17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCaracal și Vâlcea merg la turneul final, HCM rămâne acasă

Caracal și Vâlcea merg la turneul final, HCM rămâne acasă

 

Echipele oltene de handbal feminin, junioare II, au participat la sfârșitul săptămânii trecute la turneul semifinal 2 al Campionatului Național. CSS Caracal și Chimia Râmnicu Vâlcea s-au calificat din grupele lor la turneul final, în timp ce HCM Craiova a ratat calificarea între cele mai bune opt formații din țară.
Fetele de la HCM, pregătite de Ionuț Ristea și Cristian Păun (antrenor cu portarii), au fost gazda grupei C, dar nu au avut nici o șansă în fața a două echipe foarte puternice, Corona Brașov și Extrem Baia Mare, care s-au calificat la turneul final. HCM Craiova a fost învinsă de Extrem Baia Mare cu 32-17, de Corona Brașov, cu 37-18, iar în ultimul meci oltencele au fost aproape de victorie, fiind depășite de CSS Tulcea, cu 33-30.
Dincolo de rezultatele înregistrate, antrenorul formației HCM Craiova, Ionuț Ristea s-a arătat mulțumit de parcursul echipei în acest sezon. „Turneul a fost bun, fetele au văzut și alte echipe, care se vor bate la medalie. Noi ne-am jucat șansa. Am venit la turneul semifinal 2 de pe locul patru și cred că am făcut o impresie destul de bună. Mai avem mult de muncă. Nu s-a terminat handbalul aici. Obiectivul clubului este să creștem jucătoare și, dacă una sau două handbaliste dintr-o generație ajung în Liga Națională, cred că obiectivul nostru este îndeplinit. La anul trecem la junioare 1, sperăm să aducem cele patru titutulare care au plecat la Centrul de Excelență. Este vorba despre Teodora Popescu, Andreea Pârvu, Ana Stoica și Paula Stere. Popescu și Pârvu sunt la lotul național U17“, a concluzionat antrenorul Ionuț Ristea.
În completare, Mihai Milu, secretarul executiv al clubului craiovean, a spus că lipsa mai multor săli de antrenament afectează toate echipele din oraș. „Pentru noi a fost o performanță să fim în primele 16 echipe din România, ținând cont de condiția clubului și a handbalului craiovean. Se știe, condițiile sunt destul de vitrege. Brașovul are foarte multe săli de sport, Baia Mare la fel, la Craiova avem doar Sala «Ion Constantinescu» și alte două la școli. Pozițiile de antrenament sunt care mai de care mai ciudate. Este greu pentru fete să vină de la școală direct la antrenament. Fac un antrenament mai tare, iar după o jumătate de oră ne oprim, că nu mai pot. Și la acest turneu s-a văzut că erau unele momente psihologice în care fetele nu mai puteau, cereau să fie schimbate“.
Lotul echipei din Bănie cuprinde jucătoarele: Codruța Manolache, Diana Ciucă (Centrul de Excelență, naționala U17) – portari, Alexandra Colac,  Andra Băzăvan, Maria Olteanu, Maria Joița, Bianca Ilinca, Bianca Sîrdaru, Gabriela Manasia, Oana Florescu, Beatrice Nistor, Lisa Puțoi (CNOE Vâlcea), Ana Maria Trușcă și Larisa Câmpeanu – jucătoare de câmp. CSS Caracal și Chimia Râmnicu Vâlcea vor încerca să ia o medalie la turneul final, programat între 3 și 7 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS