8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStudenţii craioveni, campioni la baschet

Studenţii craioveni, campioni la baschet

Echipa masculină de baschet a Universității din Craiova a obținut, în weekendul trecut, titlul de campioană națională universitară. În cadrul turneului final desfășurat timp de trei zile la Pitești, studenții din Bănie au obținut patru victorii din tot atâtea meciuri. În grupă craiovenii au trecut cu scorul de 93-73 de Ploiești, 67-48 cu Politehnica București și 79-60 cu Sibiul. În finală, Universitatea din Craiova a învins chiar formația gazdă, Piteștiul, cu scorul de 77-58.
Performanța este cu atât mai importantă cu cât componenții echipei craiovene, studenți români și sârbi, nu au făcut prea multe antrenamente împreună. Universitatea din Craiova a avut aportul unor baschetbaliști de performanță, Cătălin Petrișor, frații Iulian și Cristian Corneanu, Andrei Damian, Alexandru Vlăsceanu, iar din echipă au mai făcut parte cinci sârbi, gemenii Bojan și Nenad Ristic, Nikola Gavrilovic, Nikola Maric și Milan Dragovic.

Decanul FEFS, mândru de studenții săi

Opt dintre sportivi sunt studenți la Facultatea de Educație Fizică și Sport, iar o parte dintre ei au mers ieri la școală, unde i-au oferit decanului Marian Dragomir tricoul de campion și o medalie de aur. La rândul său, acesta i-a felicitat pentru performanța excepțională, mai ales că prin titlul cucerit craiovenii au obținut dreptul de participare la Campionatul European Universitar din Slovenia.
„A fost o primăvară prodigioasă, cu rezultate de excepție pentru studenții noștri. Am început cu karatele, apoi atletismul, dar performanța cea mai valoroasă este cea obținută de baschetbaliști. Îi felicit și vreau să spun că sunt printre cei mai buni studenți și la carte. Acum le urăm succes la competiția din Slovenia și sperăm la un rezultat bun“.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Cristi Corneanu: Mi-am dorit mult trofeul

Cristian Corneanu a vorbit despre colaborarea cu jucătorii sârbi din echipă. „Sârbii nu sunt baschetbaliști de performanță, dar sunt sufletiști, ne-au ajutat mult turneul acesta, și-au făcut treaba. Pentru acest turneu decât eu, Damian și Vlăsceanu
ne-am antrenat împreună, dar de vreo lună și ceva am oprit antrenamentele. Cătălin Petrișor a venit direct la competiție că nu a putut mai devreme. Bucuria este cu atât mai mare că am câștigat trofeul. Mi-l doream extraordinar de mult. De când aveam 16 ani nu am mai ieșit campion“, a spus ieri Cristian Corneanu, singurul jucător din Craiova care a făcut parte din lotul echipei SCM-U Craiova în sezonul recent încheiat.
Fratele său, Iulian Corneanu, desemnat MPV-ul turneului, a spus că adversara din finală, Piteștiul, a avut jucători de primă ligă în componență: „A fost o competiție destul de grea, adversarele au venit pregătite cu scheme, se antrenaseră de ceva timp. Au fost jucători din prima ligă. Noi nu ne pregătiserăm de foarte mult timp. Am avut câteva antrenamente împreună, dar am reușit să ne înțelegem foarte bine. Cu spiritul format aici sper să facem treabă bună în Slovenia“.

Ristic: Am jucat tare și am câștigat

Jucătorul sârb Bojan Ristic a practicat baschet și în țara natală. Este bucuros de titlul cucerit la Pitești. „A fost greu, au venit echipe bune, dar ne-am înțeles bine. Am jucat tare și am câștigat. Am participat și anul trecut, eu, fratele meu și mai mulți băieți sârbi. Acum au mai venit studenți noi și am făcut câteva antrenamente cu ei. Am jucat şi în Serbia baschet, acum mă antrenez cu echipa de Liga a doua din Craiova, ceea ce mă ajută foarte mult“, a spus Bojan, student la Mecanică.
Alexandru Vlăsceanu, originar din Calafat, joacă la echipa a doua de la SCM-U Craiova. Acum a obținut aurul cu colegii săi de la Facultatea de Sport și își dorește o prestație bună și la Campionatul European Universitar. „A fost un turneu foarte frumos la Pitești. Am muncit mult. A fost și greu, mai ales în finală. Cei care am fost aici vom merge și la Europene. Va fi un turneu greu, dar mergem să nu ne facem de râs“.
Echipa a fost pregătită de lector universitar doctor profesor Roberta Ghețu, ajutată de o studentă la Master, Anca Nițulescu. „A fost o performanță extraordinară, neașteptată, prin prisma faptului că ne-am organizat mai târziu anul acesta. Băieții au avut o comportare exemplară. Ne-au încălzit sufletele și le mulțumesc pentru dăruirea de pe teren. Și-au dorit foarte mult să iasă campioni“ a spus Roberta Ghețu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS