21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii - cu mingea, CSU - cu punctele

Pandurii – cu mingea, CSU – cu punctele

Alin Buleică (la minge) a fost bine marcat de fotbaliştii Craiovei (foto: panduriics.ro)
Alin Buleică (la minge) a fost bine marcat de fotbaliştii Craiovei (foto: panduriics.ro)

Derbiul Olteniei din Liga I, Pandurii Târgu Jiu – CS Universitatea Craiova, s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, jocul de pe stadionul „Municipal – Tudor Vladimirescu” candidând la titlul de cel mai frumos meci al rundei a 18-a. Câştig de cauză a avut formaţia din Bănie cu scorul de 1-0, golul victoriei fiind marcat de iordanianul Thaer Bawab, care a împins mingea de la câţiva metri, după o pasă venită de pe stânga, de la Nuno Rocha, în urma unui contraatac iniţiat de Alexandru Băluţă (’56).

Cu o apărare aglomerată, CS Universitatea a fost echipa mai omogenă şi mai pragmatică, în contul său fiind trecută şi o bară a lui Nuno Rocha, africanul a profitat de o greşeală a unui fundaş advers, i-a suflat mingea şi l-a lobat pe Gliwa, însă mingea a lovit transversala (’8). Craiova a mai irosit o mare ocazie de gol în minutul 72, când Bawab a profitat de nesiguranţa lui Vasiljevic şi a şutat de la şapte metri, poziţie centrală, mult peste poartă.

De partea cealaltă, Pandurii a pasat foarte bine, a dominat teritorial şi şi-a creat numeroase ocazii de poartă, cea mai mare aparţinându-i lui Mihai Roman, care a reluat mult peste poarta lui Bălgrădean de la şase metri, după o pasă excelentă a lui Pintilii (’19). Gorjenii au solicitat şi o lovitură de la unsprezece metri, după o intervenţie a lui Băluţă asupra lui Nicoară, iar arbitrul Heţegan, aflat la câţiva metri, a lăsat jocul ă continue (’15).

Pandurii: Gliwa – Unguruşan (’73, Pleaşcă), Cordoş, Vasiljevic, Momcilovic – Anton, Pintilii – Buleică (’63, Eric), Brata (’58, Smrekar), Nicoară – Roman. Antrenor: Edi Iordănescu.
CSU Craiova: Bălgrădean – Achim, Acka, Frăsinescu, Vătăjelu – Băluţă (’69, Briceag), Madson (’46, Mateiu), Brandan, Târnăcop – Bawab (’84, Herghelegiu), Nuno Rocha. Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.

Cartonaşe galbene: Brata, Anton, Unguruşan, Smrekar, Nicoară, Eric / Târnăcop, Vătăjelu,

Au arbitrat: Ovidiu Haţegan – Octavian Şovre, Mircea Mihail Grigoriu – Lucian Rusandu, Cătălin Popa; Florin Păunescu.

Observatori: Cornel Sorescu, Viorel Ilinca.

 

Edi Iordănescu: Avem multe de pus la punct

 

Antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu, Edi Iordănescu, a acceptat înfrângerea în faţa Craiovei, considerând-o pe CS Universitatea o forţă, punând rezultatul şi pe seama neşansei. „S-au întâlnit două echipe clasate la poli opuşi în clasament, iar Craiova a jucat fără presiunea pe care o aveam noi, pentru că era important să începem cu dreptul. E greu să joci cu sabia deasupra capului fiecare joc, pentru că trebuie să adunăm puncte ca să ieşim cât mai repede din situaţia în care suntem. Am ştiut ce ne aşteaptă, ne-am studiat foarte bine adversarul, ştiam că e o echipă care se organizează foarte bine şi dezvoltă foarte multă viteză pe tranziţia pozitivă, dar, din păcate, n-am fost suficient de atenţi şi de maturi în faţa porţii. Am avut acea ocazie cu Mihai Roman din şase metri, care, dacă marca, altul era parcursul jocului, plus alte oportunităţi în care n-am avut luciditate să le fructificăm. A venit acea greşeală a noastră, cu o fază fixă, soldată cu un contraatac din care a ieşit golul. După am pierdut organizarea, pentru că am riscat foarte mult şi nu am reuşit să reintrăm în joc. Evit să comentez arbitrajul, am avut un central cu multă experienţă, dar e de discutat pe tema penaltiului şi îi las pe cei în măsură să o facă. Asta este, mergem înainte, eu am spus că nu trebuie să ne entuziasmăm foarte tare după jocul cu Dinamo. Suntem o echipă care avem multe de pus la punct şi nu le putem rezolva decât în timp, dar sunt convins că vom depăşi acest moment şi vom aduna puncte în jocurile următoare”, a afirmat Edi Iordănescu, la Digi Sport.

 

Emil Săndoi: A fost o victorie obţinută cu muncă şi dăruire

 

Antrenorul CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a admis că elevii săi au contabilizat trei puncte la capătul unui joc foarte greu cu Pandurii. „Suntem foarte bucuroşi pentru rezultatul acesta. A fost o victorie obţinută cu muncă şi dăruire. A fost o partidă grea, cu o echipă dificilă, compusă din jucători valoroşi, care nu trebuie să se regăsească la sfârşitul clasamentului, ci în prima parte. Am jucat bine din punct de vedere tactic, ne-am creat ocazii, cea mai importantă fiind bara lui Rocha, însă trebuie să recunosc că dacă ar fi marcat Roman la început s-ar fi schimbat datele problemei. Am aglomerat bine zona din faţa careului, am făcut şi nişte greşeli individuale, care sper să nu se mai repete în următoarele jocuri. Am fost dominaţi, dar ne-am lăsat deliberat. Sunt trei puncte importante pentru noi, pentru că rămânem în plutonul fruntaş şi sperăm să creştem de la meci la meci”, a declarat Emil Săndoi.

 

Cârţu: Mă bucur pentru victorie

 

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, nu a fost prea încântat de jocul alb-albaştrilor, dar s-a bucurat de punctele obţinute la Târgu Jiu. „În multe momente am fi vrut un joc mai consistent, dar până la urmă ne-a interesat şi rezultatul. Întotdeauna primul joc oficial e mai greu, până intri în ritm, în intensitate, dar e bine că s-a terminat cu trei puncte pentru noi. Meciul a fost spectaculos pentru cei din tribune şi de la tv. Ei au avut o ocazie mare să deschidă scorul, dar şi noi am avut bara lui Rocha, plus golul acela al lui Bawab, în urma unui contraatac foarte bun. Nu pot să spun acum dacă am meritat sau nu să câştigăm, eu sunt bucuros pentru victorie. Nu mi s-a părut penalti la Nicoară. Am văzut că Băluţă a dat în minge, care a căpătat o altfel de traiectorie faţă de ce voia să facă Nicoară. Jucătorul pandurilor dribla spre poartă, iar mingea a sărit în lateral, deci nu văd cum ar fi putut fi penalti. Dacă îl contestă şi pe Haţegan, un arbitru care e considerat la ora actuală cel mai bun din România, a fluierat şi în cupele europene… Când pierzi, tot timpul te uiţi şi pe partea asta de arbitraj, ai frustrările tale şi mai zici una sau alta. Şi eu sunt la fel, dar sper să mi se întâmple cât mai târziu”, a comentat Sorin Cârţu. „Am avut ceva emoţii, mai ales că ni se schimbă obiectivele din mers, dar asta nu e ceva rău, e bine şi pentru noi că ne ţine mai mult în priză. Nu ştiu ce să spun în privinţa deciziei UEFA . Noi trebuie să ne clasăm în primul rând pe un loc care să ne permită să ne gândim la Liga Europa, apoi dacă ne dă UEFA ok-ul sau nu aia vom vedea, nu e treaba noastră. În momentul în care ne-am făcut target-ul de puncte ca să rămânem în Liga I şi mai sunt etape de desfăşurat trebuie să le joci şi dacă vin puncte e foarte bine. Deocamdată suntem pe un drum bun, avem 12 meciuri fără înfrângere şi e bine. Acum vine jocul 13 şi iar avem ghinion, că şi data trecută a fost tot 13 şi tot cu Steaua. O să vină mai rănită, o să vrea să recupereze punctele pierdute cu Rapid şi noi vrem să fim echipa aia de până acum. Vom face o figură frumoasă şi în retur dacă vom rămânem aceiaşi umili – pozitivi în joc, cum am fost până acum, uniţi şi conectaţi la ceea ce trebuie să facem. Dacă suntem la fel de disciplinaţi tactic, atunci suntem o echipă foarte greu de învins. Meciul cu Steaua va fi foarte greu, e special, iar eu nu o să-i spun niciodată FCSB. Nu pot să-mi dau cu părerea la ce face armata acolo, care de foarte mult timp nu face nimic pentru fotbalul din clubul ăla şi n-am înţeles atitudinea ei. E o ruşine! Este caracteristic pentru România. Atmosfera de pe Extensiv va fi mai intimă, pentru că tribunele sunt mai aproape de teren şi probabil că şi dragostea şi simpatia publicului se va transmite mult mai rapid. Asta e şi o presiune în plus pe jucători, dar de aia sunt fotbalişti, trebuie să reziste la acest lucru”, a completat Sorin Cârţu.

 

Bawab: Golul l-am dedicat familiei

 

Autorul singurului gol, iordanianul Thaer Bawab, a dedicat reuşita sa din jocul cu Pandurii soţiei şi fiului său născut zilele trecute, mulţumindu-le totodată conducătorilor olteni că l-au lăsat să meargă acasă, în Spania, şi să fie părtaş la marele eveniment. „Importantă a fost victoria şi faptul că am marcat a fost excelent. Pandurii a jucat bine, dar noi am fost organizaţi în apărare şi periculoşi pe contraatac şi e bine că am luat cele trei puncte. Golul l-am dedicat familiei, soţia mea a născut acum câteva zile, iar conducerea mi-a dat voie să merg acasă şi eu i-am răsplătit cu gol. Sper să-l fac fotbalist şi să mă depăşească, dar să vedem ce-i va plăcea să facă în viaţă. Noi am fost echipa mai în formă acum, dar sper ca Pandurii să se salveze. Duminică vine meciul cu Steaua şi ne dorim toate cele trei puncte”, a declarat Bawab.

 

Bălgrădean vrea în Liga Europa

 

Portarul CS Universitatea Craiova, Cristi Bălgrădean, a declarat după joc că îl încântă cele trei puncte obţinut la Târgu Jiu, punctând totodată că Pandurii merită să fie mult mai sus în clasaamentul Ligii I. „Am întâlnit o echipă cu jucători valoroşi, dar sunt pe un loc care nu le face cinste. Noi fiecare meci îl jucăm la victorie şi ne bucurăm că am reuşit să câştigăm toate cele trei puncte aici, la Pandurii, şi o aşteptăm pe Steaua acum, un alt meci foarte greu pentru noi. Eu am spus de la început, de când am semnat cu Craiova, că vreau să prind un loc de cupă europeană, dar mai sunt 16 etape grele şi o să luăm fiecare meci în parte, la final vom trage linie şi vom vedea ce va ieşi. Am încredere în conducerea noastră că va rezolva problema cu UEFA”, a afirmat Bălgrădean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS