22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCârțu, mulţumit de echipă

Cârțu, mulţumit de echipă

Sorin Cârţu consideră că alb-albaştrii au progresat în cantonamentul din Austria (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Sorin Cârţu consideră că alb-albaştrii au progresat în cantonamentul din Austria (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova încheie astăzi cantonamentul de la Fugen, delegația olteană urmând să aterizeze pe seară pe Aeroportul „Henri Coandă“. Alb-albaștrii vor beneficia de două zile de relaxare, urmând ca de luni după-amiază să-și reia antrenamentele în Bănie, în vederea susținerii primului meci din noul sezon, cu FC Botoșani, programat duminică, 12 iulie, de la ora 18.30, pe stadionul „Extensiv“.
Gruparea craioveană a întâlnit în stagiul din Austria, în partidele amicale, numai adversare importante. Alb-albaștrii au spulberat cea mai bună echipă a Albaniei, învingând cu 4-1 pe Skanderbeu Korce, au trecut cu 4-2 de FC Vaduz (Liechtenstein / Elveția), au remizat, 0-0, cu vicecampioana Albaniei, FK Kukesi, au pierdut la limită, 0-1, cu Ludogorets Razgrad, „regina“ Bulgariei, şi a cedat aseară cu 2-0 în faţa campioanei Ucrainei, Dinamo Kiev.

S-a conturat formula de start

Atât în meciul cu Ludogorets, cât şi în cel cu Dinamo Kiev, antrenorii CS Universitatea au cam „arătat“ formula de start pe care o vor utiliza și în primele dispute oficiale. Craiova a început partidele cu următorul unsprezece: Bălgrădean – Achim, Acka, Popov, Vătăjelu – Băluţă, Mateiu, Târnăcop, Rocha – Bawab, Herghelegiu. Nu este exclus să apară și mici modificări, dar inclusiv din declarația directorului tehnic al echipei, Sorin Cârțu, de după meciul cu Ludogorets, reiese că lucrurile s-au clarificat în mare măsură în privința echipei de start.
„A fost un meci bun de pregătire, în compania unui adversar puternic. Sunt mulţumit de cum a arătat echipa, mai puţin rezultatul. Mi se pare nedrept pentru că am avut situaţii multe de a marca. Ţinând cont că întrecerea oficială va începe repede am lăsat mai mult timp de joc anumitor fotbaliști, în jur de 70 de minute. E prima dată când joacă atât“, a spus Sorin Cârțu, punctând că este mulțumit de cum a decurs pregătirea din Austria: „Perioada de pregătire a fost foarte scurtă şi foarte condensată, cu multe antrenamente şi cu încărcătură, iar jucătorii acuză acest lucru. Omogenitatea echipei nu are de suferit deoarece nu au fost multe schimbări. Începutul de sezon va fi foarte greu. Evoluăm împotriva a trei echipe care joacă în cupele europene. Vor avea mai multe meciuri oficiale, care-i vor ajuta să intre mai repede în formă sportivă, deci din punctul acesta de vedere vom fi dezavantajaţi. Dar vom vedea ce va oferi fiecare partidă“.

Târnăcop visează la Liga Campionilor

Mijlocaşul Ionuţ Târnăcop, care îl va suplini la „închidere“ pe brazilianul Madson cât timp acesta se va recupera după operația suferită la genunchi, a spus că alb-albaştrii sunt pregătiţi să intre în „focurile“ Ligii I. „E bine că nu ne-am accidentat nici unul dintre noi în Austria. Toate meciurile de până acum au fost grele, având în vedere că am întâlnit echipe care joacă în Liga Europa, în preliminariile Ligii Campionilor, mai ales că este o perioadă în care am alergat foarte mult. Suntem pregătiţi pentru începerea campionatului, vrem să câştigăm fiecare meci. Ne dorim să obţinem mai multe puncte ca anul trecut şi să ne clasăm pe un loc mai bun. Ar fi un vis frumos să prindem Liga Campionilor, atât pentru noi, cât şi pentru suporterii noştri“, a punctat Ionuţ Târnăcop.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS