22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii s-au străduit, dar golul nu a venit

Alb-albaştrii s-au străduit, dar golul nu a venit

Bawab şi colegii săi nu au reuşit să păcălească apărarea Botoşaniului (foto: Alexandru Vîrtosu)
Bawab şi colegii săi nu au reuşit să păcălească apărarea Botoşaniului (foto: Alexandru Vîrtosu)

Formaţia CS Universitatea Craiova a încheiat la egalitate, scor 0-0, partida disputată ieri seară, pe stadionul „Extensiv”, contra echipei FC Botoşani, din cadrul primei etape a Ligii I. Evoluţia alb-albaştrilor nu a diferit faţă de cea din finalul sezonului trecut, trupa lui Emil Săndoi arătând din nou că sunt probleme la construcţie şi la finalizare, în ciuda dorinţei şi a efortului mare depus de Mateiu, Băluţă, Herghelegiu şi Bawab. O impresie plăcută a lăsat bulgarul Apostol Popov, care s-a sincronizat perfect cu echipierii din defensivă. De altfel, portarul Cristi Bălgrădean a fost la înălţime în disputa cu moldovenii, el având câteva intervenţii salvatoare, ocazii la care publicul amuţise.

CSU Craiova: Bălgrădean – Achim, Popov, Acka (’75, Kay) Vătăjelu – Băluţă, Târnăcop, Mateiu, Rocha – Bawab (’83, Ferfelea), Herghelegiu (’59, Curelea). Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârțu.

FC Botoşani: Iliev – Dimitrov, Plămadă, Cordoş, Browne – Vaşvari, Cucu, Croitoru (’89, Miron), Batin – Ivanovici (’65, Brata), D. Roman. Antrenor: Leo Grozavu.

Cartonaşe galbene: Băluţă, Târnăcop / Ivanovici, Plămadă, Brata, Croitoru.

Au arbitrat: Marcel Bârsan – Florin Ciprian Danşa, Marius Nicoară; Iulian Călin.

Observatori: Ştefan Constantin, Paul Cazan.

În etapa viitoare, CS Universitatea Craiova se va deplasa la Bucureşti, pentru un joc împotriva eternei rivale, Dinamo. Confruntarea din „Groapă” va avea loc vineri, de la ora 21.00.

 

Săndoi: Va fi cel mai dur campionat din istoria fotbalului românesc

 

Antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, consideră că echipa sa ar fi meritat victoria, deoarece a avut ocazii mai multe şi mai clare decât FC Botoşani. „Va fi cel mai dur campionat din istoria fotbalului românesc, pentru că, vedeţi, toate meciurile se joacă pe muchie de cuţit, sunt foarte echilibrate. Noi am început bine partida, am avut şi o ocazie clară prin Popov, la acea lovitură de cap care a trecut foarte puţin pe lângă poartă, iar după aceea, vreo 20-25 de minute, trebuie să recunosc, meciul s-a echilibrat şi au fost momente când adversarii chiar ne-au dominat. În repriza a doua am început iarăşi foarte bine şi am avut mai multe ocazii de gol şi cred că meritam victoria. Dacă îmi amintesc bine, Bawab a avut două oportunităţi de gol, Rocha a avut una imensă, Curelea la fel… Am ajuns mult mai des în faţa porţii, am pus presiune pe adversari, dar am stat mai rău în linia mediană. Cred că şi Iliev a prin o zi bună, a scos incredibil voleul lui Rocha, chiar şi la lovitura de cap a lui Bawab s-a poziţionat bine”, a spus strategul CSU.

Săndoi a recunoscut că s-a speriat la accidentarea lui Stephane Acka, ivorianul a suferit o comoţie, dar a părăsit terenul de joc pe picioare: „Acka este unul dintre cei mai buni jucători ai noştri, a făcut o partidă bună şi acum. Noi voiam să facem altă schimbare, dar am fost forţaţi în momentul respectiv să regândim totul, n-am mai putut să respectăm ceea ce stabilisem. Oricum, a fost un meci bun, chiar dacă totuşi căldura a fost un impediment pentru toţi jucătorii”.

 

Cârţu: Mă îngrijorează starea jucătorilor accidentaţi

 

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova s-a arătat preocupat de starea lui Acka, Popov şi Târnăcop, dar speră ca staff-ul medical să-i dea veşti bune la prima oră. „În prima jumătate din repriza întâi nu s-a jucat rău, am avut momente destul de bune. Apoi a fost o cădere pe care nu am înţeles-o. Am remediat lucrurile la pauză, când jucătorii au înţeles cerinţele noastre. Oricum, am avut o repriză a doua mai bună şi într-un fel poate meritam să marcăm. Dacă am fi înscris am fi câştigat. E un început de campionat, nu suntem sută la sută pregătiţi pentru a da un randament maximal. Ce mă îngrijorează mai mult e starea fizică a unor jucători după această partidă. A lui Acka, Târnăcop, Popov, mă aşteptam la un joc aprig disputat. Am relevat această agresivitate a lor, totuşi una pozitivă, la limita permisivă a regulamentului şi din cauza asta au apărut foarte mulţi jucători accidentaţi. Mâine (astăzi – n.r.) ne facem inventarul să vedem ce jucători avem apţi, pe cine putem conta pentru că sunt îngrijorat de starea lui Acka. Chiar dacă în momentul în care a ieşit, din cauza adrenalinei jocului, susţinea că mai poate să joace. Fusese comoţionat. Doctorul Stamatescu a interzis clar ca jucătorul să mai intre. Am respectat decizia, pentru că e mult mai în temă ca noi. Mi-ar părea rău să iese din echipă în momentul acesta pentru că este într-o formă sportivă super. A fost printre cei mai buni în pregătire. Să vedem şi umărul lui Popov. Mie mi-a plăcut cum a jucat, a dat siguranţă. Până acum considerăm că este o achiziţie reuşită, s-a integrat bine în joc şi în colectiv. Parcă nici nu s-a cunoscut că e noutate în compartimentul defensiv“, a spus „Sorinaccio”.
Sorin Cârţu a solicitat înţelegerea publicului craiovean, amintindu-le că echipa trece printr-o perioadă grea din pricina lipsei bazelor de pregătire. „Ne-am antrenat la Mischii, deschidere avem şi de la Işalniţa. Refacerea o facem la Sala Polivalentă. Nu suntem într-o postură de invidiat. Facem sacrificii, sunt energii irosite. Sigur, lumea vine la stadion şi vrea victoria, vrea spectacol”, a explicat Cârţu, punctând că sunt negocieri pentru întărirea ofensivei: „Se cunoaşte problema pe care o avem la mijlocul terenului şi suntem în discuţii pentru aducerea unui mijlocaş central de calitate“.

 

Jucătorii se gândesc la meciul cu Dinamo

 

La flash interviuriurile de după meci, mijlocaşul grupării alb-albastre Alex Mateiu a spus că rezultatul meciului cu FC Botoşani este echitabil şi că îşi doreşte o victorie în „Groapă”, contra lui Dinamo. „Au fost cinci meciuri până acum şi s-au înregistrat cinci egaluri. Speram înainte de joc să spargem noi gheaţa şi să câştigăm, dar, din păcate, nu am reuşit să bifăm prima victorie din noul campionat. A fost foarte greu meciul şi din cauza căldurii, am prins şi o echipă foarte bună şi cred că este un rezultat echitabil. Ne-am dorit să jucăm bine şi în prima repriză, dar ne-am intrat mai greu în ritm. Ne-am revenit în partea a doua, dar n-am reuşit să înscriem. Sperăm să marcăm cu Dinamo, să avem o singură ocazie, să o fructificăm şi să câştigăm cele trei puncte”, a declarat Mateiu.

La rândul său, căpitanul CSU, Cristi Bălgrădean, a reafirmat că se simte excelent în Bănie: „N-am reuşit să câştigăm din păcate. Cred că meritam victoria. Am crezut până în ultima secundă că putem câştiga, am avut ocaziile mai mari. Sperăm să învingem la Dinamo. Tot timpul îmi voi aduce aminte cu plăcere de perioada aia, au fost patru ani frumoşi, dar e închis subiectul Dinamo pentru mine. Sunt la Craiova şi sunt fericit aici”.

 

Oaspeţii, împăcaţi cu egalul

 

De partea cealaltă, tehnicianul lui FC Botoşani, Leo Grozavu, a admis că punctul obţinut la Craiova este bun, dar că prestaţia elevilor săi nu l-a impresionat. „De punctul obţinut sunt mulţumit, de joc nu. Au fost momente când nu am avut consistenţă, am pierdut şi controlul jocului. Am avut şi momente bune. În prima repriză, mai ales, puteam marca. E un punct în deplasare, nu e rău, dar nu e nici fantastic de bine. E destul de dificil să joci în iulie la ore din astea, dar n-avem ce face. Craiova a pierdut doi jucători importanţi, unul este Brandan, iar când nu aduci alţii, măcar la fel de valoroşi, atunci nu e bine. Oricum, rămâne o echipă bună a campionatului nostru”, a spus Leo Grozavu la conferinţa de presă.

Şi atacantul Dan Roman a punctat că meciul a fost încrâncenat: „A fost un meci foarte greu, de luptă, iar noi venim după două partide de Liga Europa şi am resimţit un pic oboseala. Per ansamblu a fost un meci bun, în prima parte am controlat noi în mare măsură jocul, am avut ocaziile mai mari, iar în cea secundă ei au început să ne domine şi s-a înregistrat un rezultat echitabil. Noi am venit să câştigăm, să începem cu dreptul campionatul, dar şi un egal este bun, pentru că e un punct obţinut în deplasare”.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0015

_DSC0017

_DSC0024

_DSC0007

_DSC0026

_DSC0027

_DSC0028

_DSC0030

_DSC0032

_DSC0033

_DSC0034

_DSC0035

_DSC0036

_DSC0037

_DSC0038

_DSC0039

_DSC0042

_DSC0044

_DSC0046

_DSC0047

_DSC0048

_DSC0050

_DSC0051

_DSC0052

_DSC0054

_DSC0058

_DSC0059

_DSC0060

_DSC0063

_DSC0064

_DSC0066

_DSC0067

_DSC0070

_DSC0072

_DSC0073

_DSC0074

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS