în cadrul conferinței premergătoare întâlnirii.

Nistor și Anton revin pe teren, Roman este incert

Accidentat în partida cu ACS Poli Timișoara, atacantul pandurilor, craioveanul Mihai Roman, ar putea absenta cu Steaua, însă în unsprezecele echipei Pandurii vor reveni Dan Nistor și căpitanul Paul Anton. „Roman are probleme medicale, nu avem controlul total asupra lui, nu știm dacă ne vom putea baza pe el. Anton și Nistor sunt în planurile mele. Anton se antrenează de o săptămână, la Nistor s-a rezolvat problema cu acea carte verde care a sosit. Dacă voi decide să mizez pe el, va putea juca. Mai avem probleme, încercăm să le gestionăm cât se poate mai bine și la ora jocului să alcătuim un unsprezece competitiv, care să facă un joc bun și, de ce nu, să luăm punctele“, a precizat tehnicianul pandurilor. „Cu puțină răbdare, echipa își va intra în ritm încet, încet și vom vedea mai multă calitate. Noi suntem încă în căutări, am avut la un moment dat la meciul de la Timișoara trei jucători care acum un an erau în Liga a III-a… Sunt jucători cu potențial, în care credem și trebuie să-i promovăm. Noi am pierdut multă calitate, însă am încredere în cei care au rămas și în cei care au venit, să reușim să construim o echipă bună. Iar în paralel, dacă ne ajută și rezultatele, să avem și puțină șansă, atunci vom reuși, cu siguranță, să accelerăm acest proces de reconstrucție. Victoria de debut în noul sezon ne conferă încredere“, a afirmat Edi Iordănescu, punctând că renunță la mijlocașul elvețian Gezim Shalaj, care a fugit de la Târgu Jiu imediat după cantonamentul din Olanda și s-a întors de curând.

Răduț a pus gând rău campioanei

Mijlocașul pandurilor, Mihai Răduţ, omul care a adus victoria la Timișoara, speră într-un rezultat bun contra fostei sale echipe. „La Timișoara a fost un meci destul de greu pentru noi. E o victorie de moral. Nu contează golul meu, contează că am reuşit să fim prima echipă care se impune. Steaua nu este problema mea, să îşi rezolve singuri problemele. Eu mă concentrez acum la Pandurii şi ne dorim să creştem la fiecare meci. Avem obiectiv calificarea în play-off, este un obiectiv care ne stă la îndemână. Steaua nu e bine intrată în ritm şi avem avantaj asupra lor“, a declarat Mihai Răduţ.

Stanciu: Sunt mai slabi ca anul trecut

De partea cealaltă, decarul Stelei, Nicușor Stanciu, nu este deloc impresionat de Pandurii: „Va fi un meci foarte greu. De când am venit la Steaua, nu am câştigat pe terenul Pandurilor. Au o echipă foarte bună, un antrenor pe care îl cunosc şi cu care am lucrat la Vaslui. Faţă de anul trecut, a slăbit puţin echipa, dar asta nu contează. Mergem să câştigăm cele trei puncte. Avem nevoie să câştigăm în campionat după semieşecul din prima etapă. E singura echipă care a reuşit să câştige, dar prin pierderea lui Pintilii nu mai sunt echipa de anul trecut. Consider că sunt puţin mai slabi. Nu sunt jucători din Liga I de care să ne temem. Formăm o echipă puternică. Suntem un grup unit şi ne ajutăm între noi. Nu cred că vreun jucător de la noi se teme de cineva anume“, a declarat Nicuşor Stanciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS