14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPresa internaţională: Halep, învinsă la fotofiniş de Williams

Presa internaţională: Halep, învinsă la fotofiniş de Williams

Simona Halep şi Serena Williams au fost protagonistele unui meci dramatic
Simona Halep şi Serena Williams au fost protagonistele unui meci dramatic

Jucătoarea de tenis Simona Halep (locul 3 WTA) a avut un parcurs de excepţie în SUA. A câştigat turneul de la Indian Wells şi a ajuns în semifinale la Miami Open, unde a fost eliminată de Serena Williams, numărul 1 mondial, cu scorul de 6-2, 4-6, 7-5. Serena a suferit teribil pentru victoria cu numărul 701 a carierei.
Presa internaţională a notat, vineri, că meciul a fost epic, un test dur pentru americancă, şi că mulţi gândesc acum că Halep poate deveni marea rivală a liderului WTA, transmite Mediafax. „După o luptă aprigă, Williams se impune în faţa lui Halep la Miami. Serena Williams a supravieţuit unei riposte dure a Simonei Halep şi a acces în finală. Williams s-a forţat din toate puterile pentru a o face KO pe Simona Halep în primul set, dar Halep a determinat-o pe Williams să joace trei seturi şi a fost aproape să-i administreze o înfrângere. Felul în care joacă românca i-a făcut pe mulţi să considere că poate fi marea rivală a lui Williams în anii următori. Rămâne de văzut dacă va fi aşa, dar chiar şi posibilitatea ca o jucătoare să ameninţe supremaţia lui Williams este o veste pentru WTA, circuit în care Williams a doborât multe «pretendente la tron» în ultimii ani“, scrie tennisnow.com. „Serena Williams a câştigat un meci epic, Simona Halep – învinsă la fotofiniş“, a scris tennisworlditalia.com.

„Serena a fost prea puternică“

„Comunitatea română din Florida a făcut tot ce a putut pentru a o împinge pe Simona Halep în finala de la Miami Open, scandând «Si-Mo-Na!». A ajutat-o să ajungă în al treilea set. Dar când conta cel mai mult, în ultimele ghemuri, decisive, Serena Williams a fost prea puternică şi a învins. Williams era motivată în mod special să o învingă pe Halep, deoarece românca era ultima persoană care a învins-o (6-0, 6-2, la Turneul Campioanelor, în noiembrie 2014), înainte ca sportiva americană să reuşească o serie de 19 victorii“, a notat publicaţia Miami Herald.

Declaraţii măgulitoare ale celor două jucătoare

După meci, Serena Williams a apreciat jocul româncei: „Jocul Simonei a fost extraordinar şi este plăcut să o vezi evoluând. E atât de tânără și îmi place foarte mult să o văd cum luptă. Sunt chiar o fană a ei“, a afirmat Serena Williams, citată de site-ul WTA. La rândul său, şi Simona și-a reafirmat admirația pentru Serena: „Sunt o fană a Serenei de mult timp. Am învățat multe lucruri de la ea. Am jucat de multe ori împotriva ei şi cred că acum știu cum să o abordez, am mai multă experiență. Acum am aflat că pot fi aproape de ea, pot fi sus, în frunte. Am fost aproape, am văzut că pot câștiga în fața ei, pot juca până la sfârșit, dar este mai bună decât mine“, a conchis Halep, care a încheiat sezonul de hard american de primăvară.
Serena Williams o va întâlni sâmbătă, în finala turneului de la Miami, pe iberica Carla Suarez Navarro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS