14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii, ce victorie!

Alb-albaştrii, ce victorie!

Thaer Bawab (la minge) a deschis drumul CS Universitatea Craiova spre o victorie cu „şepcile roşii“ pentru locul trei în urma unor driblinguri năucitoare, finalizate în stil de mare fotbalist (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Thaer Bawab (la minge) a deschis drumul CS Universitatea Craiova spre o victorie cu „şepcile roşii“ pentru locul trei în urma unor driblinguri năucitoare, finalizate în stil de mare fotbalist (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 3-0 în partida susținută ieri, pe stadionul „Extensiv“, în compania Universității Cluj, contând pentru etapa a 25-a din Liga I. Alb-albaștrii au deschis scorul în minutul 23 prin Bawab, care a trecut ca prin brânză prin defensiva ardeleană și l-a executat pe Veselovski cu un șut de la zece metri. Gruparea din Bănie şi-a majorat diferenţa în minutul 42, Târnăcop a centrat de pe dreapta, iar Nuno Rocha a reluat cu capul, de la opt metri, sub transversală. Atacantul african a bifat „dubla“ în minutul 72, când a fost servit excelent de Brandan, l-a întors pe Neag și a șutat imparabil de la 12 metri. CSU și-a trecut în cont și o bară, Vătăjelu nimerind transversala cu o „torpilă“ de la aproximativ nouă metri lateral stânga (’61).
CSU Craiova: Bălgrădean – Achim (’76, Dumitraș), Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Madson, Brandan – Băluță, Bawab (’84, Ivan),  Târnăcop – Rocha (’80, Herghelegiu). Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârțu.
Universitatea Cluj: Veselovski – Ciupe, Skvorc, Neag, Bambara – Cristocea, Ceppelini – Gravenberch (’76, Van der Broek), Castillon (’62, Lemnaru), Viveiros – Lungu (’57, C. Munteanu). Antrenor: Adrian Falub.
Cartonașe galbene: Vătăjelu / Skvorc, Viveiros, Neag.
Cartonaș roșu: Ceppelini ‘9.
Au arbitrat: Robert Dumitru – Marius Nicoară, Sebastian Stoianof; Denis Haidiner.
Observatori: George Ionescu, Constantin Stătescu.
În urma acestui succes, CS Universitatea Craiova a urcat pe locul trei în clasament, iar sâmbătă, de la ora 16.30, va evolua pe terenul echipei ASA Târgu Mureş.

Nuno Rocha (la minge) i-a disperat pe fundaşii Universităţii Cluj cu incursiunile sale (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Nuno Rocha (la minge) i-a disperat pe fundaşii Universităţii Cluj cu incursiunile sale (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Săndoi: Ne rodea că nu am câștigat pe „Extensiv“

Antrenorul CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a fost foarte bucuros pentru victoria cu „șepcile roșii“, acesta fiind primul succes al alb-albaștrilor pe stadionul „Extensiv“, felicitându-și totodată elevii pentru evoluția foarte bună.

„Mă bucur pentru victorie și îi felicit pe băieți pentru modul în care au evoluat în acest joc, cu Universitatea Cluj, o echipă care venea după două rezultate pozitive. Era important pentru noi și cred că am făcut o partidă bună, pentru că în afara golurilor am mai avut trei, patru situații clare de a marca, dar până la urmă ne-am atins obiectivul, am obținut cele trei puncte. Este adevărat că un moment important al confruntării a fost când adversarul a rămas cu un om mai puțin, după un fault clar, o imprudență a lui Ceppelini. Am avut siguranță pe faza defensivă, am închis foarte bine culoarele, iar pe faza ofensivă am avut multe realizări. Ne rodea și pe noi aspectul ăsta, că nu am câștigat pe «Extensiv». Dacă în acest retur am câștigat în deplasare, excepție făcând meciul cu Viitorul, acasă nu reușisem decât rezultate de egalitate și asta ne durea. Nu are importanță de unde aduci punctele, dar trebuia să mulțumim și publicul nostru. În clasament am urcat pe locul trei, dar mai puțin ne interesează acest aspect acum. Îmi pare rău că o clipă de neatenție a dus la acordarea unui cartonaș galben pentru Vătăjelu și va lipsi în meciul cu ASA Târgu Mureș, un joc foarte important, dar sperăm să compensăm și lipsa lui“, a spus Săndoi.

Emil Săndoi, Sorin Cârţu şi restul staff-ului s-au bucurat mult la reuşita lui Bawab (foto: Alexandru Vîrtosu)
Emil Săndoi, Sorin Cârţu şi restul staff-ului s-au bucurat mult la reuşita lui Bawab (foto: Alexandru Vîrtosu)

Cârțu: Am jucat exact ce trebuia

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârțu, a fost mulțumit de modul cum au știut elevii săi să gestioneze superioritatea numerică. „A fost o victorie frumoasă și un meci pe care ni l-am dorit foarte mult să-l câștigăm. Trebuie să recunoaștem că victoria ne-a fost facilitată și de gestul care l-a făcut jucătorul clujenilor în urma căruia a primit cartonașul roșu. Am știut să speculăm acest plus, am jucat exact ce trebuia, am construit cu calm fiecare acțiune, am reușit să destabilizăm echipa Clujului și să găsim momentul prielnic pentru punctat. A fost o victorie meritată, am urcat pe locul trei și suntem mulțumiți, dar conștienți că ne așteaptă un meci la fel de important la Târgu Mureș și trebuie să-l pregătim foarte bine”, a declarat Sorin Cârțu.

Bălgrădean: Clujenii ne-au făcut meciul mai ușor

Portarul grupării din Bănie, Cristi Bălgrădean, a afirmat că se bucură mult pentru cel de-al 19-lea rezultat pozitiv consecutiv și speră ca numărătoarea să continue și după partida de sâmbătă, de la Târgu Mureș.

Bălgrădean (la minge) vrea un rezultat pozitiv şi cu ASA (foto: Alexandru Vîrtosu)
Bălgrădean (la minge) vrea un rezultat pozitiv şi cu ASA (foto: Alexandru Vîrtosu)

„Am avut un meci mai ușor în condițiile în care Ceppelini a luat cartonașul roșu la începutul partidei. Cred că ei ne-au făcut meciul mai ușor. Aveam mare nevoie de cele trei puncte și ne doream mult să câștigăm pe Extensiv. Ne așteaptă un meci foarte, foarte greu sâmbătă la Târgu Mureș, meci pe care o să-l pregătim începând de mâine (astăzi – n.r.). Suntem pe locul trei până joacă Petrolul, ne bucurăm de asta și suntem fericiți că am rămas neînvinși de 19 jocuri. Să sperăm că vom continua să numărăm și după meciul cu ASA”, a afirmat Bălgrădean.

„Ceppelini a zis că nu a vrut să mă calce, dar a venit cu toată talpa. Îmi pare rău pentru el, dar a fost de roşu. Suntem bucuroşi pentru prima victorie pe acest stadion. Trebuie să continuăm pe această linie, nu ne relaxăm, sperăm să fim pe podium şi la final. Cu Târgu Mureş o să fie un meci foarte greu, dar trecem printr-un moment foarte bun. Avem ambiţia noastră să ajungem cât mai sus, deci trebuie să fim cât mai concentraţi”, a spus căpitanul craiovenilor, Pablo Brandan.

„Este o victorie importantă, prima pe Extensiv. Am jucat foarte bine, şi 11 la 11 am fi câştigat. Nuno Rocha a văzut că l-am depăşit la goluri şi a marcat de două ori. Marchez eu, marchează el, nu e nici o problemă. Important este ca echipa să rămână unită şi să câştige. Am ajuns la 19 victorii şi e logic pentru oricine că nu este nimereală. E normal ca adversarii să se teamă de CS Universitatea Craiova“, de punctat mijlocaşul Thaer Bawab.

Falub, nemulțumit de arbitraj

Tehnicianul oaspeților, Adrian Falub, a felicitat-o pe CS Universitatea Craiova pentru succesul obținut, dar crede că eliminarea lui Ceppelini a fost forțată.

Falub consideră că arbitrajul a stricat echilibrul partidei (foto: Alexandru Vîrtosu)
Falub consideră că arbitrajul a stricat echilibrul partidei (foto: Alexandru Vîrtosu)

„Felicit echipa Craiovei pentru victorie, a dominat și și-a creat multe ocazii, dar eu cred că misiunea gazdelor a fost simplificată prin faptul că am rămas în zece oameni. Cât am fost 11 contra 11 nu au fost probleme, am stat bine în teren, apoi s-a schimbat totul. Istoria s-a scris la acea eliminare, pentru că era greu să rezistăm în zece oameni în fața unei echipe bune precum Craiova. Totul s-a petrecut la un metru în fața mea și jucătorul nostru, în încercarea de a lua mingea, l-a călcat pe Brandan, dar nu a avut intenția să-l faulteze, ci să joace mingea. Arbitrul de rezervă i-a șoptit în cască lui Robert Dumitru să dea cartonașul roșu. Nu cred că pierdeam cu 3-0 dacă jucam în formulă completă“, a spus Falub.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0008

_DSC0016

_DSC0017

_DSC0020

_DSC0021

_DSC0023

_DSC0024

_DSC0025

_DSC0031

_DSC0042

_DSC0043

_DSC0044

_DSC0048

_DSC0055

_DSC0065

_DSC0066

_DSC0067

_DSC0076

_DSC0078

_DSC0079

_DSC0083

_DSC0087

_DSC0088

_DSC0097

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS