27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVă vrem puternici, învingeți Steaua!

Vă vrem puternici, învingeți Steaua!

Alb-albaştrii sunt decişi să învingă Steaua şi să demonstreze că au de ce să spere la un loc de cupă europeană (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alb-albaştrii sunt decişi să învingă Steaua şi să demonstreze că au de ce să spere la un loc de cupă europeană (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova are o „zestre“ de 12 meciuri fără înfrângere, dar se află în fața unui adevărat test de maturitate, urmând să întâlnească Steaua, campioana României, derbi ce va avea loc duminică, de la ora 15.30 (Digi Sport, Dolce Sport), pe stadionul „Extensiv“. Alb-albaștrii nu au amintiri prea plăcute legate de confruntările directe din 2014, ambele pierdute, 1-3 în Ghencea, în turul campionatului, și 0-1 pe „Oblemenco“, în semifinalele Cupei României, meci în care arbitrul Alexandru Tudor a dictat un penalti cu mare ușurință, și vor să se revanșeze. Mai mult, vor să demonstreze că formează unul dintre cele mai valoroase loturi din țară și că pot prinde podiumul Ligii I chiar din acest sezon.

Săndoi: Ne dorim să nu se facă nici o greșeală de arbitraj

Antrenorul grupării din Bănie, Emil Săndoi, care duminică va împlini 50 de ani, își dorește ca elevii săi să bifeze al 13-lea meci pozitiv, promițându-le apoi că va face cinste cu o masă. De menționat că în aceeași zi și mijlocașul Thaer Bawab își sărbătorește ziua de naștere, iordanianul ajungând la borna 30.
„Știm că ne așteaptă o partidă foarte grea, pentru că Steaua, chiar dacă îi lipsesc câțiva jucători importanți, este o echipă bună. Cred că în acest moment și CS Universitatea este mai puternică decât în turul acestui campionat și sper să dovedim asta și pe teren. Au ieșit multe discuții după partida din Cupa României și ne-am dori ca la jocul de duminică să nu se facă nici o greșeală de arbitraj, nici în favoarea noastră și nici în a lor, iar cei mai buni să câștige. Noi vizăm victoria, dar atâta timp cât am acumula și un punct este benefic, pentru că am continua practic această serie de invincibilitate, pe deplin meritată. Băluță este suspendat pentru acest joc, Avrămia are o problemă medicală mai veche, iar Madson, care a ieșit accidentat la pauza meciului de la Târgu Jiu, și-a revenit din fericire pentru noi. În rest, toți băieții sunt apți, dornici să facă o partidă bună și să obțină un rezultat pe măsură. Referitor la Băluță, pot să vă spun că ne va lipsi enorm la acest joc. Am fi preferat să absenteze la oricare alt meci, numai la această partidă cu Steaua nu“, a spus Săndoi, punctând că își dorește o participare în cupele europene, dar că e prematur să se vorbească despre așa ceva, excluzând din start varianta unei lupte la titlu cu Steaua în acest an.

Vătăjelu: Sper să ne obișnuim repede cu arena

Fundașul stânga al Craiovei, Bogdan Vătăjelu, s-a arătat și el optimist în privința meciului contra campioanei, sperând să se continue seria invincibilității și după disputa cu Steaua. „Am avut un început de retur cum ne așteptam după perioada de pregătire foarte grea din Antalya. Ne bucurăm că am câștigat la Pandurii și sper să nu ne oprim până la sfârșitul campionatului. Am arătat că putem, nu degeaba am realizat 12 meciuri fără înfrângere și cred că nici duminică nu ne vom opri. Nu ne gândim noi acum să ne batem la titlu, ci să ajungem cât mai sus în clasament. Nu cred că va avantaja pe cineva terenul de la Extensiv. Din câte am înțeles, starea gazonului este bună, la fel ca pe Oblemenco, deci o să fie bine. Sper să ne obișnuim repede cu arena“, a punctat Vătăjelu, completat de Emil Săndoi: „S-au făcut multe speculații legate de Extensiv. Să nu uităm că pe acest stadion s-au jucat multe jocuri din Liga I în condiții optime. În ultima perioadă, consiliul local a făcut eforturi uriașe pentru a amenaja și cosmetiza baza respectivă, a îmbunătățit terenul de joc și nu trebuie să transmitem o stare că, vezi Doamne, vom juca pe un teren de Liga a III-a. Vor fi condiții normale de joc și terenul se va prezenta bine la ora partidei, numai să nu plouă torențial. Pentru noi este ca și când am juca în deplasare, exceptând publicul din tribună, care sunt convins că va fi în sprijinul nostru pe toată durata partidei“.

Bawab: Jucăm acasă și trebuie să obținem victoria

Mijlocașul iordanian Thaer Bawab își dorește ca de ziua lui să facă fericiți toți suporterii CS Universitatea Craiova, anticipând un meci dificil cu Steaua, dar pe care el și colegii săi îl pot câștiga. „O să fie un meci greu, Steaua este cea mai în formă echipă din România, dar și noi cred că traversăm o formă sportivă excelentă. Poate că evoluția noastră din meciul cu Pandurii nu a fost cea mai bună, dar am fost foarte bine organizați în teren, am luptat și am scos trei puncte importante. Avem 12 meciuri fără înfrângere și ar trebui să spună și acest lucru ceva, așa că abordăm meciul cu Steaua cu toată încrederea. Jucăm acasă și trebuie să obținem victoria și să răzbunăm rezultatul din Cupa României. De ziua mea, sper să fie bucurie pentru toți suporterii noștri“, a spus „Baba“, bucuros că tribunele de pe „Extensiv“ sunt mai apropiate de terenul de joc: „E mai bine, simți oamenii din tribune mai aproape de tine. Te încurajază mai mult și vrei să joci mai bine“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS