11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU II Craiova, favorită la promovarea în Liga a III-a

CSU II Craiova, favorită la promovarea în Liga a III-a

Sin (numărul 23) şi Avrămia (numărul 6) vor „coborî“ la echipa a II-a ca să-şi ajute colegii mai mici să promoveze în Liga a III-a (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Sin (numărul 23) şi Avrămia (numărul 6) vor „coborî“ la echipa a II-a ca să-şi ajute colegii mai mici să promoveze în Liga a III-a (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Tragerea la sorți de ieri-dimineață, de la FRF, pentru desemnarea partidelor din barajul de promovare în Liga a III-a a surâs echipei secunde a CS Universitatea Craiova. Campioana Doljului va întâlni campioana județului Mehedinți, Pandurii Cerneți, formație care a încheiat campionatul județean fără nici o înfrângere și doar cu un egal, dar care ar avea în componență majoritatea jucătorilor trecuți peste 30 de ani. Barajul se va juca tur-retur, prima partidă fiind programată la Craiova, pe 20 iunie, de la ora 17.30, pe stadionul „Extensiv“, iar manșa secundă se va disputa pe stadionul „Termo“ din Severin, pe 27 iunie.
Celelalte formații din Oltenia vor juca în barajul de promovare după cum urmează: Sporting Turnu Măgurele (Teleorman) – AS Milcov (Olt), CNS Cetate Deva (Hunedoara) – Gilortul Târgu Cărbuneşti (Gorj) și Măgura Cisnădie (Sibiu) – Flacăra Horezu (Vâlcea), turul fiind programat pe terenul primelor extrase. Iată și celelalte dispute dintre județe: Alba – Arad, Dâmboviţa – Argeş, Cluj – Bihor, Braşov – Mureş, Buzău – Galaţi, Bucureşti – Călăraşi, Constanţa – Tulcea, Harghita – Covasna, Ilfov – Giurgiu, Maramureş – Bistriţa Năsăud, Iaşi – Neamţ, Prahova – Ialomiţa, Satu Mare – Sălaj, Botoşani – Suceava, Timiş – Caraş Severin, Bacău – Vaslui, Sibiu – Vâlcea, Brăila – Vrancea.

Silviu Bogdan speră să se păstreze tradiția cu promovările din Dolj

Președintele AJF Dolj și totodată managerul centrului de copii și juniori al CS Universitatea Craiova, Silviu Bogdan, a afirmat că își dorește ca gruparea alb-albastră să obțină accederea în eșalonul trei și să continue astfel seria promovărilor din județ începută anii trecuți.
„Tot ce știm de Pandurii Cerneți este că a câștigat campionatul în județul Mehedinți. O să primim referințe despre această echipă în zilele următoare. În ultimii ani, toate echipele din Dolj au promovat și ar fi bine ca și în acest an să promoveze CS Universitatea II Craiova, urmând ca și în anii viitori obiectivul AJF Dolj să fie ajutorarea formațiilor noastre să facă saltul în Liga a III-a. E bine că jucăm primul meci acasă, pe Extensiv. Oricum, o să coboare mulți jucători de la echipa mare la satelit. Până pe 17 trebuie să dăm la FRF tabelul nominal cu jucătorii care vor participa la baraj, deci trebuie să stabilim lotul foarte repede. Nu vreau să pronunț nume în momentul ăsta, o să avem întâlnire cu antrenorii și vom stabili împreună pe cine se va baza Daniel Mogoșanu. Brigăzile de arbitri se vor stabili cu puțin timp înainte. Oricum, la tragerea la sorți a fost prezent și vicepreşedintele Comisiei Centrale de Arbitri (CCA), Alexandru Deaconu, și a garantat că vor oficia cele mai bune brigăzi și vor fi cei mai buni observatori“, a declarat Silviu Bogdan, pentru GdS.

Mogoșanu e liniștit

Antrenorul principal al echipei „satelit“ a CS Universitatea Craiova, Daniel Mogoșanu, a primit cu răceală rezultatul tragerii la sorți, motivând că nu este relevant numele adversarului, ci ca elevii săi să intre foarte concentrați pe teren și să-și impună jocul. „Moghi“ se bucură de faptul că va primi ajutor de la echipa „mare“ și nu concepe să rateze obiectivul.
„Nu mă interesează foarte tare cu cine o să jucăm, ci să ne facem noi treaba cum trebuie și să promovăm. Ne pregătim foarte bine pentru această dublă cu Pandurii Cerneți. Sunt convins că vom fi spionați la finala Cupei României de sâmbătă, cu Dunărea Bistreț, dar nu-i o problemă. Vor observa că jucăm în alb și albastru, ca să glumesc puțin. Fotbalul se joacă pe teren și nici un meci nu seamănă cu altul. O să cerem și noi referințe despre ei, pentru că e normal să ne informăm despre adversari, dar vom fi mult mai atenți la jocul nostru, pe care trebuie să-l etalăm. O să stabilim în curând ce jucători o să primim de la prima echipă și o să fim pregătiți pentru ce avem de făcut“, a spus Daniel Mogoșanu, pentru GdS.

Săndoi: Promovarea echipei „satelit“ este un obiectiv al nostru

Tehnicianul primei echipe a CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a dezvăluit ce jucători vor „coborî“ la „satelit“ pentru meciul din baraj, aceștia urmând să li se alăture pe parcurs colegilor în cantonamentul din Austria, urmând ca returul să fie abordat cu juniorii de acasă. „Noi vom fi în cantonament în acea perioadă, dar o să dăm la satelit jucătorii care au mai evoluat acolo și în campionat. O să fie Straton, Marcu, Avrămia, Sin, Cârstea, Bancu, Herghelegiu, Ivan și poate și Curelea. O să rămână, probabil, Sorin Cârțu aici cu ei, pentru primul meci din baraj, apoi ni se vor alătura în stagiul de pregătire. Nu știu dacă e un avantaj că jucăm primul meci acasă. Mai puțin contează, important este să ne impunem, mai ales că o să avem jucători de la prima echipă. Sper să nu avem probleme, să producem vreo surpriză neplăcută. Să fie clar: promovarea echipei satelit în Liga a III-a este un obiectiv al nostru. Este important să ai o echipă în Liga a III-a, unde o să fie o serie de jucători tineri care pot să joace și să se rodeze acolo. Până la urmă, este anticamera primei echipe, iar eșalonul trei presupune un nivel ridicat față de cel din campionatul județean. Cu cât competiția este mai puternică, cu atât este mai bine“, a explicat Emil Săndoi, pentru GdS.

Andrei Ivan: Ar fi bine să le dăm 6-0 și să nu mai avem emoții

Unul dintre atacanții alb-albaștrilor, Andrei Ivan, nu concepe să nu fie rezolvată ecuația promovării încă din prima manșă, sperând ca el și colegii săi să înregistreze o victorie concludentă, astfel încât să le faciliteze colegilor mai mici o partidă retur liniștită.
„Trebuie să câștigăm, să intrăm în Liga a III-a, unde vor fi adversari mai buni. Cred că noi, cei de la prima echipă, o să jucăm decât primul meci, apoi o să plecăm în Austria, în cantonament, așa că trebuie să rezolvăm ecuația promovării din meciul tur. Asta înseamnă că trebuie să câștigăm la scor, ca să fie liniștiți colegii noștri mai mici în manșa a doua. Ar fi bine să le dăm 6-0 și să nu mai avem emoții, dar pentru asta trebuie să muncim și să fim serioși“, a punctat Andrei Ivan, pentru GdS.

Mehedințenii nu se tem

De partea cealaltă, oficialii clubului Pandurii Cerneți nu se tem de CS Universitatea II Craiova, mergând pe premisa că buturuga mică poate răsturna carul mare.
„Avem șanse egale, chiar dacă ei vor folosi și jucători de la prima echipă. Ne bucurăm că am ajuns la baraj, am avut un singur egal în campionat, iar ieri (miercuri – n.r.) am câștigat Cupa României, după ce am învins cu 3-2 (2-0), în finală, pe Recolta Dănceu. Returul o să-l jucăm pe stadionul Termo din Severin, că la noi, la Cerneți, nu putem, că nu avem vestiare și dușuri. Trebuie să ne jucăm șansa și dacă sunt mai buni, asta e, o să-i felicităm. Craiova are avantajul că joacă primul meci acasă, dar totul se decide la noi“, a subliniat delegatul echipei Pandurii Cerneți, Petre Ciocârlan, pentru GdS.
Pe aceeași lungime de undă a fost și Rodinel Firu, președintele mehedințenilor: „Va fi greu pentru noi, având în vedere că CS Universitatea este un club foarte bine organizat. Sperăm că ne vom prezenta bine“.
La rândul său, antrenorul pandurilor din Cerneți, Mădălin Lazăr, consideră că ambele echipe pornesc cu șanse egale de promovare. „Nu știu nimic despre echipa a doua de la CS Universitatea Craiova. Nu i-am văzut la nici un meci. Poate că vom veni la finala Cupei din Dolj, ca să ne facem și noi idee despre jocul lor. Meciul pornește de la 0-0, iar valoarea se vede în teren. Pot să folosească toți jucătorii de la prima echipă, pentru că în fotbal s-a întâmplat adesea să apară surprize. Nu știu dacă era bine să fi jucat cu altcineva. Până la urmă, dacă avem valoare, trebuie să ne impunem indiferent de numele adversarului, pentru că și el vine tot din Liga a IV-a“, a afirmat Mădălin Lazăr, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS