16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCampionatul Balcanic de judo, în premieră în Bănie

Campionatul Balcanic de judo, în premieră în Bănie

Theodora Bleaju (stânga), sportivă legitimată la CS Universitatea Craiova, va lupta pentru o medalie la categoria 48 de kilograme (Foto: Arhiva GdS)
Theodora Bleaju (stânga), sportivă legitimată la CS Universitatea Craiova, va lupta pentru o medalie la categoria 48 de kilograme (Foto: Arhiva GdS)

Craiova va găzdui, în acest weekend, în premieră, Campionatul Balcanic de judo pentru cadeți (U18). Competiția se va desfășura la Sala Polivalentă, în organizarea CSM Craiova, în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, CS Universitatea Craiova și autoritățile locale, și va reuni peste 200 de sportivi din nouă țări: România, Turcia, Serbia, Muntenegru, Grecia, Macedonia, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina și Albania.

Şapte craioveni în concurs

Fiind gazde, craiovenii încearcă o comportare cât mai bună. Antrenorul Mihai Voinea și-a propus cucerirea a două-trei medalii de la cei șapte sportivi care vor concura. LPS „Petrache Trișcu“ – CSM Craiova are doi reprezentanți, Ruth Badea (categoria 40 kg) și Mădălin Dragomir (81 kg), iar la CS Universitatea vor lupta pe tatami: Theodora Bleaju (48 kg), Tania Ene (48 kg), Floriana Văcaru (70 kg), Robert Pasăre (55 kg) și Robert Gușă (81 kg). România va înscrie la fiecare categorie de greutate câte doi sportivi, campionul și vicecampionul național.
La eveniment nu vor lipsi oficialii Federației Române de Judo, anunțându-și prezența și un oficial din cadrul Asociației Balcanice de Judo. Organizatorii locali speră să se achite cu brio de sarcini.
„Este o premieră pentru noi să organizăm o competiție balcanică aici. În primăvară, am avut Campionatul Național de cadeți aici, iar conducătorii Federației Române de Judo au văzut că orașul nostru are o putere organizatorică mare, poate face față unor competiții de anvergură și ne-a încredințat organizarea unui concurs balcanic. Este un lucru foarte bun pentru Craiova. Trebuie să creștem atracția oamenilor către sport și mai ales a copiilor, iar acest lucru poate fi făcut cel mai bine prin organizarea de competiții cu însemnătate, unde nivelul competitiv este unul ridicat și spectacolul nu are cum să lipsească. Noi, ca și club organizator, vom face tot posibilul ca toți cei prezenți, sportivi, arbitri, antrenori, delegați, să beneficieze de toate condițiile necesare pentru a-și desfășura activitatea bine“, a declarat Sorin Manda, directorul CSM Craiova. Accesul în Sala Polivalentă pentru a asista la Campionatul Balcanic de Judo, categoria cadeți, va fi gratuit. Concursul va începe zilnic de la ora 10.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS