11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - „Satelitul”, chinuit la Cârcea de Viitorul (galerie foto)

Fotbal – „Satelitul”, chinuit la Cârcea de Viitorul (galerie foto)

Alex Dinu (la minge) şi colegii săi au smuls cu greu un punct Viitorul Cârcea (foto: Alexandru Vîrtosu)
Alex Dinu (la minge) şi colegii săi au smuls cu greu un punct Viitorul Cârcea (foto: Alexandru Vîrtosu)

Echipa a doua a CS Universitatea Craiova nu a reuşit să obţină decât un punct din deplasarea de sâmbătă, din etapa a 22-a a Ligii a IV-a Dolj, ultima din campionatul regulat, după ce a remizat, scor 2-2, cu Viitorul Cârcea. Formaţia gazdă, cu jucători mai maturi şi mai corpolenţi, a fost avantajată de terenul execrabil, partida desfăşurându-se pe stadionul cel vechi, unde smocurile de iarbă şi denivelările s-au opus cu uşurinţă practicării unui fotbal constructiv. Cârcenii au apelat la un joc aerian, bazat pe devieri şi pe forţă, în contul lor fiind trecute multe ocazii de poartă, în special la fazele fixe. De partea cealaltă, oaspeţii au punctat doar la capitolul dorinţă, evoluţia fiind destul de modestă.

 

S-a jucat pe principiul „dai tare în minge şi fugi după ea”

 

Echipa lui Ionuţ Ţiclea a început bine meciul şi în minutul doi a ratat şansa de a deschide scorul, Niţă a scăpat singur cu portarul Brac, dar şutul său a trecut peste poartă. Cârcea a deschis, însă, scorul în minutul 16, când Balaban a şutat imparabil din marginea careului mare, lângă bara din dreapta, plonjonul lui Brac fiind inutil (1-0). Alb-albaştrii au încercat să se redreseze şi să se reorganizeze din mers, dar în minutul 23 auj scos din nou mingea din plasă. Stuparu a centrat cu efect dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta, mingea a căzut în spatele mănunchiului de jucători din faţa careului mic, a prins pământul şi a intrat sub transveraslă, Bojan Brac fiind derutat de săriturile colegilor (2-0). Rezultatul pauzei l-a stabilit Ştefan Stancu, jucătorul Craiovei a speculat o greşeală a defensivei adverse, a pătruns în careul mare şi a trimis mingea pe lângă portarul Cătălin Ţiclea, ieşit prematur la întâmpinare (’43, 2-1).

La reluare, CS Universitatea a încercat să fie mai ofensivă, dar nu a reuşit, în contul său fiind trecută o singură fază, cea din care a egalat, în minutul 90+2, când Avrămia a deviat un balon pentru Andrei Sin, iar acesta a marcat cu un şut de la zece metri, spre dezamăgirea gazdelor (2-2). De partea cealaltă, Viitorul Cârcea a tras de timp cât a putut, a continuat jocul aerian, bubuind în faţă toate mingile prinse, dar a fost periculoasă la trei dintre cornerele de care a beneficiat şi asta pentru că defensiva Craiovei a avut jucători mai firavi şi mai visători la fazele fixe.

Viitorul Cârcea: Cătălin Ţiclea – Alex Motroc, Claudiu Mirea, Mirel Ivan, Ştefan Stuparu – Marian Niţă (’86, Ionuţ Alămiţă), Cătălin Balaban (’90, Marian Gâscă), Gigi Barbu, Adrian Pârvu – Ionuţ Dicu (’66, Stefan Telea), Alin Vârvoreanu (’90+1, Ionuţ Neaga). Antrenor: Ionuţ Ţiclea.

CSU II Craiova: Bojan Brac – Vlad Marcu, Daniel Dicu, Adrian Avrămia, Robert Bogdan – Lucian Buzan, Robert Gârbiţă, Alin Manea – Andrei Sin, Alex Dinu (’88, Cosmin Ciocoteală) – Ştefan Stancu (’72, Sergiu Jurj). Antrenor: Nicolae Zamfir.

Au arbitrat: Ionişor Fugaru – Cristi Nicola, Mihai Bărbulescu.

 

Ionel Chirea: Am ratat o victorie mare

 

Ionel Chirea (foto în centru), organizatorul de competiţii al formaţiei Viitorul Cârcea, a fost dezamăgit de ratarea victoriei, explicând totodată de ce s-a jucat pe vechiul stadion din comună şi nu pe cel nou, ca până acum.

_DSC0060

„Am ratat o victorie mare. Ne pare rău că am luat golul doi în minutele de prelungiri, dar ăsta este fotbalul. Am avut 2-0 şi puteam să mai marcăm cel puţin două goluri, dar două greşeli individuale au făcut diferenţa. Oricum, am jucat cu CS Universitatea Craiova şi, ţinând cont că sunt pe primul loc şi vor să promoveze, suntem mulţumiţi. Ne întâlnim din nou în play-off şi care e mai bun să câştige. Este posibil să şi promovăm, ne dorim să ajungem acolo. Am jucat pe acest teren pentru că au venit domnii de la Braşov care se ocupă de stadion, iar joi şi vineri au făcut cosmetizarea terenului. În play-off o să jucăm toate meciurile pe stadionul cel nou”, a declarat Ionel Chirea, pentru GdS.

 

Nicolae Zamfir: Nu se doreşte să se joace fotbal de calitate

 

Antrenorul CS Universitatea II Craiova, profesorul emerit Nicolae Zamfir, s-a arătat deranjat de faptul că oficialii gazdelor au găsit un pretext ca meciul să nu se dispute pe un teren adecvat, considerând că astfel au mai multe şanse să obţină un rezultat bun.

_DSC0058

„Sunt puţin supărat pentru că nu se doreşte să se joace fotbal de calitate. Asta am întâlnit în tot judeţul, au terenuri bune, dar ne bagă pe terenuri mlăştinoase, proaste, impracticabile, pentru a scoate un rezultat mai bun. Este în detrimentul creşterii valorii fotbalului din România. În rest ce să mai vorbim? S-a jucat ’purceaua’, buf din prima, tare şi după ea, ca la ţară. Mă aşteptam mai mult de la oficialităţile acestei echipe, care, mă gândesc că sunt pe lângă oraş şi vine lumea asă vadă fotbal de calitate. E deranjant ce se întâmplă şi e păcat să AJF-ul permite să se joace pe un asemnea teren”, a declarat Nicolae Zamfir, pentru GdS.

Celelalte rezultate înregistrate sâmbătă, în etapa a 22-a din Liga a IV-a Dolj: Ştiinţa Malu Mare – Progresul Segarcea 0-1, Viitorul Cârcea – CS Universitatea II Craiova 2-2, Dunărea Bistreţ – Victoria Celaru 2-1, Unirea Leamna – Danubius Bechet 1-5, Dunărea Calafat – Recolta Ostroveni 5-1, Amaradia Melineşti – Vânătorul Desa 0-3.
Clasament: 1. CS Universitatea II Craiova 54 de puncte (golaveraj 85-15), 2. Dunărea Calafat 51 (71-20), 3. Dunărea Bistreţ 48 (77-23), 4. Viitorul Cârcea 47 (62-35), 5. Progresul Segarcea 43 (57-23), 6. Danubius Bechet 41 (54-42), 7. Unirea Leamna 29 (35-55), 8. Recolta Ostroveni 24 (35-53), 9. Ştiinţa Malu Mare 19 (32-60), 10. Victoria Celaru 12 (30-79), 11. Amaradia Melineşti 9 (17-71), 12. Vânătorul Desa 8 (24-103).
*Primele şase clasate vor juca în play-off, iar următoarele în play-out, faze care vor debuta săptămâna viitoare.

Galerie foto (alexandru Vîrtosu):

_DSC0014

_DSC0017

_DSC0018

_DSC0021

_DSC0022

_DSC0024

_DSC0029

_DSC0031

_DSC0032

_DSC0035

_DSC0036

_DSC0038

_DSC0039

_DSC0043

_DSC0050

_DSC0068

_DSC0070

_DSC0073

_DSC0075

_DSC0076

_DSC0078

_DSC0082

_DSC0084

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS