13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎndrăgostiții, chemați să alerge legați în Parcul „Romanescu“

Îndrăgostiții, chemați să alerge legați în Parcul „Romanescu“

adelina tanasie danut ceici cros indragostiti

Mâine, în ultima zi din această iarnă, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Dolj invită craiovenii să alerge la „Crosul Îndrăgostiților“, pe aleile Parcului „Nicolae Romanescu“ din Craiova. Cuplurile vor avea de parcurs distanța de un kilometru și jumătate, în alergare sau în mers, iar perechile vor fi „unite“ printr-un șnur de mărțișor.
Alina Ionescu, directoarea DJST Dolj, speră că această competiție inedită va aduna la start cât mai mulți participanți de toate vârstele și că vremea va fi frumoasă.
„Ne-am hotărât să dăm startul competițiilor în aer liber în acest mod distractiv de a face mișcare. Cei doi parteneri vor fi legați cu un șnur de mărțișor, astfel că, dacă unul dintre ei aleargă mai repede, celălalt va fi nevoit să se adapteze ritmului partnerului. Așteptăm persoane de toate vârstele. De exemplu, dacă un părinte ține neapărat să participe, iar persoana iubită nu poate veni, poate alerga cu copilul. Ne rugăm să avem și vreme frumoasă“, a spus aceasta.

Torturi, cine romantice, pizza și bomboane de ciocolată

Rezultatele vor fi mai puțin importante, iar organizatorii oferă tuturor participanților posibilitatea să câștige un premiu, indiferent dacă aleargă sau merg, dacă încheie cursa pe primul loc sau pe ultimul. „Primele trei cupluri care vor trece linia de sosire vor fi premiate cu câte un tort, iar restul premiilor primite de la sponsori, constând în vouchere pentru cine la restaurante, pizza, cutii cu bomboane în formă de inimă și alte surprize vor fi atribuite printr-o tombolă“, a adăugat Alina Ionescu.
Cine dorește să participe trebuie să se înscrie între orele 10.00 și 11.00 la unul dintre punctele situate pe platoul din zona porții principale a Parcului „Nicolae Romanescu“.
Concurenţii trebuie să declare pe propria răspundere că nu au probleme de sănătate şi că sunt apţi fizic să alerge la cros. Membrii Asociației Pro EFS Craiova, partenerii evenimentului, îi vor ajuta pe concurenți să facă o ușoară încălzire înainte de cursă.
Atleții craioveni Adelina Tănasie și Dănuț Ceici, cei care apar pe afișul „Crosului Îndrăgostiților“, formează un cuplu de mai bine de patru ani.

Adelina Tănasie: Cred că va fi amuzant

Foștii campioni vor participa la competiție, dar nu vor alerga, deoarece Dănuț este operat la picior în urma unui accident auto suferit acum un an. „Vom merge legați, nu putem alerga. Dănuț se va opera luni pentru a-și scoate tija și nu vrem să riscăm. Cred că și așa va fi amuzant. Nu va conta pe ce loc vom termina. Îmi place ideea acestui concurs“, a spus ieri Adelina Tănasie pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS