22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalul doljean, bulversat

Fotbalul doljean, bulversat

Sorin Pătraşcu abia aşteaptă să revină la biroul său de la AJF (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Sorin Pătraşcu abia aşteaptă să revină la biroul său de la AJF (Foto: Alexandru Vîrtosu)

A fost liniște și pace doar doi ani și jumătate la fotbalul județean, însă alegerile realizate pe 25 februarie 2012 în care s-a stabilit actuala organigramă AJF Dolj au fost contestate în instanță de fosta conducere, mai exact de Sorin Pătrașcu. Fostul vicepreședinte al forului a anulat voturile membrilor afiliați Sporting Leu, Flacăra Moțăței, Sporting Seaca de Pădure, Luceafărul Ghidici, Inter Junior Craiova și astfel nu s-ar mai îndeplini cvorumul de vot. Pătrașcu a avut câștig de cauză la Parchet, Judecătoria Craiova și Tribunalul Dolj, care la începutul acestei săptămâni i-a respins contestația actualului președinte, Silviu Bogdan, și îi cere conducerii AJF în exercițiu să-i predea cheile sediului.
„Iată că după doi ani și trei luni am demonstrat tuturor că am avut dreptate. Justiția și-a făcut datoria, începând de la poliție, continuând cu Parchetul care a dat ordonanța de urmărire, Judecătoria care a dat o soluție pozitivă nouă în acest dosar, iată că și recursul formulat la Tribunalul Dolj de către Silviu Bogdan a fost respins. Conform hotărârii date de Tribunalul Dolj, ei sunt dezînvestiți din funcții. A rămas în vigoare ordonanța Parchetului și hotărârea judecătorească, prin care s-a stabilit anularea Adunării Generale și a hotărârilor acesteia din 25 februarie 2012. Hotărârea fiind definitivă urmează ca ei să ne cheme și să ne predea funcțiile și sediul. Deci, eu și președintele Nicu Neagoe vom fi repuși în funcții, ăsta este esențialul. Noi nu o să procedăm cum au făcut-o ei pe 7 decembrie 2012, să ne ducem să spargem sediul instituției. Silviu Bogdan ar trebui să lase cheile la portar și să plece. Dacă nu va pleca de bunăvoie, vom apela la un executor judecătoresc. În momentul în care vechea conducere revine, biroul executiv al AJF Dolj va stabili o dată anume în care vor fi alegeri, în cursul anului 2015“, a declarat Sorin Pătrașcu, pentru GdS. „Urmează să intentăm un proces pe parte civilă în care avocatul meu va solicita toate drepturile noastre salariale pe perioada cât am fost dați la o parte, plus daune morale, iar la FRF, pe 11 martie este procesul pe parte sportivă, care a fost amânat de Comisia de Disciplină până la luarea unei decizii de către tribunal“, a completat Sorin Pătrașcu.

Silviu Bogdan: Noi o să ne desfășurăm activitatea în continuare

Silviu Bogdan aşteaptă liniştit debutul returului din fotbalul mic (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Silviu Bogdan aşteaptă liniştit debutul returului din fotbalul mic (Foto: Alexandru Vîrtosu)

De partea cealaltă, președintele AJF Dolj în exercițiu, Silviu Bogdan, consideră că nu s-a pierdut nici un „război“ și că Sorin Pătrașcu trebuie să intenteze alt proces prin care să demonstreze că fără cele cinci voturi anulate în instanță nu se putea vota în Adunarea Generală din 2012. „Nu este așa cum spun ei, nu au câștigat mare lucru. Acolo nu spune că trebuie să părăsesc AJF. Soluția la recursul ăla este că anulează parțial niște mandate, dar asta nu înseamnă că se refac alegerile. Este interpretarea lor. Ei trebuie să intenteze alt proces, în care să demonstreze că aceste cinci voturi erau necesare ca să se întocmească cvorumul de vot. Aici scrie clar: se respinge contestația formulată. Adică noi am contestat hotărârea judecătoriei și s-a respins, deci a rămas decizia luată de judecătorie, cu desființarea procesului-verbal, deci trebuie să se ducă din nou în instanță. Ei se laudă acum că revin în funcții, nimic mai mult. Nu este vorba de dezînvestirea mea, este o formulă pe care o folosesc mai nou completele de judecată, adică au învestit cazul, iar dezînvestit înseamnă că au dat o soluție. Noi o să ne desfășurăm activitatea în continuare și, bineînțeles, că o să organizăm alegeri la un moment dat pe care îl va stabili Comitetul Executiv“, s-a apărat Silviu Bogdan. „Trebuie să ținem cont și de următorul lucru: ei când au făcut alegerile în 2009, și nu m-au lăsat să candidez, eu am câștigat procesul și am anulat toată Adunarea Generală. Deci ei nu mai erau în funcții de atunci. Li se terminase și mandatul când au câștigat funcțiile de președinte și vicepreședinte. Eu am avut o hotărâre definitivă și irevocabilă. Nici nu se compară ce au ei acum, cu ce aveam eu atunci. Era scris negru pe alb că se anulează toată Adunarea Generală, ori aici nu spune nimic. Cum să revină ei în funcții, când hotărârea Adunării Generale a fost anulată, eu am câștigat prin 2011 procesul și am o hotărâre definitivă și irevocabilă? Mai e cale lungă până demonstrează ei că alegerile din februarie 2012 au fost ilegale și să anuleze totul“, a mai spus Silviu Bogdan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS