22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandra Anghel: Pe saltea nu ai mamă, nu ai tată!

Alexandra Anghel: Pe saltea nu ai mamă, nu ai tată!

Talentata luptătoare de la CS Universitatea Craiova a surprins pe toată lumea weekendul trecut, cucerind titlul de campioană națională la senioare, în condițiile în care este în primul an la junioare. La finala Campionatului Național de la Cluj, sportivii de la CS Universitatea au obținut în total șapte medalii (trei medalii de aur, una de argint, trei de bronz).

Sportivii de la secția de lupte libere de la CS Universitatea Craiova au dominat Campionatul Național (seniori) desfășurat la finalul săptămânii trecute la Cluj. După două zile de concurs, luptătorii pregătiți de frații Aurel și Marius Cimpoeru s-au întors acasă cu șapte medalii, dintre care trei titluri naționale, o medalie de argint și trei de bronz.
Surpriza cea mai mare a constituit-o evoluția Alexandrei Anghel, sportivă care a obținut medalia de aur la categoria 63 kg. Alexandra, în vârstă de 17 ani, este în primul an la junioare, dar la Cluj a concurat în compania senioarelor, iar în finală a învins-o pe titulara categoriei de la lotul național, Andra Simon, de la Târgu Mureș.
„Lasă lumea să creadă că ești o persoană slabă, apoi fă-le o surpriză!“, acesta este motoul după care se ghidează tânăra sportivă din Bănie, pe care am găsit-o ieri în sala de antrenament, alături de băieții din lotul național de juniori.
„Această medalie de aur mi-a dat multă poftă la antrenament, dar nu trebuie să mă culc pe o ureche că acum am ieșit campioană la seniori și la juniori nu voi avea probleme. Trebuie să muncesc la fel de mult“, ne-a explicat sportiva, care pentru anul acesta și-a propus să facă treabă bună la Europene, Mondiale și celelalte competiții importante rezervate juniorilor.
Pe chipul fetei, în zona ochiului drept se mai vedeau urmele luptei de pe saltea cu adversarele: „Sunt lovită la ochi, dar așa este în competiții. Pe saltea nu ai mamă, nu ai tată, trebuie să dai cu adversarele de pământ, să nu ții cont. Am avut puține emoții înaintea concursului de la Cluj, deoarece adversarele erau mult mai mari decât mine. Dar m-am mobilizat și am vrut să le arăt tuturor că se poate să iau titlul de campioană la seniori, chiar dacă sunt în primul an la junioare. În finală, am întâlnit titulara lotului național la senioare. Mi s-a părut foarte tare meciul, deși mai lucrasem cu ea înainte, în toamnă, când am avut cantonament cu lotul de senioare la Izvorani“.

Alexandra Anghel ar putea concura cu succes la concursurile de frumusețe
Alexandra Anghel ar putea concura cu succes la concursurile de frumusețe

Antrenorul a încurajat-o să lupte la o categorie olimpică

Pentru finala Campionatului Național, Alexandra Anghel a trecut la o categorie superioară de greutate, una olimpică, încurajată fiind de antrenorul  Aurel Cimpoeru. „Eu am vrut să fac  o categorie mai mică, dar antrenorul a insistat să fac categoria 63 kg și am dat randament maxim“, a completat luptătoarea.
Campioana din Bănie a venit la lupte acum opt ani, iar la început părinții nu au fost de acord cu alegerea ei. Cel care a încurajat-o a fost unchiul său, și el fost luptător. Acum toată familia o susține și se mândrește cu ea. „Nu a fost primul sport pe care l-am practicat, dar a fost primul de care m-am îndrăgostit. De opt ani fac lupte, părinții nu au fost de acord. Vreau să fac lupte până la sfârșitul vieții și ceea ce am învățat de la toți antrenorii mei să pot transmite și altor copii, și poate chiar copiilor mei, pe care îi voi da la sport. Părinții mei sunt foarte mândri de mine acum. Această pasiune pentru lupte vine din familie. Unchiul meu a făcut lupte libere și cu ajutorul lui am ajuns într-o sală de lupte“, a încheiat Alexandra, care este elevă la Liceul cu Program  Sportiv „Petrache Trișcu“ din Bănie.

Cimpoeru: Am făcut spectacol, toți ne-au felicitat

Ceilalți doi campioni pentru CS Universitatea Craiova la Campionatul Național de la Cluj au fost Mădălin Mânzală (74 kg) și Ionuț Moise (70 kg). Ion Plop (70 kg) a obținut medalia de argint, iar Ionuț Răduică (65 kg), Gheorghe Bodișteanu (74 kg) și Ion Pîslaru (86 kg) au urcat pe treapta a treia a podiumului.
Antrenorul Aurel Cimpoeru s-a arătat mulțumit de rezultatele luptătorilor de la CS Universitatea. „Am ridicat ștacheta mai sus ca anul trecut. A fost o competiție reușită pentru sportivii craioveni, care au făcut spectacol în sala din Cluj. Sunt mulțumit de evoluția lor. Moise și-a apărat titlul de anul trecut, Mădălin este la primul său titlu și sper să și-l apere în următorii zece ani, iar surpriza competiției a fost produsă de Alexandra Anghel, care a ieșit campioană națională, câștigând categoric finala cu titulara lotului de seniori. Avem speranțe în ea în perspectiva CE și CM. Am dominat clar finala, a fost surprins și președintele federației, și cei de la Steaua. Toți ne-au felicitat pentru munca depusă la Craiova, pentru modul în care reușim să ne organizăm și să ținem sportivi de valoare la clubul nostru. Suntem într-o luptă la distanță cu clubul Steaua. Anul trecut am fost la egalitate de puncte, anul acesta i-am egalat la medaliile de aur, trei titluri noi și trei ei“.

Florentin Mânzală a ajuns la spital

Craiova ar fi putut depăși Steaua în clasament, dar unul dintre sportivii de la CS Universitatea s-a accidentat destul de grav încă din primul meci, abandonând competiția. „Am un regret, pentru Florentin Mânzală, care s-a accidentat în primul meci destul de grav. A avut o comoție, și-a pierdut cunoștința pentru moment, a suferit și o accidentare la genunchi. Am mers cu el la spital și a ieșit din competiție. Dacă continua, lua medalie și am fi depășit Steaua în clasamentul pe medalii“, a completat Cimpoeru, care este și antrenor coordonator al lotului masculin de juniori al României, ce se pregătește la Craiova de la începutul acestui an. Rezultatele de la Cluj le dau craiovenilor speranțe în perspectiva calificării la Jocurile Olimpice din 2016. Seniorii din lot vor pleca într-un stagiu în Polonia, apoi va urma Campionatul Mondial din Las Vegas, competiție care reprezintă primul criteriu de calificare pentru Rio.
Pe plan intern, CS Universitatea s-a înscris în Superliga Națională pe echipe, având ca obiectiv cucerirea unei medalii.
Revenind la Campionatul Național de la Cluj, Raluca Irimia, de la CSM Craiova, s-a clasat pe locul patru la categoria 69 de kilograme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS