12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarian Oprea a luat medalie de bronz, dar spera la mai mult

Marian Oprea a luat medalie de bronz, dar spera la mai mult

Marian Oprea a cucerit medalia de bronz la Praga
Marian Oprea a cucerit medalia de bronz la Praga

Atletul Marian Oprea, legitimat la CSM Craiova și Dinamo Bucureşti, a cucerit sâmbătă, medalia de bronz la triplusalt, la Campionatele Europene de sală de la Praga, la patru ani de la ultima sa performanţă similară (CE sală de la Paris). Oprea a debutat în finală cu o săritură de 16,74 metri, cea mai bună performanţă personală a sezonului, îmbunătăţită din a doua încercare la 16,91 metri, pentru ca următoarele sărituri reuşite să măsoare 16,80 şi 16,73 metri. Fostul vicecampion olimpic a mărturisit după concurs că nu este mulțumit de prestația sa, în ciuda medaliei obținute.
„Atâta timp cât este medalie, e bine, dar nu sunt mulțumit de concursul de astăzi, pentru că după ziua de vineri speram mai mult“, a spus sâmbătă cel poreclit „Struțul“, citat de Agerpres. Medalia de aur a probei a fost câştigată de portughezul Nelson Evora (17,21 metri, cea mai bună performanţă personală a sezonului), iar cea de argint – de spaniolul Pablo Torrijos (17,04).Marian Oprea a repetat ce a spus înainte de a pleca spre Praga, faptul că acest concurs nu era în planul său inițial: „Eu, de fapt, nu aveam nici un obiectiv propus, nici măcar să particip la Europenele indoor. M-am simțit rău înainte de aceste campionate, am avut o perioadă mai proastă din punct de vedere fizic înainte de Naționale, nu mă așteptam la această medalie“. „Pentru mine, JO de la Rio de anul viitor reprezintă ținta, cu o etapă la Mondialele de la Beijing, din vară. Drumul se va finaliza abia la Rio, după aceea mai vedem“, a completat cel mai valoros atlet român în activitate.

Tot sâmbătă, Florentina Marincu a cucerit medalia de bronz în proba de săritură în lungime, cu dublu record european de junioare (6,70 metri şi 6,79 metri). Ieri, craioveanca Florina Pierdevară (Steaua) s-a clasat pe locul nouă în finala probei de 1.500 m, cu timpul 4:17.05.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS