16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAjunge cu egalurile, învingeți Brașovul!

Ajunge cu egalurile, învingeți Brașovul!

Alex Mateiu (alb-albastru) îşi doreşte să fie mult mai eficient în partidele rămase de jucat (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alex Mateiu (alb-albastru) îşi doreşte să fie mult mai eficient în partidele rămase de jucat (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova nu a reușit să mai încânte prin jocul său de la meciul cu Universitatea Cluj, când s-a impus cu 3-0. Cu ASA Târgu Mureș, Dinamo și Concordia Chiajna a dezamăgit, ratând de fiecare dată ocazia să se instaleze pe locul trei în ierarhia Ligii I. Pentru alb-albaștri urmează o nouă provocare și o altă ocazie de a „prinde“ podiumul, astăzi, de la ora 17.00 (Digi Sport), pe stadionul „Extensiv“ fiind programată o întâlnire cu FC Brașov, contând pentru etapa a 29-a din Liga I. Privind clasamentul, putem spune că punctele ar trebui contabilizate cu destulă ușurință de gruparea din Bănie, dar ținând cont de faptul că ardelenii au „cuțitul la os“ se anunță o partidă viu disputată.

Mateiu: M-aș bucura dacă aș marca

Cumpărat de la FC Brașov încă de anul trecut, pe când gruparea olteană juca în Liga a II-a, mijlocașul Alexandru Mateiu nu a uitat perioada petrecută în galben-negru, dar a afirmat ieri că își dorește să marcheze și să o ajute pe CS Universitatea să obțină victoria. „Ne așteaptă o partidă dificilă, pentru că întâlnim o echipă agresivă, cu jucători buni. Mă bucur că mă reîntâlnesc cu fosta mea echipă și o
să-mi revăd câțiva dintre foștii colegi. N-am vorbit de mult cu cei de acolo, iar mulți nici nu mai sunt la club. Au venit mulți sârbi în locul lor. Îl cunosc foarte bine pe Mugurel Buga și mă bucur că a fost reprimit la prima echipă, plus alți vreo doi-trei care au rămas din sezonul trecut când eram și eu acolo. Vreau să fac un joc bun și să-mi ajut echipa să câștige. Brașovenii trec printr-un moment foarte greu. Au început mai rău returul, dar sper ca după meciul cu noi să-și revină. M-aș bucura dacă aș marca în poarta Brașovului. N-am mai înscris de mult timp, din Cupă cu FC Viitorul. Am și uitat cum e să te bucuri după o reușită. Am dat totul la fiecare joc atunci când am intrat, doar că nu am înscris. Mai sunt șase jocuri și sper să marchez cât mai mult,
să-mi ajut echipa să terminăm pe podium“, a declarat Alexandru Mateiu.

Săndoi: Ne dorim să terminăm pe podium

Antrenorul grupării din Bănie, Emil Săndoi, a afirmat că își dorește foarte mult victoria cu FC Brașov în perspectiva unei clasări pe podium, dar și-a atenționat elevii că nu vor avea o misiune ușoară. „Întâlnim o echipă în criză de puncte, care nu a reușit rezultate prea bune în ultima perioadă. Au mulți jucători noi, pentru că în pauza de iarnă, venind un antrenor străin la echipa lor, au fost aduși mulți jucători sârbi. I-am urmărit cu interes în ultima perioadă, știind că vom evolua cu ei și pot spune că au o echipă disciplinată, stau destul de bine în teren și nu dau spații adversarului. Noi avem doi jucători cu probleme medicale, Brandan are o entorsă la gleznă, joi își va da ghipsul jos și va reîncepe pregătirile, și Izvoranu, care are unele probleme musculare, plus Bălgrădean care este suspendat. Va trebui să fim precauți pentru că întâlnim o echipă care joacă poate ultima șansă de a supraviețui. Suntem hotărâți să câștigăm cele trei puncte“, a declarat strategul CS Universitatea. „Mai sunt 18 puncte puse în joc, dar este adevărat că o victorie ne-ar păstra cel puțin la șase puncte de echipele care ne urmăresc, însă sperăm să terminăm mai sus de locul patru. Nu vom putea să mai ajungem echipele de pe primele două locuri, dar ne dorim cu toții să terminăm pe podium. Acesta este un obiectiv pe care ni l-am impus noi și cred că pentru o echipă nou promovată, cu un nucleu format în vara anului trecut și câțiva jucători transferați în cursul campionatului, ar fi o performanță“, a completat Emil Săndoi.

Rezervele, în prim-plan

Tehnicianul CS Universitatea a admis că și în acest joc vor fi utilizați jucători care au evoluat mai puțin, excluzând însă ideea de a-l folosi și pe Nicușor Bancu, revenit după accidentarea groaznică de anul trecut. „Este posibil să apară mai multe modificări în primul unsprezece, pentru că vom încerca în această perioadă să introducem și jucători care au evoluat mai puțin. Nu o să folosim, neapărat, un sistem de rotație. Bancu? O să încercăm să-i facem un cadou lui Bancu, dar acum trebuie să fim realiști, să nu riscăm viitorul unui jucător numai din dorința de a-l vedea pe teren. Nu trebuie să-l expunem. Dacă într-un meci de acasă, pe final de campionat, ar putea să intre câteva minute pe final, eu cred că ar fi suficient. El trebuie să fie apt 100% din campionatul următor“, a spus Emil Săndoi, punctând că în absența lui Pablo Brandan, banderola de căpitan va ajunge pe brațul lui Thaer Bawab: „Cred că Bawab va fi căpitanul în absența lui Brandan. Are o personalitate deosebită, este un jucător care are o experiență în campionatul nostru și este și el unul dintre liderii echipei. Bawab, prin ceea ce face, este imprevizibil, are o tehnică deosebită, poate să aibă execuții cum rar vezi în campionatul nostru“.

Performerii Băniei, prezentați

Înainte de primul fluier al partidei CS Universitatea – FC Brașov, organizatorii au pregătit un moment special, urmând să-i prezinte mulțimii pe performerii Craiovei din weekendul trecut. În fața iubitorilor de sport vor apărea voleibaliștii și antrenorii de la SCM-U Craiova, care vor prezenta medaliile de bronz cucerite în Campionatul Național, și maratonistul Marius Ionescu, primul român calificat la Jocurile Olimpice din 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS