Acasă Sport Bucurie fără margini pentru Adina Băcanu după primul titlu național

Bucurie fără margini pentru Adina Băcanu după primul titlu național

Adina Băcanu a cucerit medalia de aur la triatlon

În luna aprilie vă prezentam povestea a doi profesori de educație fizică de la Școala Gimnazială „Alexandru Macedonski“ din Craiova.
Camelia și Gabriel Muntean muncesc cu pasiune și îi determină pe elevi să nu se rezume să facă mișcare doar la orele din program, ci să se îndrepte spre sportul de performanță. Două dintre atletele descoperite de soții Muntean, Luiza Miertescu și Adina Băcanu, au cucerit zilele trecute medalii de aur la Campionatul Național (copii 1, 2, 3), spre satisfacția profesorilor, dar și a antrenorilor cu care se pregătesc în cadrul Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, Petre Lengyel, respectiv Mircea Alexandrescu.
Dacă Luiza Miertescu, participantă la categoria de vârstă copii 1, nu este la primul său titlu național la aruncarea ciocanului, Adina Băcanu a cucerit în premieră aurul național la triatlon, categoria copii 3, după ce în primăvară la Campionatul Național în sală obținea medalia de argint.

„Și-a stăpânit emoțiile“

Dacă atunci era dezamăgită, acum, alergătoarea de nouă ani nu își mai încăpea în piele de bucurie. „Este foarte încântată. Își pupă piciorușele și îmi zice: „Mami, picioarele ăstea m-au ajutat să iau medalie de aur. Și-a stăpânit emoțiile în concurs, așa cum mi-a promis. S-a concentrat și a scos rezultate bune în cele trei probe. Cursa de 300 de metri a făcut diferența“, a spus ieri Manuela Băcanu, mama sportivei, care a privit-o cu lacrimi în ochi pe fiica sa cum urcă pe cea mai înaltă treaptă a
podiumului.
Dacă la concursul anterior, Adina a plecat fără profesoara Muntean, deoarece aceasta din urmă trebuia să stea cu tatăl bolnav, de data aceasta soții Muntean au însoțit-o la București. De altfel, fetița s-a antrenat mai mult cu ei pentru acest concurs, după ce pista de atletism a stadionului „Ion Oblemenco“ a fost demolată. „Faptul că nu a mai făcut antrenament cu cuiele în picioare la stadion cred că s-a resimțit asupra punctajului scos de Adina la cele trei probe, 50 de metri, săritura în lungime și 300 de metri. În lipsa pistei s-a antrenat în sala de la școala unde învață, «Alexandru Macedonski»“, a completat Manuela Băcanu.
A treia medalie pentru Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, de bronz, a fost cucerită de ștafeta masculină de copii 1, compusă din Cosmin Cică, Cosmin Ilie, Robert Untaru și Alin Brânzan. Sportivii mai sus enumerați sunt pregătiți de antrenorii Nicușor Bugiulescu, Mircea Alexandrescu și Petra Iacob.

Exit mobile version