6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPopov, la ora promisiunilor

Popov, la ora promisiunilor

Apostol Popov îşi doreşte să realizeze lucruri frumoase în tricoul alb-albastru
Apostol Popov îşi doreşte să realizeze lucruri frumoase în tricoul alb-albastru

CS Universitatea Craiova a susținut ieri o conferință de presă în care tema principală a fost prezentarea fundașului bulgar Apostol Popov, fostul apărător al echipei ȚSKA Sofia fiind introdus în „atmosfera“ din Bănie de managerul Felix Grigore și antrenorul Emil Săndoi.
„Îi urez bun venit lui Apostol Popov din partea clubului. Ne dorim toți ca împreună să jucăm în Europa. Este un fundaș central pe care-l urmărim de câteva luni, fapt care dovedește că departamentul de scouting al clubului lucrează bine. Este un jucător cu experiență, cu multe meciuri pentru ȚSKA Sofia, și cu jocuri la echipa națională, ultimele chiar în actuala campanie de calificare“, a punctat Felix Grigore.
„Așa cum Cosmin Moți a intrat în istoria fotbalului bulgar, ne-am dorit și noi să aducem un fotbalist bulgar care să intre în istoria fotbalului românesc. Îi spun bine a venit în familia alb-albastră a Craiovei. Geraldo și Teixiera sunt jucători cu experiență, care au jucat la un nivel înalt, iar Astra s-a întărit transferându-i, dar noi sperăm ca evoluțiile lui Popov să fie peste cele ale lui Geraldo“, a spus Emil Săndoi.

Popov: Să jucăm un fotbal bun

La rândul său, Apostol Popov s-a arătat încântat că a ajuns la CS Universitatea Craiova și a spus că speră să pună umărul la clasarea echipei pe un loc de cupă europeană. „Sunt fericit că fac parte din acest proiect, din acest club. Când am primit oferta am vorbit cu cel mai bun prieten al meu, Valentin Iliev, care a jucat în Bănie și mi-a spus numai cuvinte frumoase despre fani, care sunt extraordinari. Știu că CS Universitatea este o echipă mare în fotbalul românesc, cu ambiții, ceea ce este foarte important pentru mine. Sper ca eu, cu experiența pe care o am, să ajut echipa să meargă în Europa, să jucăm un fotbal bun și să aducem bucurie fanilor“, a spus internaționalul bulgar. „Aveam nevoie de o schimbare după cei șase ani petrecuți la ȚSKA și sunt fericit că acum fac parte din familia CS Universitatea Craiova. De la primul antrenament mi-am dat seama că aici sunt fotbaliști de calitate care sunt, totodată, colegi buni. Primele două antrenamente mi-au plăcut foarte mult“, a completat Apostol Popov, care va evolua la Craiova cu numărul 18.

Felix Grigore: Ne dorim să jucăm în Europa

Managerul general al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, a prezentat obiectivele pe termen mediu și lung ale clubului și a vorbit și despre politica de achiziții, lămurind și situația lui Simon Mazarache.
„Față de sezonul trecut, când am încheiat pe locul cinci, ne dorim să ridicăm un pic ștacheta, adică să intrăm în play-off, apoi să atacăm locurile 1-4, care asigură prezența în cupele europene. Vom rămâne în mare cu același lot. Între ghilimele am putea spune că s-au făcut transferuri importante: Bancu, Ferfelea și Curelea, jucători care ne-au lipsit. Omogenitatea va fi unul dintre atuurile noastre. Ne bazăm pe același grup de jucători, foarte buni, cu sânge de campioni. Ne dorim să promovăm cât mai repede jucători din propria pepinieră. Nu degeaba am investit în acești doi ani un milion și jumătate de euro în centrul de copii și juniori. Vrem ca în doi, trei ani echipa să fie formată din olteni, din jucători care au spirit de olteni. Avem doi jucători la naționala României, Bălgrădean și Vătăjelu, doi în cea a Capului Verde, Nuno Rocha și Kay, avem în lot cel mai bun recuperator din Liga I, Madson… Normal că au fost oferte pentru fotbaliștii noștri, dar nu pot spune că va pleca vreun jucător. Mazarache este un jucător căruia dorim să-i dăm o șansă. A fost golgheter la echipa sa și am decis să-i observăm potențialul în stagiul din Austria. Dacă antrenorii vor considera că merită la prima echipă, acolo va ajunge. Dacă vor aprecia că e de viitor și e bun pentru echipa a doua va juca acolo, dacă se va considera că nu are calități pentru CS Universitatea nu va rămâne“, a spus Felix Grigore, negând vehement zvonul, conform căruia ar fi existat o ofertă din partea unui om de afaceri pentru preluarea clubului: „Noi am tratat informația ca pe o glumă. Nimeni din conducerea CS Universitatea Craiova nu a avut o discuție cu vreun om de afaceri“.

Săndoi: Avem amicale tari

Antrenorul alb-albaștrilor, Emil Săndoi, are așteptări mari de la elevii săi, considerând că vor avea parte de o pregătire bună în Austria (19 iunie – 3 iulie) și de adversari importanți în amicale. Acesta a nominalizat și jucătorii pe care îi va ceda la echipa „satelit“ pentru meciul de sâmbătă, de la ora 17.30, de pe „Extensiv“, cu Pandurii Cerneți, din turul barajului de promovare în Liga a III-a.
„Am început pregătirea acum câteva zile. Și mâine dimineață (astăzi – n.r.) vom avea o ședință de pregătire, apoi o parte dintre jucători vor face deplasarea în Austria cu mine. Opt jucători vor rămâne aici cu Sorin Cârțu pentru a pregăti barajul de promovare. E vorba despre Straton, Marcu, Herghelegiu, Sin, Bancu, Ivan, Avrămia și Cârstea. Este important pentru noi toți ca acest club să aibă echipa a doua în Liga a III-a. Așa cum în perioada de iarnă am dorit să dăm șanse tuturor jucătorilor să arate ce pot, așa vom face și acum. Avem amicale tari în Austria, cu Ludogorets și Dinamo Kiev, de fapt numai cu echipe care evoluează în cupele europene, așa că băieții își pot demonstra valoarea“, a punctat Săndoi.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0037

_DSC0041

_DSC0065

_DSC0077

_DSC0080

_DSC0082

_DSC0087

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS