16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChiajna, noua țintă pentru CSU

Chiajna, noua țintă pentru CSU

Emil Săndoi şi Bogdan Vătăjelu îşi doresc toate punctele puse în meciul de la Chiajna (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Emil Săndoi şi Bogdan Vătăjelu îşi doresc toate punctele puse în meciul de la Chiajna (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a organizat, ieri, o întâlnire cu reprezentanții mass-media în care antrenorul Emil Săndoi și fundașul stânga Bogdan Vătăjelu au prefațat partida de vineri, de la ora 17.00, contra Concordiei Chiajna, prima a etapei a 28-a din Liga I.
Strategul grupării din Bănie a afirmat că echipa sa nu-și va subestima adversara și va încerca să obțină maximum posibil de la acest meci, în perspectiva ocupării poziției a treia din clasament la finalul ediției de campionat. „O să avem un joc dificil la Chiajna. Ei au reușit să câștige cu 2-1 ultima partidă de acasă, cu Poli Iași, o echipă incomodă, după au pierdut în Giulești cu 1-0, dar au făcut o a doua repriză foarte bună, și-au creat și ocazii de gol, au dominat autoritar jocul și le-a lipsit puțină șansă ca să obțină un rezultat pozitiv. Trebuie să recunosc că formația din Chiajna este destul de incomodă, s-a schimbat și conducerea tehnică, deci trebuie să fim atenți. Este un meci deosebit de important și pentru ei, pentru că Universitatea Cluj a câștigat la Târgu Jiu și s-a apropiat la un punct, deci lupta de la retrogradare este acerbă și orice punct este foarte important. Dar același lucru pot să-l spun și despre noi. Ne-am propus să terminăm campionatul pe un loc fruntaș. Suntem și în prezent într-o poziție bună, locul patru este bun, dar asta nu înseamnă că nu ne propunem să urcăm mai mult dacă se poate. Jucăm din nou pe un gazon sintetic și este bine că am mai susținut și partida cu FC Viitorul pe același teren. Este puțin diferit față de un gazon natural și sper să ne adaptăm mai repede acum decât am făcut-o la jocul cu Viitorul. Vrem să aducem puncte de la Chiajna“, a spus Emil Săndoi.

„O să dăm șansă tuturor jucătorilor“

Antrenorul CS Universitatea a admis că în aceste ultime etape ale sezonului vor apărea în prim-plan și jucătorii care au evoluat mai puțin, fără să se neglijeze însă obiectivul: clasarea pe locul trei. Emil Săndoi a punctat totodată că în urma unor controale amănunțite, Silviu Izvoranu a fost diagnosticat cu o întindere puternică și nu este vorba despre o ruptură musculară, așa cum s-a crezut inițial, astfel că fundașul central va reveni în defensivă după câteva zile de repaus. „Ne interesează să păstrăm nota evoluțiilor pe care a avut-o echipa până acum, dar ne-am gândit ca în aceste ultime etape care au rămas de disputat să dăm o șansă tuturor jucătorilor să evolueze. Poate vom încerca și o rotație, având în vedere că într-o săptămână vom avea trei jocuri. Este posibil să evolueze din primul minut și unii dintre jucătorii care nu au prea jucat titulari până acum. Ați văzut că și la jocul cu Dinamo a intrat Dumitraș și Herghelegiu. Dumitraș, aflat la primul joc ca titular, a avut o evoluție bună, a avut un aport ofensiv important, din punct de vedere defensiv și-a făcut datoria. El a fost și la un control medical la București, la doctorul Pompiliu Popescu, pentru că mai resimte dureri la genunchi, dar sperăm să fie ok la ora jocului și să nu mai aibă probleme de sănătate până la final. Izvoranu a făcut, se pare, o întindere mai serioasă. Acesta a fost diagnosticul după ce a făcut niște investigații. Bine că nu a fost o ruptură și sperăm să-și revină cât mai repede. Oricum, pentru jocul de la
Chiajna nu va fi apt. În rest, toți jucătorii sunt ok și sunt dornici să obținem o victorie“, a explicat Emil Săndoi.

Vătăjelu: Vom da totul pe teren ca să luăm cele trei puncte

La rândul său, fundașul Bogdan Vătăjelu, care mâine va împlini 22 de ani, a afirmat că nu este interesat în mod special să înscrie în poarta Concordiei Chiajna și că își dorește ca punctele puse în joc să ajungă în contul CS Universitatea Craiova. „Am trecut peste semieșecul cu Dinamo. Acum ne gândim la meciul cu Chiajna și vom da totul pe teren ca să luăm cele trei puncte. Cu siguranță nu se va mai întâmpla să primim gol în secunda 30 la Chiajna, așa cum s-a întâmplat cu FC Viitorul. O să fie un meci foarte greu, pentru că și Chiajna are nevoie de puncte pentru a ieși din zona aceea de retrogradare și cred că vom avea de muncă. Să înscrie Bawab și e cadoul perfect pentru mine. Chiar nu mă interesează cine marchează. Dacă aș putea să marchez m-aș bucura foarte mult, dar ne interesează mai mult victoria. Atâta timp cât avem șanse să ocupăm locul trei e și normal să sperăm și să luptăm pentru el. De asta muncim la antrenamente, ca să fim la fiecare meci tot mai buni și să ajungem cât mai sus în clasament. Nu ne-a picat prea bine răspunsul UEFA, dar noi trebuie să ne facem datoria în continuare la fel de bine, iar restul depinde de cei din conducerea clubului“, a spus Vătăjelu, sperând să fie convocat în continuare la prima reprezentativă a României: „Fiecare fotbalist român evoluează cu gândul la națională. Să joci pentru țara ta este cea mai mare mândrie, e cel mai frumos lucru. Cu siguranță mă gândesc la asta, nu pot să mint, dar dacă echipa va merge la fel și evoluțiile mele vor fi din ce în ce mai bune cred că voi avea o șansă să ajung la echipa națională“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS