24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie, măcar acum!

Victorie, măcar acum!

Cârţu şi Acka vor victoria cu CFR Cluj ca să încheie sezonul cu bine (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Cârţu şi Acka vor victoria cu CFR Cluj ca să încheie sezonul cu bine (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova întâlnește sâmbătă, de la ora 18.00 (Digi Sport), pe stadionul „Extensiv“, pe CFR Cluj, acesta fiind meciul în urma căruia se trage cortina sezonului 2014/2015 al Ligii I. Disputa are o importanță mare pentru gruparea din Bănie, alb-albaștrii fiind obligați să-și ia la revedere de la susținătorii lor cu o victorie și astfel să mai spele din păcatele comise în ultimul timp, oferindu-le totodată speranța că viitoarea ediție va fi și mai bună. Pe de altă parte, Cristi Bălgrădean și colegii săi ar urca pe locul cinci în clasament în cazul obținerii celor trei puncte, fapt care i-ar aduce clubului circa 160.000 de euro în plus la împărțirea drepturilor tv, sumă deloc de neglijat.
De partea cealaltă, ardelenii apără locul trei pe care-l ocupă după ce TAS le-a redat cele 24 de puncte și, de asemenea, vor să încheie anul competițional cu fruntea sus. În meciul tur, scorul a fost egal, 0-0.

„Suntem datori față de suporterii care ne susțin“

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârțu, a susținut vineri o conferință de presă în care a prefațat jocul cu ardelenii și a explicat și eșecul de la Piatra Neamț, din fața ultimei clasate: Ceahlăul. „Va fi un meci interesant, între două echipe bune ale campionatului. În tur, la Cluj, a fost una dintre cele mai bune partide făcute de noi, cu ocazii multe, doar golul a lipsit acelui joc. Vrem să câștigăm, să terminăm cu o victorie, să lăsăm o bună impresie. Suntem datori față de suporterii care ne susțin. CFR-ul are vreo șase absențe, dar și Ceahlăul a jucat cu portar debutant și ne-a învins. Credeți că este un avantaj decisiv că nu joacă X sau Y de la Cluj? CFR are un lot care a dovedit valoare. Au pornit cu zece puncte și au crezut în șansa lor. În ceea ce ne privește, și locul cinci, șase sau șapte e bun, pentru primul an la revenirea în prima divizie. Sunt convins că ceea ce ni s-a întâmplat pe parcursul acestui sezon ne va face mai puternici. Așteptăm ca anul următor să urcăm în clasament“, a spus strategul CSU. „La Piatra Neamț a fost o înfrângere rușinoasă, dar când li se întâmplă și altora încerci să te consolezi. În Grecia am avut odată 17 ocazii și s-a terminat 1-1, așa și cu partida asta cu Ceahlăul. Nu trebuia să ajungem în postura asta, pentru că am avut atâtea posibilități să închidem jocul. M-au îngrijorat ultimele patru înfrângeri, dar am discutat cu echipa și am găsit răspunsuri. Oricum, greșelile personale ale apărătorilor sunt la fel ca execuțiile individuale ale atacanților, nu pot fi antrenate“, a completat Sorin Cârțu.
Prezent la întâlnirea cu mass-media, fundașul Stephane Acka a recunoscut că nu traversează cea mai bună formă, dar că speră într-un final de sezon fericit: „Sunt într-o scădere de formă. E vorba de oboseala acumulată, au fost multe meciuri. Am greșit la Rapid, dar tot noi am câștigat. Avem șansa să învingem CFR Cluj și să ajungem pe locul cinci. Vom da totul pentru a urca în clasament“.

„CSU este un club în care antrenezi sub presiune“

Tehnicianul Sorin Cârțu a comentat și speculațiile făcute de presa centrală în ultimul timp, potrivit cărora ar urma o reziliere a contractului său și al antrenorului principal Emil Săndoi după jocul cu CFR Cluj. „Este un comunicat pe site-ul oficial al clubului, ce sens are să intru în polemică cu sursele presei. S-a spus că vin Pițurcă, Bergodi, Dan Petrescu, Șumudică, iar clubul nu poate să-i țină pe toți patru. Veniți cu un singur nume, dacă tot aveți surse, și dezbatem. CS Universitatea este un club în care antrenezi sub presiune. La rândul lor, antrenorii pun presiune pe jucători pentru a face rezultate bune și a atinge obiectivele fixate. Am contract până în 2016, la finalul sezonului următor, dar când vine vorba de Craiova nu contractele sunt problema de conviețuire. Nu am venit niciodată la Craiova să mă leg de clauze. Am îmbrățișat acest proiect cu inima deschisă, imediat ce a apărut. L-am susținut de la început, când nu eram implicat direct în el, îl voi susține și în viitor. Indiferent ce se întâmplă voi fi un partizan. Niciodată nu va fi problemă de contract cu CS Universitatea, aici e vorba de sentimente. Nu există altcineva în toată istoria Științei care să aibă sentimentele lui Cârțu față de acest club, poate doar Oblemenco și Oțet“, a punctat Sorin Cârțu.

S-a stabilit programul echipei

„Sorinaccio“ a vorbit puțin și despre planurile pentru sezonul următor, dezvăluind data reunirii și locul de desfășurare al cantonamentului de vară. „S-a stabilit programul echipei pentru campionatul viitor. Pe 14 iunie e reunirea, iar pe 19 plecăm în Austria, în regiunea tiroleză, pe lângă Innsbruck, unde vom fi cantonați până pe 3 iulie. În privința lotului, v-am mai spus: ne dorim să păstrăm formula actuală și să mai aducem doi, trei jucători. Firesc, dacă există vreun fotbalist care dorește să rezilieze e liber să se adreseze conducerii. Despre achiziții nu vă pot da acum detalii. Ca orice antrenor îmi doresc ca lotul să fie definitivat până plecăm în cantonament, dar să vedem ce oportunități se vor ivi. Și în sezonul trecut, Brandan, Bawab și Bălgrădean au sosit pe parcursul campionatului, să vedem ce se va întâmpla“, a încheiat Sorin Cârțu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS