22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis - Pavel, optimist în privința confruntării cu Israelul din Cupa Davis

Tenis – Pavel, optimist în privința confruntării cu Israelul din Cupa Davis

Căpitanul nejucător al echipei României de Cupa Davis, Andrei Pavel, a declarat, astăzi, imediat după tragerea la sorți, că este încrezător că vom câștiga cele trei puncte de care avem nevoie, împotriva echipei Israelului, în meciurile programate de vineri până duminică, la Sibiu, informează Agerpres. „Eu am sperat să fie așa. Am sperat să joace Adi Ungur primul meci, pentru că e favorit în acest meci. Sper să intre Marius Copil cu Dudi Sela la 1-0 pentru noi. Tragerea la sorți (…) cred că a fost bună pentru noi. Sperăm să fie și mâine la fel. (…) Nouă ne trebuie trei puncte, nu mă interesează dacă sunt după prima zi sau după ultima zi”, a spus Pavel.

Tenismanul Adrian Ungur îl va înfrunta pe Bar Tzuf Botzer, vineri, de la ora 13.00, la Sala „Transilvania” din Sibiu, în primul meci de simplu al întâlnirii dintre echipele României și Israelului, din turul I al Cupei Davis, Grupa I valorică a zonei Europa-Africa. Al doilea meci de simplu îi va opune pe Marius Copil și principala rachetă a oaspeților, Dudi Sela. Sâmbătă, de la ora 15.00, este programat meciul de dublu, între perechile Florin Mergea/Horia Tecău și Jonathan Erlich/Edan Leshem. Duminică, de la ora 13.00, Adrian Ungur îl înfruntă pe Dudi Sela, iar Marius Copil va juca ultimul meci de simplu contra lui Bar Tzuf Botzer.
România a învins Israelul în toate cele trei confruntări din Cupa Davis, dar acestea au avut loc în urmă cu foarte mult timp. În 1962, România se impunea cu 4-1 la București, în primul tur al competiției (zona Europa), în 1969 tricolorii învingeau cu 5-0, tot la București, în sferturile Zonei B din Europa, iar în 1971, la Tel Aviv, România se impunea din nou cu 5-0, tot în sferturile Zonei B.
Echipa care va câștiga întâlnirea va accede în turul al doilea din Grupa I, Zona Europa-Africa, iar echipa care va pierde va merge la barajul turului 1 al Grupei I, adversară fiind una dintre reprezentativele Sloveniei sau Slovaciei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS