12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdio, finală mare! Jucăm cu Dinamo pentru locul trei

Adio, finală mare! Jucăm cu Dinamo pentru locul trei

Voleibaliştii craioveni (în albastru) nu au putut duce disputa cu Zalăul în decisiv (Foto: Claudiu Tudor)
Voleibaliştii craioveni (în albastru) nu au putut duce disputa cu Zalăul în decisiv (Foto: Claudiu Tudor)

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova nu a mai putut duce confruntarea cu CSVM Zalău în decisiv și va juca în finala mică a campionatului împotriva formației Dinamo București, așa cum s-a întâmplat și anul trecut.
Sălăjenii s-au calificat în finala mare, după ce au câștigat marți, în Bănie, meciul al patrulea cu SCM-U Craiova, cu scorul de 3-1 (25-23, 25-20, 13-25, 25-21). Anterior, CSVM Zalău a câştigat meciurile de pe teren propriu, cu 3-2 şi 3-1, iar luni, tot la Craiova, a pierdut, cu 2-3. Așadar, ardelenii s-au impus cu scorul general de 3-1, iar în lupta pentru titlu vor întâlni, la fel ca în sezonul trecut, pe Tomis Constanţa. Atunci, formația de la malul mării a cucerit titlul național.
Şi în această fază se va juca după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri“. Cele două finale vor avea loc pe 18, 19, 25, 26 și 30 aprilie.
Despre meciul disputat marți în Polivalentă, antrenorul oltenilor, Dan Pascu, a spus că elevii săi au făcut multe greșeli și că miza meciului a afectat exprimarea în teren a unora dintre componenții echipei. „Am avut un început slab de meci, din cauza preluării din serviciu, am greșit foarte mult. Primele două seturi au fost foarte slabe, probabil și presiunea și-a pus amprenta asupra psihicului jucătorilor. Am avut o revenire în setul al treilea, unde am jucat foarte bine. Câștigarea acelui set mi-a dat speranțe pentru setul următor, dar apoi Zalăul s-a mobilizat exemplar și am pierdut după un joc slab, de la care așteptam mai mult“, a spus Pascu. Vorbind despre confruntarea cu Dinamo, din finala mică, antrenorul celor de la SCM-U Craiova se gândește la revanșă, după ce anul trecut bucureștenii au cucerit medalia de bronz. Până la disputele cu bucureștenii, Laurențiu Lică și colegii săi se pregătesc pentru turneul Final Four al Cupei României, care va debuta pe 8 aprilie la Cheile Grădiștei. În semifinale, craiovenii vor înfrunta campioana en-titre Tomis Constanța.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS