14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Blatter uimește: Nu am demisionat. Mi-am pus mandatul la dispoziţie

Fotbal – Blatter uimește: Nu am demisionat. Mi-am pus mandatul la dispoziţie

Joseph Blatter s-a răzgândit și continuă ca președinte al FIFA
Joseph Blatter s-a răzgândit și continuă ca președinte al FIFA

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a declarat că nu a demisionat din funcţie, ci şi-a pus mandatul la dispoziţie în cadrul unui congres extraordinar al forului mondial, conform unei declaraţii din cotidianul elveţian Blick, citat de Mediafax. „Nu am demisionat, ci mai degrabă mi-am pus mandatul la dispoziţie în cadrul unui congres extraordinar”, a declarat Blatter, informaţie confirmată şi de un purtător de cuvânt al FIFA:
„Putem confirma că preşedintele a fost citat corect”.
Elveţianul Joseph Blatter a anunţat, la începutul lunii, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară. Blatter a câştigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.
Comitetul Executiv extraordinar al FIFA va avea loc pe 20 iulie, la Zurich, şedinţă în care se va stabili data la care vor avea loc viitoarele alegeri pentru funcţia de preşedinte.
FIFA se confruntă cu un scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS