24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii, perdanţi cu Ludogorets

Alb-albaştrii, perdanţi cu Ludogorets

Bawab a ratat penaltiul obţinut de Herghelegiu (foto: csuc.ro)
Bawab a ratat penaltiul obţinut de Herghelegiu (foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova a pierdut la limită, scor 0-1, partida amicală disputată ieri seară, la Uttendorf, în compania campioanei Bulgariei, Ludogorets Razgrad, acesta fiind cel de-al patrulea joc de verificare susţinut în cadrul cantonamentului de la Fugen (Austria). Unicul gol al meciului a fost reuşit de Chunchukov (’76). De menţionat că oltenii au irosit o lovitură de pedeapsă obţinută de Herghelegiu, şutul lui Bawab de la punctul cu var fiind respins de portar în bară (’31).
Tehnicienii grupării din Bănie, Sorin Cârţu şi Emil Săndoi, au mizat pe: Bălgrădean (’46, Straton) – Achim (’66, Dumitraş), Acka (’71, Avrămia), Popov (’66, Kay), Vătăjelu (’66, Briceag) – Băluţă (’66, Bancu), Mateiu (’66, Cârstea), Târnăcop (’71, Sin), Rocha (’71, Mazarache) – Bawab (’66, Ferfelea), Herghelegiu (’66, Curelea).
În primele trei partide amicale, CS Universitatea Craiova a învins cu 4-1 pe Skanderbeu Korce şi cu 4-2 pe FC Vaduz şi a remizat, 0-0, cu FK Kukesi. Următorul test, care va fi totodată şi ultimul din cadrul cantonamentului din Austria, va avea loc astăzi, de la ora 19.30, în compania formaţiei ucrainene Dinamo Kiev.

Cârţu, mulţumit de joc

La finalul partidei, directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei, nu şi de scor. „A fost un meci bun de pregătire, în compania unui adversar super. Sunt mulţumit de cum a arătat echipa, mai puţin rezultatul, mi se pare nedrept dat fiind că am avut situaţii multe de a marca. Ţinând cont că întrecerea oficială va începe repede am lăsat mai mult timp de joc anumitor jucători, în jur de 70 de minute, e prima dată când joacă atât. Perioada de pregătire a fost foarte scurtă şi foarte condensată, cu multe antrenamente şi cu încărcătură, iar jucătorii acuză acest lucru. Omogenitatea echipei nu are de suferit, dat fiind că nu au fost multe schimbări. Începutul de sezon va fi foarte greu, evoluăm împotriva a trei echipe care joaca în cupele europene. Vor avea mai multe meciuri oficiale, care-i vor ajuta să intre mai repede în formă sportivă, deci din punctul acesta de vedere vom fi dezavantajaţi. Dar vom vedea ce va oferi fiecare partidă în parte“, a declarat Sorin Cârţu, pentru site-ul oficial.

Târnăcop visează la Liga Campionilor

La rândul său, mijlocaşul Ionuţ Târnăcop a spus alb-albaştrii sunt pregătiţi să intre în „focurile” Ligii I. „Am făcut un meci foarte bun. E bine că nu ne-am accidentat niciunul dintre noi. A fost un antrenament util. Toate meciurile de până acum au fost grele, având în vedere că am întâlnit echipe care joacă în Liga Europa, în preliminariile Ligii Campionilor, mai ales că este o perioadă în care am alergat foarte mult. Suntem pregătiţi pentru începerea campionatului, vrem să câştigăm fiecare meci în parte. Ne dorim să obţinem mai multe puncte ca anul trecut şi să ne clasăm pe un loc mai bun. Ar fi un vis frumos să prindem Liga Campionilor, atât pentru noi, cât şi pentru suporterii noştri“, a punctat Ionuţ Târnăcop.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS