8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFinala Cupei României la Dolj, în nocturnă și cu arbitri de Liga I

Finala Cupei României la Dolj, în nocturnă și cu arbitri de Liga I

Laurenţiu Popescu (stânga), căpitanul CS Universitatea II Craiova, Silviu Bogdan, preşedintele AJF Dolj, şi Dan Naicu, preşedintele echipei Dunărea Bistreţ, au prefaţat finala Cupei României, faza judeţeană (Foto: Claudiu Tudor)
Laurenţiu Popescu (stânga), căpitanul CS Universitatea II Craiova, Silviu Bogdan, preşedintele AJF Dolj, şi Dan Naicu, preşedintele echipei Dunărea Bistreţ, au prefaţat finala Cupei României, faza judeţeană (Foto: Claudiu Tudor)

Dunărea Bistreț și CS Universitatea Craiova II se vor înfrunta sâmbătă (ora 19.30), pe stadionul din Cârcea. Reprezentanții AJF Dolj promit o adevărată sărbătoare.

Înainte de a disputa barajul de promovare în liga a treia, fotbaliștii de la „satelitul“ echipei CS Universitatea Craiova vor lupta sâmbătă cu Dunărea Bistreț, în finala județeană a Cupei României. Partida va începe la ora 19.30 și se va disputa în comuna Cârcea, pe cochetul stadion cu 660 de locuri și nocturnă. Silviu Bogdan, președintele AJF Dolj, dar și doi reprezentanți ai echipelor care vor juca finala au prefațat meciul de sâmbătă.

Naicu: Suntem o echipă mică, dar avem șansa noastră

Dan Naicu, președintele grupării din Bistreț, a spus că echipa sa își va juca șansa și a urat succes elevilor lui Daniel Mogoșanu în barajul pentru liga a treia. „Noi suntem o echipă mică, plecăm cu șansa noastră și suntem mulțumiți că am ajuns pentru al doilea an în finala acestei competiții. Urăm succes celor de la CSU la meciul de baraj. Sunt copii tineri, merită să joace în liga a treia“, a spus Naicu.
Jucătorul Laurențiu Popescu, căpitanul formației craiovene, a spus că-și dorește să câștige cu orice preț meciul. „Sunt foarte mândru că joc această finală și îmi doresc să o câștigăm cu orice preț. Întâlnim o echipă bună, dar sper să nu pierdem această finală“, spus portarul naționalei U18 a României. Pentru CS Universitatea II va evolua și atacantul Andrei Ivan, de la echipa mare.
Silviu Bogdan a mărturisit că dorește ca evenimentul în sine să fie un spectacol reușit. Partida, care se va juca în nocturnă, va avea parte de o brigadă compusă din cei mai buni fluierași doljeni în momentul actual. „Fiind vorba de o premieră națională, o finală județeană de Cupă în nocturnă, vom apela la o brigadă compusă din cei mai buni arbitri din Dolj. Excepție face Colțescu, care a arbitrat o finală deja. Acum vor șase arbitri: Găman, care a avut un sezon excelent, la centru, Iliescu și Mitruți la linii, Fueran și Dumitrică vor fi arbitri adiționali, iar Adrian Popescu va fi arbitru de rezervă. Le mulțumesc că nu au plecat în vacanță și rămân să arbitreze“, a spus conducătorul fotbalului doljean.
Accesul spectatorilor se va face pe bază de invitații, care vor fi de trei culori. 400 de invitații vor fi împărțite în mod egal celor două echipe, iar restul locurilor vor fi ocupate de reprezentanții AJF, oficialitățile din Cârcea și mass-media.

Primarul Pupăză va da lovitura de începere

Lovitura de începere va fi dată de primarul din Cârcea, Valerică Pupăză, iar arbitrii și jucătorii vor intra în teren însoțiți de 28 de copii din localitatea doljeană. „Vrem să fie o adevărată sărbătoare acolo. Gazdele noastre primitoare, cei de la Primăria și Consiliul Local Cârcea, ne sprijină cu organizarea, ne-au pus la dispoziție acea bază sportivă pe care eu o consider cea mai importantă investiție din ultimii 10-15 ani la nivel de fotbal amator din Dolj, ca valoarea investiției și ca și complex de agrement. Luni am mers deja acolo împreună cu cei doi vicepreședinți ai AJF și cu delegații celor două echipe, cu firma de pază, cei de la Jandarmerie. Avem de muncă, trebuie să ne organizăm. Am decalat meciul de la 20.00 la 19.30 pentru că sâmbătă este și meciul naționalei României din Irlanda și vrem ca lumea să vadă și acel meci“, a competat Silviu Bogdan.

Echipa din Cârcea, premiată

Anul trecut, finala Cupei României, faza județeană, s-a disputat pe stadionul „Ion Oblemenco“, fiind câștigată de Viitorul Cârcea, care s-a impus cu 1-0, în fața finalistei de anul acesta, Dunărea Bistreț.
Silviu Bogdan ar fi vrut să facă premierea performerilor din județ la meciul de sâmbătă, dar a amânat festivitatea pentru atunci când CS Universitatea II Craiova va juca meciul de pe teren propriu din barajul de promovare în Liga a III-a: „Am vrut să premiem și echipele de pe podium de la toate nivelurile (liga a IV, a V-a și juniorii), dar nu avem spațiu. Anii trecuți, pe stadionul «Extensiv» au fost 2.500-3.000 de oameni, iar cum stadionul de la Cârcea are doar 600 și ceva de locuri, am decis să amânăm premierea când va fi barajul de promovare în liga a treia, pe stadionul «Extensiv». Sâmbătă vom premia doar gazdele, echipa a doua din Cârcea, care a câștigat seria în liga a V-a“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS