24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliștii craioveni, cu un pas în semifinalele Ligii

Baschetbaliștii craioveni, cu un pas în semifinalele Ligii

Marko Boltic (la minge) și-a coordonat bine colegii, iar SCM-U a obținut o victorie concludentă (Foto: Claudiu Tudor)
Marko Boltic (la minge) și-a coordonat bine colegii, iar SCM-U a obținut o victorie concludentă (Foto: Claudiu Tudor)

Aflată la al doilea sezon consecutiv în Liga Balcanică, SCM-U Craiova este aproape de o performanță importantă în plan internațional: calificarea în semifinale. După ce au acces, în premieră, în turul secund, elevii lui Andelko Mandic își continuă marșul spre fazele superioare, devenind liderul Grupei C.

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova se simte foarte bine în Liga Balcanică. Elevii lui Andelko Mandic au învins marți, pe teren propriu, echipa kosovară KB Peja, cu scorul de 97-75 (23-13, 29-18, 23-19, 22-25) și grație acestei victorii se află la doar un pas de o performanță importantă în plan internațional, calificarea în semifinalele acestei competiții regionale.
SCMU Craiova și-a asigurat teoretic prezența în faza superioară a Ligii Balcanice, având chiar șanse reale de a accede direct în semifinale din poziția de lider al Grupei C, dacă va mai obține încă o victorie, săptămâna viitoare, în confruntarea cu KK Kumanovo 2009. Jucătorii craioveni nu au acordat nici o șansă formației din Peja, dominând cu autoritate meciul cu formația care se afla pe primul loc.

Bureau, mare poftă de joc

Cu americanul Travis Bureau în formă deosebită la revenirea pe teren după o accidentare, dar și cu Micic și Boltic extrem de incisivi, gruparea din Bănie a forțat nota încă de la primele acțiuni, reușind cu succes să-și impună rapid ritmul de joc și să preia conducerea pe tabelă. După două sferturi foarte bune, în care a contabilizat plusuri la toate capitolele, SCM-U Craiova a intrat la vestiare cu o diferență confortabilă, scor 52-31. La reluare, pe fondul unei relaxări premature a gazdelor, kosovarii au mai echilibrat disputa, dar nu au reușit să mai diminueze din diferență în următoarele două sferturi, astfel că fluierul final al arbitrilor a consemnat victoria lejeră a elevilor lui Andelko Mandic, cu scorul de 97-75.
Punctele victoriei au fost realizate de Bureau (20 p, 9 recuperări), Micic (19 p), Boltic (15 p, 9 recuperări, 6 pase), Marojevic (10 p), Șanta (9 p), D. Andrei (7 p), Bozovic (6 p, 8 rec.), Bosnjak (6 p), Petrișor (3 p), Ciotlăuș (2 p). Au mai evoluat: Corneanu și Damian. De la oaspeți s-a remarcat Rubin (20 p, 5 rec., 7 pase).

Mandic a remarcat defensiva

La finalul partidei, antrenorul oltenilor, Andelko Mandic, a remarcat evoluția foarte bună a elevilor săi în faza defensivă: „Doresc să-mi felicit jucătorii pentru că au făcut un meci bun. În pofida victoriei obținute săptămâna trecută la Peja nu ne-am relaxat și au arătat caracter în pregătirea acestui joc. Apărarea a funcționat foarte bine, ceea ce ne-a condus la oportunități foarte bune în atac. Acum suntem într-o situație bună. Dacă vom câștiga săptămâna viitoare vom avansa în faza următoare, ceea ce ar reprezenta o performanță importantă!“.
De partea cealaltă, antrenorul formației Peja, Borislav Kurtovic, a spus că echipa sa și-a revenit prea târziu, când nu prea mai era nimic de făcut: „Craiova a jucat foarte bine în această seară. Nu am jucat ca o adevărată echipă, mai ales în apărare, unde am greșit mult și am primit prea multe puncte. Au fost peste 20 de puncte la pauză și am început să jucăm abia în partea a doua, dar Craiova este o echipă cu experiență și meciul era oricum jucat“.
În ultima etapă, SCM-U Craiova va primi, pe 24 februarie, replica echipei KK Kumanovo 2009 (în tur, reprezentanta Macedoniei s-a impus, pe teren propriu, cu 81-79), iar KK Mornar va evolua împotriva KB Peja.
Înainte de meciul dintre SCM-U Craiova și Peja, mascota Sălii Polivalente, leul „Simba“, a avut parte de o surpriză. Acesta a primit un tort cu poza sa pentru aniversarea a doi ani de când, sub acest nume, animă atmosfera la meciuri în arena de 4.000 de locuri.

Clasament Grupa C

În urma rezultatului de marți, iată cum arată clasamentul Grupei C, cu precizarea că aseară, după închiderea ediției, s-a disputat meciul dintre KK Kumanovo 2009 și KK Mornar:
1. SCMU Craiova – 8 puncte (3 victorii, 2 înfrângeri)
2. KB Peja – 8 puncte (3 victorii, 2 înfrângeri)
3. KK Kumanovo 2009 – 6 puncte (2 victorii, 2 înfrângeri)
4. KK Mornar – 5 puncte (1 victorie, 3 înfrângeri)
Conform regulamentului Balkan League, echipele situate pe prima poziție în clasamentele finale ale Grupei C și Grupei D se vor califica direct în semifinale, iar echipele clasate pe locurile 2 și 3 vor juca încrucișat, tur-retur, pentru a stabili celelalte două semifinaliste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS