17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii își doresc și puncte, și spectacol cu Mediaș

Alb-albaștrii își doresc și puncte, și spectacol cu Mediaș

Emil Săndoi şi Cosmin Frăsinescu vor să le ofere spectatorilor victorii concludente începând de sâmbătă (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Emil Săndoi şi Cosmin Frăsinescu vor să le ofere spectatorilor victorii concludente începând de sâmbătă (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a susținut ieri, la stadionul „Extensiv“, o conferință de presă în care antrenorul Emil Săndoi și fundașul central Cosmin Frăsinescu au prefațat partida de sâmbătă, de la ora 15.30 (Digi Sport), de pe teren propriu, cu Gaz Metan Mediaș, contând pentru etapa a 21-a a Ligii I. Cei doi au discutat și despre problemele cu care se confruntă înainte de meci, dar, cu toate acestea, au punctat că obiectivul este foarte clar: continuarea invincibilității!
„Întâlnim Gaz Metan Mediaș, o echipă la care am jucat și eu, care și-a păstrat în mare parte lotul, are omogenitate, dar care în momentul ăsta traversează o perioadă mai rea și are mare nevoie de puncte. Noi trebuie să ne continuăm parcursul bun de până acum și, mai mult decât atât, să începem să jucăm bine, să aducem cât mai multă lume la stadion și să ne agățăm de orice și să rămânem pe locurile fruntașe. De la ei lipsește Roman, dar medieșenii sunt periculoși ca echipă, pentru că în momentele grele se mobilizează bine. Nu pot să zic că vrem o revanșă după înfrângerea din tur. Noi trebuie să ne facem jocul și să obținem punctele. Meciurile de acasă trebuie să le câștigăm neapărat“, a spus Cosmin Frăsinescu.
„O să avem un meci destul de dificil cu Gaz Metan și încercăm să scoatem maximum posibil. Mediașul a pierdut acasă cu Rapid, și, vedeți, în returul acestui campionat așa s-a întâmplat cu toți adversarii noștri, pentru că și Steaua a venit la noi după ce pierduse pe teren propriu cu Rapid, Viitorul reușise un rezultat de egalitate cu Rapidul în Giulești… Deci toți vin la noi să obțină puncte, pentru că sunt într-o situație disperată. Așa am fost și noi la început, ne doream să obținem cât mai repede puncte care să ne scoată din acea zonă periculoasă a clasamentului. O să întâlnim un adversar dispus la orice fel de sacrificiu pentru a obține un rezultat bun. Pentru această partidă avem un singur jucător indisponibil, Madson – suspendat. Brandan a revenit, a făcut și o serie de analize, a urmat un tratament și a fost monitorizat în această perioadă. Sperăm ca el să fie apt 100% la ora jocului și să aibă o evoluție bună, așa cum ne-a obișnuit până acum. În rest, toți băieții sunt apți, s-au pregătit bine în această săptămână și sperăm ca asta să se vadă și pe teren. Ne dorim victoria, e normal, după parcursul bun pe care l-am avut în ultima perioadă, care este destul de lungă, cam de vreo șase luni. Avem nevoie de continuitate în rezultate pozitive“, a spus Emil Săndoi.

„O să încercăm să jucăm ce se așteaptă la Craiova“

CS Universitatea Craiova a avut parte de un început mai dificil în retur, etalând un joc mai modest decât în prima parte a campionatului, dar a continuat să contabilizeze puncte importante. Fundașul Cosmin Frăsinescu le-a promis fanilor că el și colegii săi vor încerca să obțină o victorie concludentă, atât ca scor, cât și ca prestație. „O să încercăm să jucăm ce se așteaptă la Craiova, pentru că în ultimul timp au apărut critici la adresa echipei, că nu am reușit să ne impunem jocul din tur. Cred că o să vină și rezultatele, și spectacolul. Dacă vă aduceți aminte am început mai greu și în tur, iar atunci nu am avut nici măcar rezultate. Suntem conștienți că se așteaptă mai mult de la noi. Noi încercăm să aducem lumea la stadion și prin rezultate, și prin evoluție, dar dacă jocul nu merge, măcar să ne îndeplinim obiectivul, să ne menținem acolo sus în clasament“, a afirmat fundașul Craiovei.
Acesta a fost completat de antrenorul principal: „Iubitorii de fotbal e normal
să-și dorească foarte mult de la fiecare partidă, dar aduceți-vă aminte ce v-am spus înainte de jocul de la Târgu Jiu. Am spus că Pandurii e o echipă foarte bună, care din punctul nostru de vedere se poate clasa în primele șase, iar rezultatele lor din retur au demonstrat ce spuneam noi. Haideți să apreciem rezultatele pe care le-a obținut echipa noastră în ultima perioadă, pentru că o victorie la Pandurii e importantă. Dacă vă aduceți aminte, după meci am spus că nu știu câte echipe vor mai scoate puncte la Târgu Jiu. Până la urmă, din jocurile din deplasare cu Pandurii și Viitorul și cel de acasă cu Steaua noi am acumulat cinci puncte și este mai mult decât mulțumitor. Așteptările noastre trebuie să fie conforme cu realitatea. Ați văzut că și Real Madrid pierde, Barcelona, Chelsea, deci surprize în fotbal pot apărea oricând. Ne dorim cu toții să ajungem la acel nivel, să obținem și punctele și să facem și spectacol, dar nu se poate realiza asta peste noapte. Să fiți ferm convinși că fiecare dintre noi vom face tot ce este posibil să obținem și rezultate cât mai bune, iar jocul nostru, per ansamblu, să fie în creștere“.

Vor fi menajați din titulari?

Săndoi a recunoscut că se gândește să menajeze din jucătorii importanți, ținând cont că alb-albaștrii vor susține marți confruntarea cu Petrolul, la Ploiești, iar sâmbăta viitoare vor primi vizita Astrei. „Ne vom gândi și în funcție de evoluția echipei și de fiecare jucător în parte, pentru că e foarte clar că sunt trei jocuri dificile într-o săptămână. Sperăm să ieșim cu fruntea sus”, a spus tehnicianul CS Universitatea, explicând și absența de până acum a fundașului dreapta Andrei Dumitraș: „Fiecare jucător trebuie să aștepte un moment în care să-și facă intrarea în echipă. Dumitraș este un jucător de care noi suntem mulțumiți, cu potențial, care are și experienț, și noi suntem preocupați să găsim un moment bun ca el să-și facă apariția în echipă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS