24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Corneliu Andrei Stroe, comemorat de apropiați

Fotbal – Corneliu Andrei Stroe, comemorat de apropiați

Corneliu Andrei Stroe nu a fost uitat de familie, prieteni și suporteri (foto: Alexandru Vîrtosu)
Corneliu Andrei Stroe nu a fost uitat de familie, prieteni și suporteri (foto: Alexandru Vîrtosu)

Mâine se împlinește un an de la moartea marelui profesor și om de sport Corneliu Andrei Stroe, iar acest lucru nu putea trece neobservat. Familia, pritenenii apropiați, și foștii fotbaliști ai Universității Craiova, Nicolae Tilihoi, Gheorghiță Geolgău, Sorin Cârțu, Nicolae Negrilă, Aurel Beldeanu, Costică Donose, Victor Niculescu, Ion Velea și Pavel Badea, au fost prezenți astăzi la Cimitirul „Ungureni” și l-au omagiat pe mentorul Craiovei Maxima. La slujba de pomenire au luat parte și câțiva suporteri, reprezentanți ai Sezione Ultra, care au aprins torțe și au scandat numele marelui conducător al fotbalului oltenesc.
„A trecut foarte repede acest an de când a plecat dintre noi, dar rămâne tot timpul viu în memoria noastră. A fost un tip care ne-a ajutat mult, a fost creatorul Craiovei Maxima, iar respectul nostru pentru dânsul va exista tot timpul. Cred că profesorul Corneliu Andrei Stroe, în aventurile lui fotbalistice, s-a bazat pe un lot și o echipă unită. Fără el, fotbalul oltenesc nu ar fi existat la nivel înalt și inclusiv echipa națională ar fi suferit ținând cont de câți fotbaliști mari a creat acest om. A fost unul dintre cei mai mari conducători ai fotbalului românesc și rămâne un simbol al Olteniei”, a declarat fostul fundaș al Craiovei Maxima, Nicolae Tilihoi, pentru GdS.

„A făcut extrem de mult pentru toți cei care am fost astăzi aici”

Pavel Badea, membru în Consiliul de Administrație la CS Universitatea Craiova, consideră că profesorul Corneliu Andrei Stroe ar fi mândru de parcursul realizat de trupa lui Sorin Cârțu și Emil Săndoi. „A trecut un an fără Cornel Stroe, un om care a însemnat foarte mult pentru mine, pentru istoria fotbalistică a Craiovei și nu numai. Toți cei care l-am cunoscut l-am catalogat ca fiind un om serios, pe care te puteai baza, care a făcut extrem de mult pentru toți cei care am fost astăzi aici. Sigur ar fi mulțumit de locul pe care-l ocupă echipa acum, pentru că tinde spre performață. A suferit foarte mult atunci când cealaltă echipă a fost dezafiliată și a luat decizia împreună cu mine și cu doamna primar să dăm drumul la acest proiect doar din dorința de a da orașului sentimentul că din punct de vedere fotbalistic Craiova există. Este îmbucurător pentru noi că echipa pe care am construit-o dă satisfacție și dă, până la urmă, craiovenilor ceea ce ei doreau: sentimentul de mândrie, de apartenență fotbalistică la o competiție importantă”, a declarat Pavel Badea, pentru GdS.

Marian Dragomir: Mi-a lipsit foarte mult

Decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, Marian Dragomir, a anunțat competiții în memoria fostului său coleg și prieten Corneliu Andrei Stroe. „Nu-mi vine să cred că a trecut atât de repede un an. Mi-a lipsit foarte mult. Mi-a fost un prieten apropiat, m-a ajutat permanent și a fost o onoare să-l cunosc pe acest om deosebit. Cred că puțină lume știe că pe lângă faptul că a fost un mare manager a fost și un mare sportiv, dar ca sport a practicat atletismul și mâine, de la ora 9.30, în Parcul Tineretului, FEFS Craiova organizează un cros în memoria sa. În momentul de față și aula cea mai mare din cadrul facultății noastre poartă numele marelui profesor Corneliu Andrei Stroe. Asta e tot ceea ce putem face noi acum, să-i păstrăm o vie amintire. O să urmeze și o competiție de fotbal cu participarea mai multor facultăți din țară și așteptăm cu nerăbdare și lansarea unei cărți sub coordonarea lui Ion Jianu în memoria acest mare om de sport”, a declarat Marian Dragomir, pentru GdS.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

20150331_111320

20150331_105930

20150331_110114

20150331_111219

20150331_110443

20150331_105626

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS