16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, favorită în întâlnirea cu Israel

România, favorită în întâlnirea cu Israel

Astăzi debutează întâlnirea dintre România și Israel din Cupa Davis
Astăzi debutează întâlnirea dintre România și Israel din Cupa Davis

Începând de astăzi și până duminică, pe hardul sălii „Transilvania“ din Sibiu se va desfășura meciul de Cupa Davis între România și Israel, contând pentru turul 1 al grupei I valorice a zonei Europa-Africa. Se va juca după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri“.  Prima întâlnire de astăzi (ora 13.00) va fi cea dintre Adrian Ungur (159 ATP) și Bar Tzuf Botzer  (893 ATP), iar misiunea piteșteanului pare una simplă. La 20 de minute după terminarea meciului dintre cei doi, Marius Copil (168 ATP) va juca în faţa celui mai important om al oaspeţilor, Dudi Sela (108 ATP).
Mâine, de la ora 15.00, este programată partida de dublu, dintre perechile Florin Mergea/Horia Tecău – Jonathan Erlich/Edan Leshem.
Duminică, de la ora 13.00, Adrian Ungur va juca cu Dudi Sela. În cazul unei egalităţi, jocul dintre Marius Copil şi Bar Tzuf Botzer va decide formaţia calificată în turul doi al primei grupe din zona Europa-Africa. Meciurile vor fi transmise de TVR 2  și TVR HD.
Atuul României este cuplul Mergea-Tecău: „Avem multe meciuri jucate împreună şi de fiecare dată când venim să evoluăm în Cupa Davis, ne acomodăm foarte repede şi natural. Pare că am jucat multe meciuri împreună în acest an. Este bine că am avut un început de an bun şi că suntem în formă“, a declarat Tecău, potrivit DigiSport.
România a învins Israelul în toate cele trei întâlniri care au avut loc până acum în Cupa Davis: 4-1 în 1962 (Bucureşti), 5-0 în 1969 (Bucureşti) şi 5-0 în 1971 (Tel Aviv). Echipa care va câștiga va accede în turul al doilea al Grupei I, în timp ce echipa învinsă se va duce în barajul pentru rămânerea în Grupa I. Viitoarea adversara va fi una din echipele Sloveniei sau Slovaciei, care se vor duela în turul I al grupei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS