16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Constantin Oţet, omagiat de „maximi”

Fotbal – Constantin Oţet, omagiat de „maximi”

Au trecut 16 ani de la dispariția marelui antrenor Constantin Oțet
Au trecut 16 ani de la dispariția marelui antrenor Constantin Oțet

O delegaţie a CS Universitatea Craiova a depus o coroană de flori şi a aprins lumânări la mormântul lui Constantin Oţet, pentru că astăzi se comemorează 16 ani de la dispariția marelui antrenor. „Maximii” Gheorghiţă Geolgău, Aurică Beldeanu, Nicolae Tilihoi, Nicolae Negrilă şi Costică Donose, însoţiţi de Ion Împuşcătoiu, i-au adus un omagiu lui Tică Oţet, unul dintre mentorii lor.
„Am venit din respect şi cu respect pentru domnul Oţet, pentru ceea ce a reprezentat pentru noi, pentru fotbalul craiovean. Din păcate se împlinesc astăzi 16 ani de când dânsul a plecat în lumea celor drepţi. În urmă cu 40 de ani, când eu am ajuns în curtea clubului Universitatea, a fost unul dintre cei care m-au format ca fotbalist, ca om. Îi mulţumesc din suflet pentru ceea ce a făcut pentru mine, pentru ceea ce a reprezentat pentru clubul nostru şi oraşul nostru. Când am ajuns în semifinalele Cupei UEFA, după ce am marcat golul calificării, a venit, m-a luat şi m-a pupat şi mi-a adus aminte de începuturile carierei mele de fotbalist“, a declarat Gheorghiță Geolgău, conform csuc.ro.
„Suntem aici din respect faţă de Constantin Oţet, antrenorul cu care am avut cele mai mari performanţe din istoria clubului. A fost un om de o educaţie deosebită, ne-a învăţat lucruri deosebite: să fim educaţi şi să ţinem cu Universitatea Craiova până la sacrificiu. A fost onest şi ataşat de culorile alb-albastre ale clubului“, a punctat Nicolae Tilihoi.
Constantin Oțet este antrenorul care a realizat cea mai importantă performanță europeană a Ştiinţei Craiova: calificarea în semifinalele Cupei UEFA. Între 1968-1977 a făcut parte pentru prima dată din staff-ul tehnic al Universității, perioadă în care a câștigat Campionatul Național de tineret, în două rânduri, 1968/1969 și 1975/1976, și a fost antrenor secund în anul câștigării primului titlu, 1973/1974. Tot din poziția de antrenor secund a câștigat campionatul național cu FC Argeș (1978/1979), apoi l-a secondat pe Nelu Oblemenco să câștige campionatul cu Știința (1980/1981). În perioada 1981-1984 a condus echipa olteană spre semifinala cu Benfica.
Foştii mari jucători ai Ştiinţei au depus jerbe de flori şi au aprins lumânări la locurile de veci ale lui Corneliu Andrei Stroe, Ion Oblemenco şi Sebastian Domozină.
Mâine, în jurul orei 11.00, va fi omagiat și Cristi Neamţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS