8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAcka și Târnăcop, apți pentru meciul cu Dinamo

Acka și Târnăcop, apți pentru meciul cu Dinamo

Stephane Acka a suferit o comoţie în partida cu FC Botoşani (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Stephane Acka a suferit o comoţie în partida cu FC Botoşani (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Staff-ul formației CS Universitatea Craiova și suporterii din tribunele „Extensivului“ la meciul cu FC Botoșani au „înghețat“ în minutul 72, când Stephane Acka și Ionuț Târnăcop nu s-au înțeles la un șut-centrare și s-au ciocnit în aer cap în cap, ambii rămânând întinși pe gazon câteva minute bune. Fundașul ivorian și-a pierdut cunoştinţa pentru un timp, a intrat și salvarea pe teren și după intervenția medicilor cei doi fotbaliști ai Craiovei s-au ridicat, însă doar Târnăcop a continuat partida, Acka fiind înlocuit cu Kay.
„Mă îngrijorează starea fizică a unor jucători după această partidă, a lui Acka, Târnăcop, Popov. O să facem inventarul să vedem ce jucători avem apţi pentru meciul de vineri, cu Dinamo. Sunt îngrijorat de starea lui Acka, chiar dacă în momentul în care a ieşit, din cauza adrenalinei jocului, susţinea că mai poate să joace. Doctorul Stamatescu a interzis clar ca jucătorul să mai intre, pentru că făcuse comoție. Am respectat decizia. Mi-ar părea rău să iasă din echipă în momentul acesta pentru că este într-o formă sportivă super. A fost printre cei mai buni în pregătire. Să vedem şi cu Popov ce facem, pentru că îi sărise umărul. Mie mi-a plăcut cum a jucat, a dat siguranţă. Până acum considerăm că este o achiziţie reuşită, s-a integrat bine în joc şi în colectiv. Parcă nici nu s-a cunoscut că e noutate în compartimentul defensiv“, a afirmat după meci directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârțu.

„Doar la Popov mai sunt probleme“

Contactat telefonic de GdS, medicul echipei din Bănie, Claudiu Stamatescu, a punctat că Acka și Târnăcop pot evolua în partida de vineri, de la ora 21.00, de la București, cu Dinamo, doar în cazul bulgarului Apostol Popov planând incertitudinea. „Și Acka, și Târnăcop au stat sub observație toată noaptea, iar acum au fost externați. Acka a suferit un traumatism cranio-cerebral minor, cu o ușoară comoție. A mai avut și o plagă contuză pe buza inferioară, iar Târnăcop a avut același lucru, dar fără plagă și nu și-a pierdut starea de conștiență. Doar la Popov mai sunt probleme, nu știu deocamdată dacă poate juca la Dinamo. O să-i facem niște investigații și o să vedem despre ce este vorba“, a declarat Claudiu Stamatescu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS