17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor

Pandurii nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor

Răduț (în alb) și colegii săi nu au reușit să țină pasul cu FCSB și au pierdut Cupa Ligii (foto: panduriics.ro)
Răduț (în alb) și colegii săi nu au reușit să țină pasul cu FCSB și au pierdut Cupa Ligii (foto: panduriics.ro)

Formaţia olteană Pandurii Târgu Jiu a ratat cucerirea primului său trofeu din istorie, după ce a pierdut în ieri seară, cu 3-0, pe „Arena Naţinală”, în faţa echipei FCSB, în finala Cupei Ligii. Golurile au fost marcate de Iancu (‘3-penalti), Chipciu (’54) şi Ţucudean (’67).

FCSB: Niţă – Papp, Tamaş, Luchin, Latovlevici – Breeveld, Neagu – Chipciu, Iancu (’62, Rusescu), Enceanu (’46, Ad. Popa) – Ţucudean (’74, Vâlceanu). Antrenor: Constantin Gâlcă.

Pandurii Târgu Jiu: Mingote – Unguruşan, Cordoş (’20, Şandru), Vasiljevici, Momcilovici – Mrzljak (’78, Eric), Anton – Răduţ, Nistor, Nicoară (’68, Buleică) – Matulevicius. Antrenor: Edward Iordănescu.

Cartonaşe galbene: Neagu ’34, Breeveld ’56 / Mrzljak ’14, Matulevicius ’50.

Au arbitrat: Adrian Comănescu – Adrian Ghinguleac, Mircea Grigoriu – Marcel Bîrsan, Andrei Chivulete; Alexandru Cerei.

Observatori: Cornel Sorescu, Mircea Călin.

Înaintea partidei a fost intonat imnul naţional, „Deşteaptă-te, române”, de către tenorul Iordache Basalic.

Finala Cupei Ligii a început cu o întârziere de câteva minute, din cauza unor probleme la plasa unei porţi.

În ultimele zece minute ale partidei, Pandurii a evoluat cu un jucător mai puţin, după ce Eric, abia intrat în teren, s-a accidentat şi nu a mai putut evolua, antrenorul Edi Iordănescu făcând deja toate cele trei schimbări.

 

Anghel Iordănescu: Steaua a meritat victoria

 

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat că FCSB a meritat victoria în finala Cupei Ligii şi a subliniat că este trist pentru fiul său, Edward Iordănescu, antrenorul formaţiei gorjene. „Aş vrea să-i felicit pe cei de la Steaua şi pe Costel Gâlcă, a fost primul lui trofeu, să nu se oprească aici. Steaua a meritat victoria, a dominat jocul, l-a controlat şi şi-a creat multe alte situaţii. Există o diferenţă valorică între cele două echipe. Sunt trist pentru Edi, şi e normal să fiu trist. Cred că echipa lui putea să ofere mai mult decât a oferit, mai ales că a ajuns într-o fază a competiţiei, în finală, unde toată lumea aştepta să vadă un joc echilibrat. Cu siguranţă că este o victorie importantă pentru Steaua, este un prim trofeu şi moralul se va simţi în jocul următor. Poate să spere în continuare şi la titlu, dar asta depinde şi de jocul celor de la ASA”, a spus Anghel Iordănescu, pentru Mediafax.

 

Edi Iordănescu: Nu aveau nevoie de ajutorul arbitrilor

 

Antrenorul echipei Pandurii, Edi Iordănescu a acceptat cu greu înfrângerea şi a punctat că brigada de arbitri a influenţat rezultatul, totul fiind dat peste cap în minutul 3, la penaltiul acordat. „Îl felicit pe Costel Gâlcă pentru că este la primul trofeu. Am venit să câştigăm Cupa, asta am pregătit şi asta ne-am dorit. Nu vreau să comentez arbitrajul, Steaua nu avea nevoie de ajutorul arbitrilor. Au rupt echilibrul jocului în minutul 3. Ne-au dat peste cap total, tot ce pregătisem nu mai era valabil din minutul 3. Jucătorii mi-au spus că tuşierul semnalizase off-side, dar a lăsat steagul jos. Nu am mai avut tăria şi forţa din meciurile de campionat. Îmi felicit jucătorii. Diferenţa nu a fost atât de mare, am început jocul de la 0-1. A fost prima finală şi pentru mine şi sunt încrezător că nu a fost ultima”, a declarat Edi Iordănescu.

 

Gâlcă ştie ce a făcut diferenţa

 

La rândul său, antrenorului lui FCSB, Costel Gâlcă, s-a bucurat pentru trofeul câştigat şi a afirmat că acum se gândeşte la campionat: „Meciul l-am câştigat pentru că jucătorii au avut foarte multă dăruire. Acum mă gândesc la campionat. Ne aşteaptă un meci greu cu Botoşani, de asta am odihnit câţiva jucători. În campionat nu depinde noi, vom vedea ce se întâmplă în celelalte meciuri. Sper ca şi la meciul cu Botoşani să avem parte de aceeaşi atmosferă. Deocamdată mă gândesc la ultimele meciuri şi vom vedea care va fi viitorul meu”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS